Tutustu pesukoneen koodeihin

Jos pyykinpesukone ei toimi, näytössä saattaa näkyä koodi. Tutustu alla lueteltuihin koodeihin ja ohjeisiin ja kokeile annettuja ehdotuksia. Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsungin Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Mikä on koodi?

Pesukoneen näytössä näytetään koodeja, jotka voivat auttaa ymmärtämään pesukoneen vikaa. Siksi kannattaa ensin tarkistaa ohjauspaneelipaneeli, jos pesukone ei toimi. Useimmissa tapauksissa kyse ei ole mekaanisesta viasta.

Tableau des codes d’erreur fréquemment affichés

Usein näkyvät koodit

4C, 4E, E1

Kone ei saa vettä

- Varmista, että vesihanat ovat auki.

- Varmista, että vesiletkut eivät ole tukossa.

- Varmista, että vesihanat eivät ole jäässä.

- Varmista, että pesukoneen vedenpaine on riittävä.

- Varmista, että kylmävesihana ja kuumavesihana on kytketty oikein.

- Puhdista nukkasihti, koska se voi olla tukossa.

- Kaikki painikkeet ovat pois käytöstä 3 minuuttia koodin ilmestymisen jälkeen.

5C, 5E

Kone ei poista vettä

- Varmista, ettei poistoletku ole jäätynyt tai tukossa.

- Varmista, että poistoletku on asetettu oikein liitännän tyypin mukaan.

- Puhdista nukkasuodatin, koska se voi olla tukossa.

- Varmista, että poistoletku on suorassa viemäriin asti.

- Jos koodi ei häviä, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

dC, dE

Koneen luukku on auki, kun sitä yritetään käynnistää

- Varmista, että luukku on suljettu kunnolla.

- Varmista, ettei luukun välissä ole pyykkiä.

OC, OE, OF

Koneessa on liikaa vettä

- Käynnistä linkous uudelleen.

- Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsungin asiakaspalveluun.

Ub, UE

Kone ei linkoa

- Varmista, että pyykki on levällään koneen sisällä.

- Varmista, että pesukone on tasaisella ja suoralla alustalla.

- Erottele ja jaa pyykki tasaisesti koneen sisälle.

- Jos peset vain yhden kappaleen, tarkista näytön viesti.

AC, AE

Tarkista pää- ja ali-PBA:n yhteys

- Sammuta kone ja käynnistä ohjelma uudelleen.

- Jos koodi ei häviä, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

DDC, ddC

Add Door -luukku on avattu painamatta käynnistä/tauko-painiketta (Start/Pause) tai (Hold to Start)

Tämä koodi tulee näkyviin, jos Add Door -luukku on avataan painamatta käynnistä/tauko-painiketta (Start/Pause) tai (Hold to Start). Jos näin käy, toimi seuraavasti:

- Paina Add Door -luukku kunnolla kiinni. Yritä uudelleen pitämällä painettuna käynnistä/tauko-painiketta.

- Lisää pyykkiä avaamalla Add Door -luukku. Sulje Add Door -luukku kunnolla. Käynnistä kone pitämällä painettuna käynnistä/tauko-painiketta.

Huomautus:

• Jos näytössä näkyy koodi, jota ei ole mainittu tässä luettelossa, etsi kyseisen koneen mallin käyttöopas.
  • Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos pesukoneen näytön koodi ei häviä, ota yhteyttä Samsungin asiakaspalveluun.

Muut koodit

Varmista, että kylmän veden syöttöletku on kytketty tiiviisti kylmävesihanaan. Jos se on kytketty kuumavesihanaan, pyykki saattaa vahingoittua tietyissä ohjelmissa.

Ratkaisut

• Varmista, että kylmän veden syöttöletku on kytketty tiiviisti kylmävesihanaan.
  • Sammuta kone ja käynnistä ohjelma uudelleen.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Lisähuuhtelun näyttö.

Ratkaisut

• Lisähuuhtelun koodin näkyminen tarkoittaa, että tunnistus on epätasapainossa.
  • Palauta näyttö painamalla mitä tahansa painiketta.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Pääluukun lukitus-/avaustoiminto ei toimi oikein.

Ratkaisut

• Sammuta kone ja käynnistä ohjelma uudelleen.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Add Door -luukun lukitus-/avaustoiminto ei toimi oikein.

Ratkaisut

• Sammuta kone ja käynnistä ohjelma uudelleen.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Tarkista poistoletku.

Ratkaisut

• Varmista, ettei poistoletkun pää ole lattialla.
  • Varmista, ettei poistoletku ole tukossa.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Tarkista rummun moottorin toiminta.

Ratkaisut

Yritä käynnistää ohjelma uudelleen.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Tarkista pulsaattorin moottorin toiminta.

Ratkaisut

• Yritä käynnistää ohjelma uudelleen.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

MEMS-anturi ei toimi oikein. MEMS-anturi seuraa koneen tärinää ja tunnistaa koneen epänormaalin ja epätasapainoisen toiminnan.

Ratkaisut

• Sammuta kone ja käynnistä ohjelma uudelleen.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Tämä koodi tulee näkyviin, jos koneen virta on katkennut tai koneen saama virta on epätasainen. (Kone on tunnistanut jännite häviön ja sähköliitännät on tarkistettava.)

Ratkaisut

• Tarkista, että kone saa virtaa.
  • Tarkista, että virtajohto on kytketty oikein.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Tarkista lämmitysjärjestelmä.

Ratkaisut

• Sammuta kone ja käynnistä ohjelma uudelleen.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Veden tason anturi ei toimi oikein.

Ratkaisut

• Sammuta kone ja käynnistä ohjelma uudelleen.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

Tarkista pää- ja invertteri-PBA:n yhteys.

Ratkaisut

• Tarkista invertterin piirilevy ja johdotus.
  • Tilasta riippuen kone saattaa palata automaattisesti normaaliin käyttötilaan.
  • Sammuta kone ja käynnistä ohjelma uudelleen.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.

PC, PE

Kytkimen asentoa ei tunnisteta.

PC, PE1

Kytkimen asento on tunnistettu, mutta kytkimen signaali on virheellinen.

Ratkaisut

• Ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Huomautus:

• Koodit voivat vaihdella mallin mukaan.
  • Jos koodi ei häviä näytöstä, ota yhteyttä Samsung Tuki ja pyydä lisäneuvoja.