Hvad er eARC, og hvordan indstiller man det på sit Samsung smart-tv?

eARC gør det muligt at sende lyd til et tv, der stammer fra kabel-, satellit-, streaming- eller kildeenheder, der kan sendes til en AVR eller soundbar gennem et enkelt HDMI-kabel. Dette sikrer enkelheden i forbindelsen, og at den originale lyd kan opleves.

Forskelle på HDMI ARC og eARC

De fleste tv'er komprimerer lydsignalerne på forhånd, før de går gennem HDMI-kabler. eARC (Enhanced Audio Return Channel) giver dig mulighed for at overføre det originale lydsignal i fuld opløsning gennem et HDMI-kabel og gengive den bedste lyd uden kompromis. eARC er en funktion, der er implementeret i den nyeste HDMI 2.1-specifikation. Den største fordel er, at den forbedrer både båndbredden og hastigheden. Dette giver dig mulighed for at overføre lyd i høj kvalitet fra dit tv til din soundbar eller AV-modtager, det er kompatibelt med de høje bitrate-formater Dolby Atmos og DTS.

eARC omtales også populært som det nye ARC. Det understøtter både større båndbredder og hurtigere hastigheder. Derfor er du i stand til at levere lyd i højere kvalitet fra dit HDTV til din soundbar eller lydmodtager.

Lydformat

ARC

eARC

Dolby Digital

Ja

Ja

Dolby Digital+

Ja

Ja

Dolby TrueHD

Nej

Ja

Dolby ATMOS

Ja (1)

Ja

DTS, DTS Master, DTS-X

Nej

Nej

Multichannel PCM (LPCM) *

Nej

Ja (2)

(1) Dolby ATMOS-understøttelse er kun tilgængelig for ARC Dolby Digital+-baseret ATMOS.

(2) LPCM er understøttet fra 2021-modeller (AU7000 eller højere).

* Multichannel PCM max 5.1 ch understøttet.

Understøttede modeller til eARC

• Tv: UHD TU7000 og nyere modeller.

• Soundbar: Q70T og nyere modeller.

• Lydformat: De nyeste lydformater med høj bitrate understøttes inklusive Dolby TrueHD, Dolby Atmos og mere.

Bemærk:

• Du skal bruge et eARC-understøttet HDMI-kabel. (HEAC eller HEC)
  • Anynet+ (HDMI-CEC)-funktionen skal være aktiveret på dit smart-tv.
  • Hvis du bruger et uautoriseret kabel, kan der opstå en fejl.

Indstillinger for HDMI-eARC-tilstand

For enheder, der understøtter eARC, kan du overveje at bruge HDMI eARC-tilstand. Lyden slås midlertidigt fra under enhedstilslutningen.
Følg nedenstående trin for at indstille tv'ets indgangslyd.

Trin 1. Tryk på Hjem-knappen på din Samsung-fjernbetjening, og vælg Indstillinger.

Menuen Indstillinger

Trin 2. Vælg menuen Lyd, og vælg derefter Ekspertindstillinger.

Lyd, Ekspertindstillinger

Trin 3. Gå til HDMI e-ARC-tilstand, og tryk på Enter-knappen på din fjernbetjening for at slå det til.

HDMI eARC-tilstand

Bemærk:

• Standardindstillingen for eARC-tilstand er slået fra. (Tilslut automatisk til ARC)
  • eARC aktiveres kun, når HDMI-eARC-tilstanden er slået til.

Du skal aktivere HDMI-CEC-protokollerne i menuen Indstillinger på dit tv. Samsung-tv'er kalder HDMI-CEC-protokollen Anynet+.

Trin 1. Tryk på HJEM-knappen på din Samsung-fjernbetjening, og vælg Indstillinger.

Trin 2. Vælg Hovedmenu og Ekstern enhedsstyring under Indstillinger.

Generelt, Ekstern enhedsstyring

Trin 3. Find Anynet+ (HDMI-CEC) i menuen Ekstern enhedsstyring, og tryk på Enter på din fjernbetjening for at slå Anynet+ til.

Anynet HDMI CEC

Bemærk:

• HDMI-porten er mærket med ARC på bagsiden af tv'et eller One Connect Box.
  • De fleste One Connect Boxes har en HDMI-ARC-port (det er normalt den tredje HDMI-port).

Hvis der er et problem med ARC/eARC-betjeningen, skal du først fjerne alle eksterne enheder (STB, OTT-enheder osv.), der er tilsluttet tv'et, og derefter prøve igen. Nogle eksterne enheder overholder muligvis ikke de korrekte HDMI-forbindelsesspecifikationer, hvilket kan forårsage problemer.

Du skal kontrollere følgende for at forbinde eARC til et tv.

• Kontroller, at eARC-porten (den samme port som ARC) er tilsluttet.
  • Kontroller, at den tilsluttede AV-enhed er en eARC-aktiveret enhed.
  • Kontroller, at HDMI-kablet understøttes af HEAC eller HEC.
  • Tilslut HDMI-kablet igen, og nulstil derefter HDMI-eARC-tilstanden til Automatisk

Hvis du har problemer med en dårlig lydudgang, selv når eARC er tilsluttet korrekt, skal du kontrollere lydformatet for den digitale udgang.
(Menu > Lyd > Ekspertindstillinger > Lydformat for digital udgang)

For at kontrollere, om AV-enheden ikke understøtter lydudgangsformatet, skal du teste udgangslyden ved at ændre lydudgangsformatet til PCM/Auto/Pass-Through én gang hver.

Lydformat for digital udgang

Bemærk: Skærmbillederne fra enheden og menuerne er blot eksempler på engelsk, men de er tilgængelige på dit lokale sprog.