Samsung TV opretter ikke forbindelse eller finder ikke Wifi-netværk eller internet

Samsung Smart TV kommer med adskillige funktioner og tjenester såsom online streaming, vejrinformation og søgefunktioner. Men hvis du har problemer med din tv-forbindelse, hvilket betyder, at du mister adgangen til disse funktioner, kan dette blive meget frustrerende. Læs videre for at finde ud af, hvordan du tjekker dit netværk og fejlfinder disse problemer.

Samsung Smart TV bruges med fjernbetjening.

Bemærk: Denne artikel henviser til Samsungs smarte tv (dvs. internetforbundet). Billeder kan variere lidt afhængigt af model og firmware på dit tv.

Hvis du har problemer med at forbinde dit Smart TV til Internettet, skal du kigge på Netværksstatus. Du kan kontrollere dine internetforbindelsesindstillinger og se, hvor forbindelsen mislykkes.

For at kontrollere netværksstatus:

1 Klik på Hjem-knappen på din tv-fjernbetjening.
Visning af fjernbetjening med hjem-knappen fremhævet.
2 Naviger til Menu > Indstillinger, og vælg den ved hjælp af fjernbetjeningen.
Et Samsung TV viser hovedsiden af menusektionen.
3 Vælg Alle indstillinger.
Et Samsung TV viser indstillingerne.
4 Vælg Forbindelse.
Et Samsung TV viser Alle indstillinger.
5 Vælg Netværk.
Et Samsung TV viser Forbindelse-menuen.
6 Vælg Netværksstatus.
Et Samsung TV viser netværksmenuen.

Der er to potentielle fejlpunkter, der kan forårsage netværksproblemer. Disse er forbindelserne mellem dit TV og routeren og forbindelsen mellem routeren og internettet.

Forbindelsesfejl mellem tv'et og routeren:

Et Samsung TV viser netværksstatusområdet.

Forbindelsesfejl mellem routeren og internettet:

Et Samsung TV viser netværksstatusområdet.

For at identificere, om problemet er mellem tv'et og routeren, skal du prøve at tilslutte en anden enhed til din router. Hvis denne enhed tilsluttes og fungerer korrekt, er problemet med dit tv.

For at identificere, om problemet er mellem routeren og internetudbyderen, skal du tjekke din internetboks. Hvis boksen er tilsluttet, skal du kontakte din internetudbyder for at løse problemet.

1 Klik på Hjem-knappen på din tv-fjernbetjening.
Visning af fjernbetjening med hjem-knappen fremhævet.
2 Naviger til Menu > Indstillinger.
Et Samsung TV viser hovedsiden af menusektionen.
3 Vælg Alle indstillinger.
Et Samsung TV viser indstillingerne.
4 Vælg Forbindelse.
Et Samsung TV viser Alle indstillinger.
5 Vælg Netværk.
Et Samsung TV viser indstillingen Forbindelse.
6 Vælg Netværksstatus.
Et Samsung TV viser indstillingen netværk.
7 Vælg IP indstillinger.
Et Samsung TV viser indstillingen netværksstatus.

Indstil din IP-adresse manuelt

Manuel indstilling af din IP-adresse kan bruges til at prøve at fejlfinde dit TV. For at indstille din IP-adresse manuelt skal du følge de samme trin for at kontrollere din IP-adresse og derefter fortsætte med følgende trin:

1 Når du er inde i menuen IP-indstillinger, skal du ændre indstillingen Hent automatisk til Indtast manuelt.
Et Samsung TV viser lokalmenuen IP-indstillinger.
2 Gå til IP-adresse.
Et Samsung TV viser oplysninger om IP-indstillinger.
3 Indtast Ip-adresse og bekræft med OK.
Et Samsung TV viser formularfelterne for IP-indstillinger.
4 Vælg OK.
Et Samsung TV viser oplysninger om IP-indstillinger.

Der er to forskellige metoder til at opdatere dit TV. Metoden beskrevet nedenfor fører dig gennem, hvordan du opdaterer fra tv-menuen.

Bemærk: De følgende trin kan se anderledes ud afhængigt af din tv-model og versionen af den smarte menu, den bruger. Hvis du ikke er sikker på de præcise trin, skal du følge din trykte brugervejledning eller downloade e-manualen fra Samsung Support.

1 Klik på Hjem-knappen på din tv-fjernbetjening.
Visning af fjernbetjening med hjem-knappen fremhævet.
2 Naviger til Menu > Indstillinger.
Et Samsung TV viser hovedsiden af menusektionen.
3 Vælg Alle indstillinger.
Et Samsung TV viser indstillingerne.
4 Vælg Support.
Et Samsung TV viser Alle indstillinger.
5 Vælg Softwareopdatering.
Et Samsung TV viser indstillingen Support.
6 Vælg Opdater nu.
Et Samsung TV viser indstillingen Softwareopdatering.

Bemærk:

• Hvis du har en USB-stick tilsluttet til video/foto/musik afspilning eller optagelse, vil TV'et spørge, om det skal lede efter en opdateringsfil på USB-stikket. Vælg Nej for at fortsætte med at opdatere via Wi-Fi.
  • Hvis der ikke er nogen tilgængelig opdatering, er dit TV allerede opdateret til den nyeste version.

Enhedspleje fungerer ved at køre scanninger på dit tv, så det kan diagnosticere og optimere dit tv og forsøge at løse problemer såsom en sløret skærm eller utilstrækkelig lagerplads. Hvis der findes et problem, vil dette blive vist til dig på en liste over diagnostik.

Følg nedenstående trin for at finde ud af, hvordan du kører Enhedspleje på dit tv.

1 Tryk på Hjem-knappen på din fjernbetjening.
Visning af fjernbetjening med hjem-knappen fremhævet.
2 Naviger til Menu > Indstillinger.
Et Samsung TV viser hovedsiden af menusektionen.
3 Vælg Alle indstillinger.
Et Samsung TV viser indstillingerne.
4 Vælg Support.
Et Samsung TV viser Alle indstillinger.
5 Vælg Enhedspleje.
Et Samsung TV viser indstillingen Support.

En fabriksnulstilling bør kun udføres, hvis ingen andre forsøg på rettelser lykkes. En fabriksnulstilling vil fjerne alle downloadede apps og nulstille alle brugerindstillinger, så tv'et vender tilbage til samme tilstand, som da det blev købt første gang.

Sådan nulstiller du dit tv til fabriksindstillinger:

1 Tryk på Hjem-knappen på din fjernbetjening.
Visning af fjernbetjening med hjem-knappen fremhævet.
2 Naviger til Menu > Indstillinger.
Et Samsung TV viser hovedsiden af menusektionen.
3 Vælg Alle indstillinger.
Et Samsung TV viser indstillingerne.
4 Vælg Generelt og fortrolighed.
Et Samsung TV viser Alle indstillinger.
5 Vælg Nulstil.
Et Samsung TV viser indstillingerne Generelt og fortrolighed.
6 Indtast din PIN-kode ved hjælp af nummertasterne på fjernbetjeningen. Når du indtaster det sidste ciffer i PIN-koden, kommer du automatisk ind på det næste skærmbillede.
Et Samsung-tv viser feltet Pin-indtastning.
7 Vælg Ja, og vælg OK skal vælges nulstil.
Et Samsung TV viser bekræftelses-pop-up'et.

Efter en fabriksnulstilling skal du forbinde igen til internettet. Der er to måder at forbinde dit Smart TV til internettet, som er trådløse og kabelforbindelser. Forbindelsesmetoden er som følger.

1 Klik på Hjem-knappen på din tv-fjernbetjening.
Visning af fjernbetjening med hjem-knappen fremhævet.
2 Naviger til Menu > Indstillinger.
Et Samsung TV viser hovedsiden af menusektionen.
3 Vælg Alle indstillinger.
Et Samsung TV viser indstillingerne.
4 Vælg Forbindelse.
Et Samsung TV viser Alle indstillinger.
5 Vælg Netværk.
Et Samsung TV viser indstillingen Forbindelse.
6 Vælg Åbn netværksindstillinger.
Et Samsung TV viser indstillingen netværk.
7 Vælg netværkstypen, enten Trådløs eller Kablet.
Et Samsung TV viser skærmen til valg af netværkstype.
8 Hvis du vælger en kabelforbindelse, har dit TV automatisk forbindelse til internettet. Hvis det er trådløst, skal du vælge det netværk, du vil oprette forbindelse til.

Bemærk: Sørg for, at netværkskablet er godt forbundet med bagsiden af dit tv, når du prøver at oprette forbindelse via en kabelforbindelse.