Mitä pitäisi tehdä, jos ilmastointilaite pitää kovaa ääntä?

Jos ilmastointilaite pitää kovaa ääntä tai tärisee, käy läpi alla oleva taulukko ja kokeile ehdotettuja ratkaisuja. Jos epänormaali ääni jatkuu, ota yhteys Samsungin tukikeskukseen.

Sisäyksikön ääni – syy ja ratkaisu

Sisäyksikkö.

Syy

Ratkaisu

Jyskytys/kolina/rahina

- Sisäyksikkö ei ole suorassa.

- Sisäyksikkö osuu esteeseen.

- Kompressorin sisäosat ovat löysällä.

- Aseta sisäyksikkö suoraan tasaiselle pinnalle.

- Poista näkyvät esteet, kuten verhot ja muut esineet.

- Ota yhteys Samsungin tukikeskukseen.

Napsuminen

- Kun ilmastointilaite käynnistetään tai sammutetaan.

- Ääni on johtuu laitteen normaalista toiminnasta. Jatkuva napsuminen ei kuitenkaan ole normaalia. Ota yhteys Samsungin tukikeskukseen.

Surina

- Pöly on tukkinut ilmasuodattimen.

- Puhdista ilmastointilaitteen suodatin tai vaihda suodatin.

Kaasun tai veden virtaamisen ääni

- Jäähdytysainekaasu kiertää laitteessa.

- Laite muodostaa vettä käytön aikana.

- Ääni on johtuu laitteen normaalista toiminnasta.

Vinkuminen

- Jokin ilmastointilaitteen yksikkö käynnistyy.

- Sisäyksikön tuulettimen moottori on huonossa kunnossa.

- Ääni johtuu laitteen normaalista toiminnasta, kun ilmastointilaite käynnistyy.

- Ota yhteys Samsungin tukikeskukseen, jos sisäyksikön tuulettimen moottori on huonossa kunnossa.

Jatkuva piippaus

- Tekninen ongelma tai laitteelle annetaan jatkuvasti komentoja.

- Tarkista, painaako jokin kaukosäätimen painiketta. Jos painiketta painetaan jatkuvasti, vapauta painike.

- Resetoi näyttö pitämällä ohjauspaneelin lämpötilapainikkeita (+ ja –) painettuina samanaikaisesti 3 sekuntia.

- Jos piippaus jatkuu, ota yhteys Samsungin tukikeskukseen.

Korkea vihellys tai ujellus

- Jäähdytysainetta vuotaa tai kompressorin sisäinen paine on korkea.

- Sammuta ilmastointilaite välittömästi ja ota yhteys Samsungin tukikeskukseen.

Ulkoyksikön ääni – syy ja ratkaisu

Ulkoyksikkö.

Huomautus: Jos ulkoyksikkö pitää kovaa ääneä, irrota ulkoyksikkö pistoke ja kytke se uudelleen 30 sekunnin kuluttua.

Syy

Ratkaisu

Jyskytys/kolina

- Ulkoyksikkö ei ole suorassa.

- Ulkoyksikön menoaukossa tai sisällä on vierasesine.

- Aseta ulkoyksikkö suoraan tasaiselle pinnalle.

- Sammuta yksikkö ja irrota säleikkö, jotta näet, onko laitteen sisällä jotain.

Kaasun tai veden virtaamisen ääni

- Jäähdytysainekaasu kiertää laitteessa.

- Laite poistaa vettä ja se valuu ulos.

- Ääni on johtuu laitteen normaalista toiminnasta.

Moottorin tai kompressorin ääni

- Ulkoyksikön kompressori on käynnissä ja tuottaa lämmintä tai viileää sisäilmaa.

- Ääni on johtuu laitteen normaalista toiminnasta.