Uuden pelipalkkitoiminnon ottaminen käyttöön

Uusissa vuonna 2021 julkaistuissa Samsung-televisioissa on pelipalkki, jossa on kaikki tiedot, joita tarvitset pelikokemuksen seuraamiseen, mukaan lukien tuloviive, FPS (kuvien määrä sekunnissa), HDR (High Dynamic Range), VRR (Variable Refresh Rate) ja äänilähtö ja se tekee pelitoimintojen optimoinnista helppoa. Pelaajat voivat nauttia kaikkien peliasetusten useista vaihtoehdoista.

Pelipalkin ottaminen käyttöön

Kun pelitila on PÄÄLLÄ- tai AUTO-tilassa, avaa pelipalkki pitämällä painettuna Samsung-kauko-ohjaimen toisto/tauko-painiketta.

Paina kauko-ohjaimen toisto/tauko-painiketta.
Uudet pelipalkkitoiminnot.

Ohjaa peliasetuksia, seurantaa ja pelin parannusasetuksia helposti käyttämällä pelipalkkia.

① Tuloviive

Näytä pelin tuloviive. Kun Game Motion Plus on poissa käytöstä tai VRR käytössä tai 4K taajuudella 120 Hz on käytössä, peli toimii mahdollisimman pienellä tuloviiveellä.

② FPS (kuvaa sekunnissa)

Näyttää kuvien sekuntinopeuden reaaliaikaisesti. Kuvanopeus muuttuu, kun VRR on käytössä.

③ HDR (High Dynamic Range)

Näkyvissä, kun pelataan HDR-peliä. Jotta HDR-toimintoa voi käyttää, HDR on otettava käyttöön pelilaitteessa, kuten pelikonsolissa tai tietokoneessa.

④ VRR (Variable Refresh Rate)

Näyttää vastaavan arvon, kun Freesync- tai VRR-toiminto on käytössä. Televisio on valmis Freesync- tai VRR-toiminnon käyttöön. Televisio tukee Freesync Premium Pro-, Freesync Premium-, Freesync- ja VRR-toimintoja. Jotta Freesync- tai VRR-toimintoa voi käyttää, Freesync/VRR on otettava käyttöön pelilaitteessa, kuten pelikonsolissa tai tietokoneessa.
VRR/Freesync on poissa käytöstä, kun Game Motion Plus on käytössä.

⑤ Äänilähtö

Näyttää audiolaitteen, josta ääni tuotetaan. (esim. television kaiutin, Sound Bar -kaiutin, kuulokkeet jne.)

⑥ Kuvasuhde

Voit vaihtaa kuvasuhteen oletusasetuksesta 16:9 ultraleveäksi (21:9 tai 32:9).

⑦ Näytön sijainti

Kun käytetään ultraleveää kuvasuhdetta (21:9 tai 32:9), näyttöä voi siirtää ylös ja alas television kauko-ohjaimen ylös/alas-suuntapainikkeilla.

⑧ Pelitilan asetukset

• Pelitila: Näyttää pelitilan. Pelitila otetaan automaattisesti käyttöön, kun pelikonsoli tunnistetaan.
  • Surround-ääni: Parantaa peliääniä älykkäällä sisältöön perustuvalla 3D-surround-äänellä, joka takaa todenmukaisen pelikokemuksen.
  • Dynaaminen mustan taajuuskorjain: Tunnistat nopeasti näytössä olevat viholliset ja vihjeet lisäämällä pimeässä piileskelevien kohteiden näkyvyyttä. Se parantaa mustia yksityiskohtia ja näkyvyyttä reaaliaikaisen sisällön analyysin perusteella. Voit valita tummien yksityiskohtien säädön viidestä tasosta.
  • Game Motion Plus -asetukset: Paranna näytön sulavuutta optimoimalla nopeasti liikkuvat pelit, kuten RPG- ja seikkailupelit. Kun Game Motion Plus on käytössä, VRR/Freesync otetaan pois käytöstä. Kun VRR/Freesync on käytössä ulkoisesta laitteesta, Game Motion Plus on pois käytöstä.
    Tuloviive minimoidaan, kun Game Motion Plus on pois käytöstä. Kun Game Motion on käytössä, pelaamisen sujuvuutta parannetaan interpoloimalla ylimääräisiä kuvaruutuja.

⑨ Vianmääritys

Jos pelipalkin käytössä ilmenee ongelmia, voit avata vianmääritysoppaan ja etsiä ratkaisua.

Käytä Ultrawide GameView™ -näkymää tietokoneessa (Ultra Wide Game)

Vuoden 2021 Samsung-televisiot tukevat Ultrawide GameView näkymää tietokonepeleissä.

Pelaajat voivat vaihtaa helposti kuvasuhdetta asetusten 16:9, 21:9 ja 32:9 välillä pelipalkissa. Samsungin pelipalkki tukee nopeasti ja helposti Ultrawide GameView™ -näkymää vuoden 2021 televisiomalleissa.

Ultrawide GameView™ -näkymä on leveämpi kuin tavanomainen 16:9-kuvasuhde. Ultrawide GameView tuottaa upottavamman, täyteläisemmän näkymänpelistä, jotta näet taistelukentän reuna-alueet, jossa viholliset voivat piileskellä.

Ultrawide GameView -näkymää pidetään pelaajien parissa uskomattomana ominaisuutena, jonka avulla he voivat vapaasti muokata pelituntumaa pelityypin ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Pelaajat saavat usein parempia tuloksia pelatessaan ensimmäisen persoonan ammuntapelejä ultraleveällä kuvasuhteella ja kokevat suurempaa tyydytystä.

Super Ultrawide GameView™

Television kuvasuhde.

Voit helposti nauttia Super Ultrawide GameView™ -näkymästä tietokoneella noudattamalla alla olevia ohjeita.
Alla olevissa ohjeissa kuvataan 21:9-kuvasuhteen asettaminen. Samat ohjeet koskevat 32:9-kuvasuhdetta.

Vaihe 1. Avaa pelipalkki painamalla pitkää toisto/tauko-painiketta.

Vaihe 2. Vaihda pelipalkin kuvasuhteeksi 21:9 painamalla kaukosäätimellä kerran kuvasuhdetta.

Vaihe 3. Pelipalkki näyttää seuraavan ponnahdusilmoituksen, jotta pelipalkin kuvasuhde muutetaan näyttämään resoluutio oikein.
"Kun kuvasuhteeksi muutetaan 21:9, tietokoneen näytön resoluution määrittäminen resoluutioon 2560x1080 tai 3840x1600 kerran vaihtaa näytön kuvasuhteeksi 21:9."

Vaihe 4. Vaihda tietokoneen resoluutio suositeltuun resoluutioon pelipalkin ponnahdusilmoituksen mukaisesti. Tietokoneen resoluutiota voi säätää tietokoneen Näyttö-valikossa napauttamalla hiiren oikealla painikkeella.

Jos vaihdat tietokoneen resoluution ensimmäistä kertaa, voit vaihtaa kuvasuhteen seuraavalla kerralla television pelipalkissa.

Tuetut resoluutiot voivat vaihdella mallista tai tietokoneen HDMI-portista riippuen.

Table 1
Pelipalkin kuvasuhde
Tietokoneessa määritetty resoluutio
 21:9

3840x1600 (60 Hz)

2560x1080 (60 Hz)

2560x1080 (120 Hz)
32:9

3840x1080 (60 Hz)

3840x1080 (120 Hz)

Vaihe 5. Näet 21:9-kuvasuhteen tietokoneessa.

21:9-kuvasuhde tietokoneessa.

Vaihe 6. Avaa peli, joka tukee ultraleveää 21:9-kuvasuhdetta ja nauti.

Peli avattuna 21:9-näytössä.

Huomautus: Super Ultrawide GameView -näkymää tuetaan vain tietokonepeleissä ja vain peleissä, jotka tukevat ultraleveää asetusta.

Jotta näyttö olisi silmän korkeudella, pelaajat voivat säätää näytön sijaintia ylös ja alas käyttämällä vastaavan kanavan ylös- ja alas-painikkeita Samsung-älykauko-ohjaimessa.

Vianmääritys, jos kuvasuhde ei muutu automaattisesti

Joissakin peleissä resoluutio on vaihdettava pelattavan pelin asetuksista, jotta se vastaa kuvasuhdetta. Jotkut pelit vaihtavat kuvasuhteen automaattisesti, mutta kaikki eivät ja silloin kuvasuhde on vaihdettava pelissä.