Sådan starter du de nye Game Bar-funktioner

Det nye Samsung TV, der blev lanceret i 2021, introducerer Game Bar, som viser al den information, du har brug for for at overvåge din spilydelse, inklusive Input Lag, FPS (Frames Per Second), HDR (High Dynamic Range), VRR (Variable Refresh Rate) og Lydudgang og giver nem adgang til optimering af spilfunktionerne. Spillere kan nyde forskellige muligheder for alle spilpræferencer.

Sådan starter du Game Baren

Når spiltilstand er TIL eller AUTO, skal du trykke på og holde Afspil/Pause-knappen på Samsung Smart Remote nede for at starte Game Bar.

Tryk på play/pause på fjernbetjeningen.
Nye game bar-funktioner.

Styr spilindstillingerne, overvågningen og spilforbedringsindstillingerne nemt ved at bruge Game Bar.

① Inputlag

Vis spillets inputlag. Når Game Motion Plus er slået fra eller VRR tændt eller 4K@120Hz spil, fungerer spillet med den minimale inputforsinkelse.

② FPS (Billeder i sekundet)

Vis billedhastigheden pr. sekund i realtid. Billedhastigheden ændres, når VRR er aktiv.

③ HDR (Højdynamisk rækkevidde)

Vises, når et HDR-spil spilles. For at aktivere HDR, skal brugeren slå HDR til på spilenheden, såsom på spillekonsollen eller pc'en.

④ VRR (Variabel opdateringshastighed)

Vis den tilsvarende værdi, når Freesync- eller VRR-funktionen er aktiv. TV'et er klar til Freesync eller VRR-funktionen. Tv'et understøtter Freesync Premium Pro, Freesync Premium, Freesync og VRR. For at aktivere Freesync eller VRR skal brugeren slå Freesync/VRR til på spilleenheden, f.eks. på spillekonsollen eller pc'en.
VRR/Freesync er deaktiveret, når Game Motion Plus er slået til.

⑤ Lydoutput

Viser den lydenhed, hvor lyden udsendes. (f.eks. tv-højttaler, soundbar, headsets osv.)

⑥ Skærmforhold

Du kan ændre skærmforholdet fra standardindstillingen 16:9 til Ultra wide (21:9 eller 32:9).

⑦ Skærmposition

Når du bruger Ultra wide (21:9 eller 32:9), kan du trykke på op/ned-retningsknappen på tv'ets fjernbetjening for at flytte skærmen op eller ned.

⑧ Indstillinger for spiltilstand

• Spiltilstand: Vis spiltilstand. Spiltilstand aktiveres automatisk, når en konsol registreres.
  • Surround sound: Forbedre spillyden for at give intelligent, scenebaseret 3D-surroundlyd til yderst fordybende spil.
  • Dynamisk sort equalizer: Identificer hurtigt fjender og hints på skærmen ved at øge objektets synlighed, der lurer i mørket. Baseret på sceneanalyse i realtid forbedrer den sorte detaljer og klarhed. Styr de sorte detaljeniveauer med 5 trin.
  • Game Motion Plus-indstillinger: Forbedre skærmens glathed for at optimere spil i hurtig bevægelse såsom RPG og eventyrspil. Når Game Motion Plus er slået til, slukkes VRR/Freesync. Når VRR/Freesync er slået til fra en ekstern enhed, er Game Motion Plus slukket.

Inputforsinkelse minimeres, når Game Motion Plus er slået fra. Når Game Motion er slået til, forbedres spillets jævnhed ved at interpolere yderligere frames.

⑨ Fejlfinding

Når der opstår et problem, mens du bruger Game Bar, kan du få adgang til fejlfindingsvejledningen og finde en løsning.

Brug Ultrawide GameView™ på din pc (Ultra Wide Game)

2021 Samsung TV'er understøtter Ultrawide GameView på pc-spil.
Spillere kan nemt ændre skærmformatet fra 16:9 til 21:9 eller 32:9 gennem Game Bar. Samsungs Game Bar understøtter hurtigt og nemt Ultrawide GameView™ i 2021-tv'er.

Ultrawide GameView™ præsenterer et bredere synsfelt, der var usynligt i et konventionelt billedformat på 16:9. Ultrawide GameView giver en mere fordybende, mere informativ visning af spillet, så man kunne se periferien af en slagmark, hvor fjender kunne lure.
Ultrawide GameView nævnes ofte som en fantastisk funktion, der giver spillere frihed til at tilpasse fornemmelsen af spillenes opløsning i henhold til spilgenre og personlige præferencer. Spillere scorer ofte højere, når de spiller first person shooter-spil i ultrabrede billedformater og oplever større tilfredshed.

Super Ultrawide GameView™

Tv skærmforhold.

Du kan nemt nyde Super Ultrawide GameView™ på din pc ved at følge instruktionerne nedenfor.
Instruktionerne nedenfor beskriver, hvordan du får en 21:9 opløsning. 32:9 opløsning har de samme instruktioner.

Trin 1. Start Game Bar med Play/Pause-knappen langt tryk.

Trin 2. Skift fjernbetjeningsknappen én gang på skærmforholdet for at ændre Game Bar-skærmforholdet til 21:9.

Trin 3. Spillinjen viser følgende pop op-meddelelse, der matcher Game Bar-skærmforholdet for at vise opløsningen korrekt.
"Når du ændrer skærmforholdet til 21:9, vil indstilling af pc'ens skærmopløsning til 2560x1080 eller 3840x1600 én gang ændre skærmforholdet til 21:9."

Trin 4. I henhold til Game Bar-pop-up-meddelelsen skal du ændre pc-opløsningen til den anbefalede opløsning. Pc-opløsningen kan justeres i skærmmenuen på pc'en ved at klikke på højre knap på musen.
Hvis du ændrer opløsningen på din pc for første gang, kan du ændre skærmforholdet gennem Game Bar på dit tv næste gang.
De understøttede opløsninger kan variere afhængigt af modellen eller HDMI-porten, der er tilsluttet pc'en.

Game Bar skærmforhold
Opløsning indstillet i pc
21:9

3840x1600 (60Hz)

2560x1080 (60Hz)

2560x1080 (120Hz)
32:9

3840x1080 (60Hz)

3840x1080 (120Hz)

Trin 5. Du kan se skærmforholdet 21:9 på din pc.

21:9 skærmforhold på pc.

Trin 6. Start et spil, der understøtter 21:9 ultrabred opløsning, og nyd det.

Spil startet på 21:9 skærm.

Bemærk: Super Ultrawide GameView understøttes kun på pc-spil og understøttes kun i ultra-wide understøttede spil.

For at matche din øjenhøjde kan spillere justere skærmens position op og ned ved hjælp af de respektive kanal op eller ned knapper på Samsung Smart Remote Control.

Sådan foretages fejlfinding, hvis skærmforholdet ikke ændres automatisk

For nogle spil skal du ændre opløsningen i de spilindstillinger, du spiller, for at matche skærmforholdet. Nogle spil ændrer automatisk skærmforholdet, men nogle spil ændrer ikke skærmforholdet automatisk, hvilket gør det nødvendigt at ændre skærmforholdet i spillet.

Bemærk: Enhedsskærmbillede og menuer kan varierer afhængigt af enhedens model og softwareversion.