Hoe kan ik verwijderde foto's herstellen?

Het zou erg vervelend zijn als je je dierbare foto's verliest. Als je ze per ongeluk verliest, is er een manier om verwijderde foto's als volgt te herstellen. Ontdek bovendien hoe je foto's met je herinneringen van tevoren kunt overbrengen, opslaan en beheren.

Voordat je onderstaande aanbevelingen voor je oplossingen uitprobeert, dien je te controleren of de software van je apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt met de nieuwste versie. Controleer hoe je de software van je mobiele apparaat in de volgende volgorde kunt bijwerken.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Optie 1. Galerij-app gebruiken

Controleer je Prullenbak
Bewaar verwijderde foto's en video's 30 dagen in de Prullenbak voordat ze voorgoed worden verwijderd.

Stap 1.
Open de app Galerij > tik op Menu.
Stap 2. Selecteer Prullenbak > tik op Bewerken.
Stap 3.
 Selecteer foto's die je wil herstellen > tik op Herstellen.

Prullenbakactiveren
Om de prullenbak te gebruiken, moet je de prullenbak hebben ingeschakeld voordat je foto's verwijderde.

Stap 1. Open de app Galerij > tik op Menu.
Stap 2. Selecteer Instellingen >Selecteer Prullenbak om inte schakelen.

Optie 2. Google Foto's-app gebruiken

Controleer je Prullenbak
Items worden permanent verwijderd na 60 dagen in de Prullenbak.

Stap 1. Open de Google Foto's-app > tik op Bibliotheek.
Stap 2. Selecteer Prullenbak > tik op Selecteren.
Stap 3. Selecteer foto's die je wil herstellen > tik op Herstellen.
Stap 4. Tik op de pop-up om items te herstellen.

Controleer uw account

Sommige foto's lijken te zijn verdwenen omdat je een ander account hebt.
Controleer je ingelogde account. Is dat de account waar je een back-up van je foto's hebt gemaakt? Zo niet, log dan uit en log dan in met de juiste account.

Optie 3. Samsung Cloud

Galerijsynchronisatie met Samsung Cloud is voor het gemak overgeschakeld op MS OneDrive. Periodieke back-ups zijn nodig om ongewenst gegevensverlies, waaronder foto's en video's, te voorkomen. Je kan ook meer informatie vinden op Hoe kan ik automatisch een back-up maken van gegevens op mijn Galaxy-apparaat?.

Stap 1. Ga naar Galerij > tik op Meer opties (drie verticale stippen) Instellingen.

Stap 2. Tik op Cloud sync > Verbind je Samsung- en Microsoft-accounts indien nodig.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm totdat de synchronisatie is gestart.

Opmerking: De beschikbare Instellingen en instellingen kunnen per mobiele provider, softwareversie en apparaat verschillen.

Als je ongewoon gedrag op Samsung mobieltjes, tablets of wearables ervaart, kun je ons een vraag stellen in de Samsung Members-app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app’.