Pesukoneen luukun avaaminen käytön aikana

Joskus pesukoneen luukku voidaan joutua avaamaan heti sen käynnistämisen jälkeen. Turvallisuussyistä luukku on kuitenkin lukittu eikä se aukea, kun ohjelma on alkanut. Alla olevilla ohjeilla voit ratkaista joitakin luukun lukituksen ongelmia.

Luukku ei aukea

• Kun pesuohjelma on käynnistynyt ja rummussa on vettä, luukku ei aukea vesivahingon välttämiseksi.
  • Kun ohjelma on päättynyt ja luukku on kuuma, se ei aukea palovamman välttämiseksi.
  • Jos pesukoneessa on käytössä lapsilukko, luukku ei aukea.
  • Jos luukun kahva on metallia, luukku ei aukea heti ohjelman päätyttyä.
Pesukoneen luukku ei aukea

Huomautus:

• Älä avaa pesukoneen luukkua väkisin koneen ollessa käynnissä (korkealämpöinen pesu, kuivaus tai linkous).
  • Jos lapsilukko on käytössä, se on ensin avattava, jos haluat lisätä pesuainetta tai pyykkiä tai vaihtaa asetuksia.

Vaihtoehtoja luukun avaamiseen

Pyykkiä voi lisätä tai poistaa viiden minuutin ajan pesuohjelman aloittamisesta.

Jos veden määrä tai lämpötila rummun sisällä on liian suuri, luukkua ei voi avata luukun lukituksen merkkivalon vilkkuessa. Odota, että merkkivalo lakkaa vilkkumasta. Vilkkumisen loppuminen kestää vähintään yhden tai kaksi minuuttia.

Toimi näin

Vaihe 1. Avaa luukun lukitus Start/Pause-painikkeella.

Vaihe 2. Avaa luukku ja lisää tai poista pyykkiä.

Vaihe 3. Sulje luukku ja käynnistä ohjelma uudelleen Start/Pause-painikkeella. Voit vaihtaa ohjelmaa painamalla Pause-painiketta ja vaihtamalla ohjelman.

Huomautus:

• Jos rummussa on tiettyä määrää enemmän vettä, luukkua ei voi avata.
  • Pesukone ei pese tai linkoa turvallisuussyistä, ellei luukkua ole suljettu.

Luukku lukkiutuu turvallisuussyistä automaattisesti, kun allas on täynnä vettä. Luukkua ei voi avata ennen kuin kone on poistanut veden kokonaan. Voit poistaa veden ja avata luukun alla annettujen ohjeiden avulla.

Spin Only -linkoustoiminnon käyttäminen

Vaihe 1. Paina Spin Only -painiketta kolmen sekunnin ajan.

Vaihe 2. Kun ohjelman kesto ja linkousnopeus tulevat näkyviin, valitse haluamasi linkousnopeus painamalla Spin-painiketta useita kertoja.

Vaihe 3. Käynnistä ohjelma pitämällä painettuna Start/Pause-painiketta.

Luukun avaaminen ohjelman aikana

Huomautus: Linkousaika riippuu valitusta ohjelmasta.

Veden tyhjentäminen nukkasihdin avulla

Vaihe 1. Avaa nukkasihdin kansi.

Vaihe 2. Irrota valkoinen tyhjennystulppa hätätyhjennysletkusta ja tyhjennä vesi sopivaan astiaan.

Vaihe 3. Kiinnitä hätäletkun tulppa takaisin paikoilleen ja varmista, että se on myös tiivis.

Vaihe 4. Aseta kansi takaisin paikoilleen kohdistamalla se paneelin alaosassa oleviin reikiin ja painamalla tai taittamalla kannen yläosa kiinni.

Vaihe 5. Kytke pesukoneen virta pois päältä ja odota hetki.

Vaihe 6. Kytke koneeseen virta painamalla virtapainiketta. Luukku aukeaa jälleen.

Huomautus: Ole varovainen, koska koneesta voi tulla ulos suuri määrä vettä.

Veden tyhjentäminen nukkasihdin avulla

Pesuohjelma on päättynyt eikä koneessa ole kuormaa, mutta luukku ei aukea

Irrota virtajohto ja odota tunnin ajan.

Pesuohjelma on päättynyt, mutta luukku ei aukea

Luukun avaaminen heti pesuohjelman päätyttyä on vaarallista. Avaa luukku vasta, kun hälytys on sammunut.

Samsungin pesukoneissa, joissa on AddWash-toiminto, voidaan pyykkiä tai huuhteluainetta lisätä rumpuun tai poistaa pyykkiä, kun AddWash-merkkivalo palaa.

Varoitus

• Älä yritä avata Add Door -luukkua koneen ollessa käynnissä painamatta ensin Start/Pause-painiketta.
  • Älä lisää liikaa pyykkiä Add Door -luukun kautta. Suorituskyky voi heikentyä.
  • Älä käytä Add Door -luukun alaosaa kahvana. Sormet voivat jäädä puristuksiin.
  • Varmista, ettei Add Door -luukun väliin ole jäänyt pyykkiä.
  • Varsinaista luukkua tai Add Door -luukkua ei voi avata, kun veden lämpötila on yli 50 Celsius-astetta.
  • Add Door -luukku voi aueta vahingossa (painamatta Star/Pause-painiketta), kun pesuohjelma on päättynyt.
add door -luukun käyttäminen