Sådan bruges Dolby Atmos med din Samsung Soundbar

Når du får en Samsung soundbar med Dolby Atmos, kan du fordybe dig i enestående og dynamisk lyd. Du kan nyde mere livagtig lyd gennem surroundeffekter, der er optimeret til hver lydtype, såsom film, musik og stemme.

O que é a Dolby Atmos?

Dolby Atmos er en surround sound-teknologi udviklet af Dolby Labs. Det giver dig en fornemmelse af nedsænkning, som om en persons stemme og lyden af en genstand vikles rundt om hele din krop i et 3D-rum og faktisk kommer ind i handlingsrummet. Dolby Atmos er også en naturlig og realistisk lydteknologi, der fordyber publikum, så du kan høre alle billederne i lyd. Ved at anvende stereoskopisk lydteknologi til at realisere stereoskopisk rundstrålende lyd kan du nyde mere spektakulær lyd ikke kun i en biograf, men også med dit tv og soundbar.

GIF Dolby Atmos Decor

Dolby Atmos-understøttede modeller:

•       TV: modeller efter 2020
  •        Soundbar: modeller efter 2019

Bemærk: Dolby Atmos understøttes kun i HDMI-tilstand.

Tilslutning til Dolby Atmos (HDMI ARC)

Tilslut et HDMI-kabel fra HDMI OUT (TV-ARC) -porten i bunden af Soundbar til HDMI IN (ARC) -porten på dit tv.

Dolby Atmos-kabelforbindelse

Konfiguration af Dolby Atmos på din Blu-ray Disc-afspiller eller anden enhed

• Åbn lydoutputindstillingerne i indstillingsmenuen på din BD-afspiller eller anden enhed, og sørg for, at "Ingen kodning" er valgt til Bitstream. For eksempel på en Samsung BD-afspiller skal du gå til Hjem-menu → Sound → Digital Output og derefter vælge Bitstream (ubehandlet).
  • Hvis indstillingerne for lydoutput inkluderer sekundær lyd, skal du sørge for, at den sekundære lyd er indstillet til Off.
  • Sørg for, at indholdet understøtter Dolby Atmos.

Indstillinger på dit tv

Trin 1. Tryk på knappen HJEM på din Samsungfjernbetjening, og vælg Indstillinger.

Indstillingsmenu for hjem

Trin 2. Vælg lydmenuen, og vælg derefter ekspertindstillinger.

Menu til lydekspertindstillinger

Trin 3. Indstil HDMI e-ARC-tilstanden til Auto og Digital Output lydformat til Auto (eller Pass-Through), og aktiver derefter Dolby Atmos-kompatibilitet.

Dolby Atmos-aktivering

Bemærk: Hvis forbindelsen ikke oprettes, skal du sørge for, at Anynet+-funktionen er aktiveret på dit tv.

Kontroller, at Anynet+ (HDMI-CEC) er aktiveret

Du bliver nødt til at aktivere HDMI-CEC-protokoller i menuen Indstillinger på dit tv. Samsung-tv kalder HDMI-CEC-protokollen Anynet+.

Menustien til at aktivere Anynet+ vil være som følger:

Trin 1. Tryk på knappen Hjem på din Samsungfjernbetjening, og vælg Indstillinger.

Trin 2. På skærmbilledet Indstillinger skal du vælge den generelle menu og den eksterne enhedshåndtering.

Ekstern enhedshåndtering

Trin 3. Naviger Anynet+ (HDMI-CEC) i menuen Ekstern enhedshåndtering, og tryk på enter på din fjernbetjening for at slå Anynet+ til.

Anynet HDMI CEC

Bemærk:

•        HDMI-port vil blive mærket ARC på bagsiden af tv'et eller One Connect Box.
  •        De fleste One Connect Boxe har en HDMI-ARC-port (det er normalt den tredje HDMI-port).

Bemærk: Enhedens skærmbilleder og menu er kun eksempler på engelsk - de er også tilgængelige på dit lands sprog.