Apparaat verbinden met computer of tablet | Samsung NL

Samsung DeX

Wist je dat je jouw Samsung Galaxy op een computermonitor kunt aansluiten en als draagbare pc kunt gebruiken? Met Samsung DeX krijgt je een desktopervaring, zonder dat je een desktop nodig heeft. Met jouw monitor en apparaat kunt je multitasken, games spelen en gemakkelijk productiviteitstaken uitvoeren, waardoor je de desktop voorgoed kunt verlaten.

Je kunt jouw smartphone of Galaxy-horloge ook met je tablet of pc verbinden met Samsung Flow. Samsung Flow zorgt voor een naadloze en veilige ervaring tussen jouw apparaten. Met behulp van de app kun je inhoud delen tussen apparaten, meldingen synchroniseren en de inhoud van je smartphone op een groter scherm bekijken.

Samsung DeX

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je verbinding kunt maken en Samsung DeX kunt gebruiken. Je kunt DeX gebruiken met een pc of Mac of rechtstreeks via een monitor. Als je verbinding maakt met een pc, heeft je alleen een compatibele USB-kabel nodig. Als je rechtstreeks op een monitor aansluit, heeft je een Dex Station, DeX Pad of compatibele HDMI-adapter nodig.

Dex Station, DeX Pad of compatibele HDMI-adapter

DeX met een PC

1 Download de DeX-app op jouw pc of Mac
2 Open de DeX for PC-app op jouw desktop.
3 Sluit jouw apparaat met een USB-kabel aan op jouw pc.
4 Jouw apparaat maakt verbinding met jouw computer en de DeX-interface verschijnt.

DeX met een monitor of zonder pc

1 Sluit een DeX Station, DeX Pad of HDMI-adapter aan op jouw externe beeldscherm. Dit kan een tv of monitor zijn.
2 Als je een muis en toetsenbord gebruikt, sluit of koppel ze dan met het DeX Station, DeX Pad of jouw apparaat.
3 Sluit jouw apparaat aan op het DeX-station, DeX Pad of HDMI-adapter.
4 Jouw apparaat maakt verbinding met jouw monitor en de DeX-interface verschijnt.

Zodra de DeX-interface op jouw scherm verschijnt, kunt je ermee communiceren op dezelfde manier als een gewone pc.

DeX interface op het scherm
1 Desktop-apps - deze apps staan op het startscherm van de DeX-interface voor gemakkelijke toegang.
2 DeX-startpagina - klik hier om DeX af te sluiten, DeX te vergrendelen en te zien hoe je DeX gebruikt.
3 Apps - bekijk alle apps op jouw verbonden apparaat. Sommige apps zijn mogelijk niet compatibel met DeX. Als je een niet-compatibele app probeert te openen, wordt je gevraagd deze in de telefoonmodus uit te voeren.
4 Navigatieknoppen - dit zijn dezelfde als de navigatieknoppen op jouw aangesloten apparaat. Beginnend aan de linkerkant heb je de recente apps, start- en terug-knoppen.
5 Statusbalk - deze pictogrammen repliceren de statusindicatorpictogrammen rechtsboven op jouw aangesloten apparaat.
6 Toetsenbord - klik op dit pictogram om het toetsenbord op jouw aangesloten apparaat te openen. Je kunt nu het toetsenbord op jouw apparaat gebruiken om in de DeX-interface te typen.

DeX kan worden gebruikt voor tal van dingen waarvoor je normaal gesproken jouw laptop zou openen of jouw pc zou opstarten. In sommige situaties is DeX zelfs nuttiger dan een gewone desktop. Gebruik de onderstaande ideeën om te zien hoe je het meeste uit DeX kunt halen.

Maak presentaties een fluitje van een cent

Sla jouw presentatie op jouw apparaat op voordat je deze aansluit op de monitor in de vergaderruimte. Je kunt vervolgens door de dia's op jouw telefoon bladeren.

Presenteren vanaf je smartphone met DeX

Schermspiegelen en notities maken

Spiegel jouw tablet naar de tv in de vergaderruimte voor een beter zicht. Je kunt tegelijkertijd aantekeningen maken op jouw aangesloten tablet.

Schermspiegelen met DeX

Bekijk meer details op het grote scherm

Help de details van jouw illustraties tot leven te brengen met Adobe Sketch. Zoom in en teken op jouw apparaat terwijl je het volledige beeld op jouw monitor krijgt.

Zie meer detail in je kunstwerken met DeX

Haal het meeste uit multitasking

Sluit jouw apparaat aan op de tv zodat je YouTube-video's kunt bekijken terwijl je jouw telefoon nog steeds gebruikt.

Multitask makkelelijk met Samsung DeX

Let op: Samsung DeX werkt mogelijk niet correct als jouw pc of Mac niet aan de minimumvereisten voldoet.

Samsung DeX is momenteel beschikbaar op de volgende tablets en smartphones:

Smartphones

• Galaxy Fold
  • Galaxy Note10 series
  • Galaxy S10 series
  • Galaxy Note9
  • Galaxy S9 and S9+
  • Galaxy Note8
  • Galaxy S8 and S8+

Tablets

• Galaxy Tab S4
  • Galaxy Tab S5e
  • Galaxy Tab S6

Jouw pc of Mac moet aan de volgende vereisten voldoen om Samsung DeX te kunnen gebruiken:

Windows-pc

• Besturingssysteem: Windows 10 of Windows 7 SP1 of hoger
  • CPU: Intel Core i3 2,4 GHz-processor of hoger, Qualcomm Snapdragon 8cx of hoger
  • Minimaal geheugen (werkgeheugen): 4 GB (8 GB aanbevolen)
  • Schijfruimte: minimaal 500 MB
  • USB: een vrije USB 2.0-poort
  • Schermresolutie: 1024 x 768, 32 bit of hoger

Mac

• OS: High Sierra (macOS 10.13) of Mojave (macOS 10.14)
  • CPU: Intel Core i5 2,5 GHz of hoger
  • Minimaal geheugen (werkgeheugen): 4 GB (8 GB aanbevolen)
  • Schijfruimte: minimaal 500 MB
  • USB: een vrije USB 2.0-poort

Heeft je problemen met het verbinden met jouw monitor? Zie je de DeX-interface niet op je scherm? Iets ziet er niet helemaal goed uit?

Bekijk de Samsung DeX-gebruikershandleiding of bezoek de Samsung DeX-support site voor al jouw vragen over probleemoplossing.

Gebruik Samsung Flow  vanaf je smartphone

Samsung Flow

1 Download de Samsung Flow-app op jouw smartphone en tablet of pc.
2 Open de Samsung Flow-app op beide apparaten.
open the Flow app on both devices
3 Kies jouw telefoon uit de lijst op jouw tablet of pc.
Kies jouw telefoon uit de lijst op jouw tablet of pc
4 Kies de gewenste verbindingsmethode. Als jouw apparaten zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk, kiest je Wi-Fi of LAN. Kies Bluetooth als dit niet het geval is.
Kies je voorkeur voor een koppeling
5 Er verschijnt een toegangscode op het scherm. Tik op OK om de toegangscode op beide apparaten te bevestigen.
Tik het wachtwoord in en druk op ok
6 Accepteer de machtigingen die Samsung Flow nodig heeft om te functioneren. De Samsung Flow-app vereist toegang tot jouw locatie, opslag, telefoon, contacten, sms en microfoon.

Let op: Je kunt Samsung Flow gebruiken zonder toegang tot jouw telefoon, contacten, sms en microfoon toe te staan, maar sommige functies zijn niet beschikbaar.

Samsung Flow bevat een functie voor schermreproductie, genaamd Smart View. Hierdoor kun je je smartphone op een groter scherm bekijken en gebruiken. Eenmaal verbonden, kunt je Smart View op elk moment activeren.

1 Open de Samsung Flow-app op jouw tablet of pc.
2 Selecteer het pictogram Smart View. Het Smart View-pictogram ziet eruit als een afspeelknop.
Selecteer het Smart View icon om de lijst te zien
3 Jouw smartphonescherm verschijnt op het display.
Het openen van Smart View, zal je smartphonescherm verschijnen op het display
4 Tik op de rotatieknop om de oriëntatie van het scherm te wijzigen.
Tik op de rotatieknop om de oriëntatie van het scherm te wijzigen
5 Tik op de knop voor volledig scherm om de modus voor volledig scherm te openen. Veeg vanuit een willekeurige hoek van het scherm naar binnen om het menu weer te zien.
Gebruik Samsung Flow ook in volledig scherm
6 Tik op de knop telefoonscherm weergeven om de helderheid van jouw telefoonscherm hoger of lager te zetten.
Pas ook de helderheid van je scherm aan
7 Tik op de schermafdrukknop om een schermafbeelding te maken.
Maak een screenshot
8 Sluit het venster om Smart View af te sluiten.
Sluit het venster om Smart View af te sluiten

Je kunt Samsung Flow gebruiken om snel bestanden te verplaatsen tussen jouw verbonden apparaten. Je kunt alleen bestanden van bepaalde Samsung-apps verplaatsen, maar bestanden van apps van derden zijn vaak te vinden via Mijn bestanden.

1 Open de Samsung Flow-app op beide verbonden apparaten.
Open de Samsung Flow-app op beide verbonden apparaten
2 Tik op het toevoegen-pictogram op het apparaat waarop het bestand dat je wilt delen is opgeslagen.
Deel je inhoud door op de knop toevoegen te klikken
3 Tik op de app waar de inhoud die je wilt delen, is opgeslagen.

Let op: Je kunt alleen bestanden delen van bepaalde apps die door Samsung zijn gemaakt. Als jouw bestand afkomstig is van een niet-Samsung-app, is het mogelijk opgeslagen in Mijn bestanden.

Tik op de app waar de inhoud die je wilt delen, is opgeslagen
4 Selecteer het bestand dat je wilt delen.
Selecteer het bestand in Samsung Flow
5 Tik op Gereed.
Tik op Klaar
6 Jouw bestand verschijnt in de geschiedenis en wordt automatisch opgeslagen op jouw apparaat.
De inhoud is automatisch opgeslagen

Nadat jouw apparaten zijn verbonden via Samsung Flow, kunt je jouw tablet of pc eenvoudig ontgrendelen met jouw smartphone. Jouw apparaat kan worden ontgrendeld met behulp van de biometrische gegevens op jouw telefoon of wachtwoorden en patronen, kies gewoon het vergrendeltype die je voorkeur heeft.

1 Open de Samsung Flow-app op jouw smartphone.
Open de Samsung Flow-app op jouw smartphone.
2 Tik op het optiespictogram.
Tik op opties
3 Tik op Apparaten beheren.
Tik op Apparaten beheren
4 Tik op het apparaat dat je met flow wilt openen.
Tik op het apparaat dat je met flow wilt openen
5 Tik op Ontgrendel telefoon (eenvoudig ontgrendelen) om je bij Samsung Flow aan te melden met jouw ontgrendelde telefoon.

Let op: Als je geen vergrendelingsmethode heeft ingesteld, wordt je hierom gevraagd.

Tik op Ontgrendel telefoon, eenvoudig ontgrendelen
6 Tik op Samsung Pass om u aan te melden bij Samsung Flow met uw Samsung Pass biometrie.

Let op: Als je geen vergrendelingsmethode heeft ingesteld, zal hierom worden gevraagd.

Tik op Samsung Pass

Vanaf jouw smartphone. Dit wordt automatisch geactiveerd wanneer je verbinding maakt met Samsung Flow.

1 Open de Samsung Flow-app op jouw smartphone.
Open de Samsung Flow-app op jouw smartphone
2 Tik op het optiespictogram.
Tik op opties
3 Tik op Instellingen.
Open instellingen
4 Tik op Mobiele hotspot.

Let op: Je kunt de functie Mobiele hotspot alleen gebruiken als je via Bluetooth bent verbonden. Wijzig jouw verbindingsmethode als je de instellingen van de mobiele hotspot niet kunt zien.

Activeer Mobile hotspot

Vereisten voor Windows-tablets en pc's

• Update voor Windows 10 OS Creators (V1703)
  • Patch build voor juni (15063.413)

Vereisten voor Android-tablets

• Android Marshmallow-besturingssysteem of hoger

Vereisten voor Android-smartphones

• Android Marshmallow-besturingssysteem of hoger

Vereisten voor Samsung Wearables

• Tizen 3.0-besturingssysteem of hoger

Als je ongebruikelijk gedrag ervaart op mobiele telefoons, tablets of wearables van Samsung, kunt je ons een foutrapport sturen of ons een vraag stellen in de Samsung Members-app.

Hierdoor kunnen we beter kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen bewaard voor de duur van het onderzoek. Lees meer over het verzenden van een foutenrapport via de Samsung Members-app.