Hoe gebruik ik Android Berichten op mijn Galaxy-apparaat?

Android Berichten een alternatief systeem voor messaging en berichtenbeheer. Je kan het gebruiken om SMS en MMS te versturen. Je kan er ook mee chatten via de RCS, groepsberichten, afbeeldingen, video's en audio's versturen.

Beeld van een Galaxy-scherm met het Android-pictogram voor berichten gemarkeerd.

Het AndroidTM-berichtensysteem is beschikbaar op alle apparaten met het Android-besturingssysteem.

De vereisten voor Android Berichten zijn als volgt:

• AndroidTM 5.0 Lollipop of hoger.

• Een wifi-verbinding of een datanetwerk.

Let op: Android Berichten is niet beschikbaar op alle mobiele tarieven en kan soms extra kosten toevoegen aan uw gebruikelijke tarief. Ook kan Android Berichten op dit moment vanuit sommige landen niet worden ondersteund.

Als je Android Berichten wilt downloaden, volg dan deze stappen:

1 Start je Play Store en in de zoekbalk bovenaan het scherm, zoek je naar Android Berichten.
2 Tik op de “Installeer”-knop.
3 Wanneer het downloadproces is voltooid, is de toepassing klaar voor gebruik. Om je app te vinden, ga je naar het scherm met apps en tik je op de optie “Google”. Hier kan je je Android Berichten-app vinden.

Als je Android Berichten wilt bijwerken, volg je deze stappen.

1 Start de Play Store-app en zoek in de zoekbalk bovenin het scherm naar Android Berichten.
2 Tik op de “Update”-knop.
3 Wanneer het updateproces is voltooid, is de app klaar voor gebruik met de nieuwste versie.

Je kan Android Berichten instellen als je standaardoptie wanneer je een bericht verstuurt of een chat start. Volg deze stappen:

1 Start je Berichten-app. In het hoofdscherm zie je een bericht dat je vraagt om van Android Berichten uw standaard SMS-app te maken. Als je wilt doen, tik je op de “Standaard SMS-app instellen”.
2 Selecteer in het pop-upvenster de optie “Berichten” en tik op de knop “Als standaard instellen”.

Als je een bericht wilt sturen en een gesprek wilt beginnen, volgt je deze stappen:

Stap 1. Weergave van het hoofdscherm van Android Berichten. Stap 1. Weergave van het hoofdscherm van Android Berichten.

Stap 1. Start Android Berichten en tik op het nieuwe bericht icoon rechtsonder in het scherm.

Stap 2. Schermafbeelding van een nieuw gesprek met de opties “Aan” en “Groep maken” gemarkeerd.  Stap 2. Schermafbeelding van een nieuw gesprek met de opties “Aan” en “Groep maken” gemarkeerd.

Stap 2. In het nieuwe scherm schrijf je de naam, het telefoonnummer of de e-mail die je wilt schrijven. Je kan ook een groep maken om berichten te versturen door op de optie “Groep maken” te tikken.

Stap 3. Scherm met de knop Verzenden gemarkeerd.  Stap 3. Scherm met de knop Verzenden gemarkeerd.

Stap 3. Wanneer je de contactpersoon invoert, tik je op “Verzenden naar [de contactpersoon die je invoert]”. Schrijf de tekst en tik op de knop Verzenden rechts van het tekstvak.

Als je een bericht wilt versturen op een later tijdstip, moet je de bovenstaande stappen volgen, maar in plaats van op Verzenden te tikken, moet je lang op deze toets drukken. Wanneer het pop-up venster verschijnt, kies de optie die je wilt. Tik vervolgens op het pictogram Verzenden en je bericht wordt verzonden op de datum die je hebt gekozen.

Je kan je berichten beheren en ze in categorieën onderverdelen, afhankelijk van de inhoud of van de vraag of je ze met een sterretje wil opslaan of gearchiveerd wilt hebben.

Om de verschillende categorieën te zien, tik je op het pictogram Meer opties rechtsboven in het scherm. Hier kan je de berichtcategorieën zien “Met ster”, “Gearchiveerd” en “Spam en geblokkeerd”.

De verschillende opties zijn als volgt:

• Met een ster: Berichten met een sterretje verschijnen in deze categorie.
  • Gearchiveerd: Berichten die gemarkeerd zijn als gearchiveerd verschijnen in deze categorie.
  • Spam en geblokkeerd: Berichten die als spam of geblokkeerd zijn gemarkeerd, verschijnen in deze categorie.
  • Afbeeldingen: Berichten die afbeeldingen bevatten, verschijnen in deze categorie.
  • Video’s: Berichten die video's bevatten, verschijnen in deze categorie.
  • Plaatsen: Berichten die plaatsen bevatten verschijnen in deze categorie.
  • Links: Berichten die links bevatten, verschijnen in deze categorie.

Als je RCS wilt inschakelen om het te gebruiken, volg dan deze stappen:

1 Start je Android Berichten-app en tik op pictogram Meer opties.
2 Tik op “Instellingen” en selecteer in het nieuwe scherm de optie “Chatfuncties”.
3 Tik op “Chatfuncties inschakelen” en selecteer de optie “RCS”.

Je kan Android Berichten instellen om het thema, land, suggesties of alle automatische previews te wijzigen. Lees hieronder om te weten hoe je je opties kunt aanpassen:

• Kies thema: je kan het thema kiezen dat je wilt gebruiken in Android Berichten. Tik op het pictogram Meer opties en selecteer de optie “Thema kiezen”. Hier kan je kiezen tussen “Licht”, “Donker” of “Systeem standaard”. Wanneer je er een hebt gekozen, druk je op de “Ok” knop.
  • Knijp om op gesprekkentekst in te zoomen: Tik op het pictogram Meer opties op het hoofdscherm van de app. Ga naar naar “Instellingen” en zet de knop aan om deze functie te gebruiken.
  • Geluiden van uitgaande berichten horen: Tik op het pictogram Meer opties in het hoofdscherm van de app. Ga naar naar “Instellingen” en zet de knop aan om deze functie te gebruiken.
  • Bubbels: Tik op het pictogram Meer opties in het beginscherm van de app. Selecteer de optie “Instellingen” en ga naar “Bubbels”. Hier kan je kiezen tussen “Alle”, “Alleen geselecteerde” en “Geen”.
  • Kies je land: Je kan je land aanpassen. Ga naar het pictogram Meer opties, ga naar “Instellingen” en selecteer “Je huidige land”. In dit menu kan je het land van je voorkeur kiezen.
  • Suggesties: Je kan de suggesties selecteren die je wenst om je ervaring met Android Berichten te personaliseren. Tik op het pictogram Meer opties en ga naar “Instellingen”. In dit scherm, tik je op “Suggesties”. Hier kan je opties zoals “slim antwoorden” of “voorgestelde stickers” aanpassen.
  • Automatisch voorbeeld: Een van de opties om je Android Berichten-app aan te passen is het activeren of deactiveren van de automatische previews. In dit scherm kan je kiezen voor “alle previews weergeven”, “alleen de preview van de weblink” of “alleen gegevens downloaden via wifi”. Activeer gewoon de “aan” of “uit” knop.

Met Android Berichten kan je meldingen configureren op de manier die voor jou het nuttigst en handigst is.

Als je de meldingen wilt instellen, volg dan deze stappen:

1 Start je Android Berichten.
2 Tik op het pictogram Meer opties in de balk “Zoek links”.
3 Selecteer “Instellingen”.
4 Druk op de tweede optie: “Meldingen”.
5 Selecteer en personaliseer de optie die je kiest om de meldingen op je apparaat te tonen.

Een van de meest nuttige functies van Android Message is de spambeveiliging, die de gebruiker helpt schadelijke berichten op te sporen. Je kan deze functie gebruiken door de volgende stappen te volgen:

1 Start Android Berichten.
2 Tik het pictogram Meer opties in de balk “Zoek links”.
3 Selecteer “Instellingen”.
4 Tik op "Spambeveiliging".
5 Zet de knop “Spambescherming inschakelen” aan.

Zodra je de spambeveiliging functie heeft ingeschakeld, kan je alle geblokkeerde berichten controleren door te tikken op het pictogram Meer opties rechtsboven in het Android Berichten hoofdscherm en “Spam en geblokkeerd” te selecteren.

Je kan een apparaat koppelen om je berichten te synchroniseren door de volgende stappen te volgen:

1 Start Android Berichten.
1 Tik op het pictogram Meer opties rechtsboven.
3 Klik op “Apparaat koppelen”.
4 Ga naar de Google Berichten website en scan de QR code. Je kan dit ook doen met je tablet of pc-webversie, het proces is hetzelfde. Op je tablet scan je de QR-code en op de pc-webversie ga je naar Android Berichten web.

Tijdens het gebruik van Android Berichten kunt u enkele fouten tegenkomen waardoor u de app niet goed kunt gebruiken. Als je meer informatie over deze fout wilt krijgen of een oplossing wilt vinden, start je Android Berichten, tik je op het pictogram Meer opties rechtsboven en selecteer je “Help en feedback”.

Daar vind je “Populaire hulpbronnen” die je probleem kunnen oplossen, of je kan je feedback sturen door op de optie “Feedback verzenden” te tikken.