Geen geluid of slechte geluidskwaliteit van Samsung-monitor

Veel nieuwere monitoren hebben ingebouwde luidsprekers. Als de luidsprekers van de monitor niet werken, is dat vaak te wijten aan onjuist geconfigureerde instellingen of kabels. Er zijn een paar dingen die je kan doen om dit probleem op te lossen, zoals je aansluitingen controleren, het volume aanpassen, een geluidstest uitvoeren, of geluid afspelen met een ander apparaat dan je monitor.

De geluidskwaliteit van de Samsung-monitor is onvoldoende/slecht

Sommige monitoren worden geleverd met een afstandsbediening en werken meer als een tv. Deze modellen hebben meestal een geluidstestfunctie die kan worden gevonden door te kiezen voor Ondersteuning > Zelfdiagnose > Geluidstest.

• Als de geluidstest succesvol is, is een reparatie niet nodig, de volgende stappen kunnen helpen om het probleem op te lossen.
  • Als de geluidstest mislukt, neem dan contact met ons op, wij leggen je graag de service mogelijkheden uit.

Als je een bericht "Niet beschikbaar" op je scherm krijgt, betekent dit dat de monitor is ingesteld om externe luidsprekers te gebruiken, maar dat er geen externe luidsprekers zijn aangesloten. Ga in het geluidsmenu naar Luidsprekerkeuze / uitvoerapparaat en stel deze in op tv- of monitor-luidspreker om de ingebouwde luidsprekers van de monitor te gebruiken.

Verhoog het volume met de knoppen op de monitor en luister naar het geluid. Het volume kan te laag of te zacht zijn geweest.

Controleer op het aangesloten apparaat van de monitor (d.w.z. laptop) of het geluid niet is gedempt en stel het volume dan hoger in.

Afhankelijk van wat je hebt aangesloten, moet je er ook voor zorgen dat het audiosignaal naar je monitor wordt gestuurd, en niet ergens anders.

• Als je een pc met Windows 10 gebruikt, klik je met de linkermuisknop op het luidsprekerpictogram op de taakbalk. Bevestig dat de gewenste luidsprekers zijn geselecteerd of klik op de naam van de huidige luidsprekers om naar de gewenste luidsprekers over te schakelen. Klik en versleep de volumeregelaar om het volume aan te passen of het dempen op te heffen als het volume op 0 staat, zijn de luidsprekers gedempt. Nadat je het volume hebt aangepast (tenzij je het dempt), moet je een klokslag horen.
  • Als je een Mac gebruikt, ga je naar het Menu en selecteer je Systeemvoorkeuren. Selecteer Geluid, selecteer het tabblad Uitvoer, en selecteer vervolgens je monitor. Schakel de optie Dempen uit als die aan staat, en stel vervolgens de volumeregelaar zo in dat je het geluid kunt horen.

Als je monitor niet wordt vermeld als uitvoerapparaat, controleer dan of de grafische stuurprogramma's helemaal bijgewerkt zijn

Koppel alle kabels die op de monitor zijn aangesloten aan beide uiteinden los. Verbind dan weer alle kabels. Zorg ervoor dat je kabels gebruikt waarvan je weet dat ze werken (door ze te testen met andere apparaten of door nieuwe kabels te gebruiken).

Wanneer zowel de monitor als het externe apparaat dit ondersteunen, kan je het beste een HDMI- of DisplayPort-kabel gebruiken, gevolgd door DVI of VGA. Per monitor hoeft er maar één te worden gebruikt, evenals de voedingskabel.

Sluit iets anders aan op je apparaat in plaats van je monitor (zoals luidsprekers of een hoofdtelefoon, of zelfs een andere monitor/tv) om te controleren of het audioprobleem blijft bestaan. Als dat zo is, dan is de monitor niet de oorzaak van het probleem.

Zoek een ander apparaat om op je monitor aan te sluiten, met hetzelfde type aansluiting (en een kabel die werkt). Als je monitor audio kan afspelen van een ander apparaat dat gebruik maakt van dezelfde poort als het eerste apparaat, dan is de monitor niet de oorzaak van het probleem.

Als de luidsprekers van de monitor nog steeds geen geluid of een slechte geluidskwaliteit hebben, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder en boeken indien nodig een reparatie service in.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand.