Mitä pitäisi tehdä, jos uunin paneeli ei reagoi kosketukseen?

Jos uunin paneeli ei toimi painettaessa, syitä voi olla useita. Katso syyt ja ratkaisut alta.

• Tarkista, on paneeli lukittu (lapsilukko).

- Säätölukituksen merkki vaihtelee malleittain, mutta se on ilmoitettu yleensä lukkokuvakkeella, koodilla L (tai Lock) tai molemmilla.

Lukko näytössä.

- Lapsilukon poistaminen käytöstä: Paina lapsilukon painiketta kolmen sekunnin ajan.

Lukituksen poistaminen voi vaihdella malleittain.

Lapsilukkokuvake.
  • Tarkista toiminnon käytettävissä olevat paneelit.

- Joissakin malleissa vain käytettävissä olevat painikkeet ovat näkyvissä ja eikä muiden painikkeiden painamisella ole vaikutusta, koska ne ovat käytettävissä. Lisäksi tiettyjä painikkeita ei voi ehkä käyttää valitusta toiminnosta ja asetuksista riippuen.

Yleisin syy on, että valitsemasi painike ei toimi.

1) Pyrolyyttinen puhdistus, lämpötila-anturi ja monet muut toiminnot eivät ole käytettävissä, jos jakaja on paikoillaan.

2) Kaksoispaistotila toimii vain, jos jakaja on paikoillaan. Käytettävissä olevat paistotilat riippuvat osion (yksi osio, yläosio tai alaosio) valinnasta.

3) Lämpötila-anturitoiminto on käytettävissä vain, kun anturi on asetettu uuniin. (Muut toiminnot, kuten pyrolyyttinen puhdistus, eivät ole käytettävissä, kun anturi on paikoillaan.)

4) Jos näytössä näkyy "----", tarkista paistotilan mukainen lämpötila-asetus uudelleen.

• Tarkista, ettei painikkeiden väliin ole tarttunut mitään.

- Poista mahdollinen lika tai roskat ja yritä uudelleen.

• Jos käytössä on kosketusnäyttö, tarkista, onko paneeli märkä.

- Poista kosteus ja yritä uudelleen.

• Tarkista, onko näytössä koodi C-d0.

- C-d0-koodi tulee näkyviin, jos painiketta pidetään painettuna tietyn ajan.

- Puhdista painikkeet ja varmista, ettei painikkeissa tai niiden ympärillä ole vettä. Sammuta uuni ja yritä uudelleen.

Huomautus:

•  Jos paneeli ei toimi edellä mainittujen ehdotusten kokeilemisen jälkeen, sammuta uuni, odota 30 sekuntia ja kytke se uudelleen päälle.
  •  Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Samsungin tukikeskukseen.