Alles over de geheugenkaart van Galaxy | Samsung NL

Neem zoveel foto's en sla zoveel informatie op als je wilt door een geheugenkaart te installeren. In slechts enkele eenvoudige stappen hoef je je geen zorgen meer te maken over ruimteproblemen op je Galaxy smartphone.

Je hebt de uitwerp-pen nodig die bij je Galaxy smartphone wordt geleverd om de lade te openen.

Uitwerp-pen

Sommige geheugenkaarten zijn mogelijk niet volledig compatibel met je apparaat, zorg ervoor dat je een compatibele kaart gebruikt om schade te voorkomen.

1 Steek de uitwerp-pen verticaal in het gat om de lade te ontgrendelen.
2 Trek de lade voorzichtig uit de sleuf.
3 Plaats een geheugenkaart op de lade, met de goudkleurige contacten naar beneden gericht, in dezelfde vorm als de lade.
4 Druk voorzichtig de geheugenkaart in de lade om hem vast te zetten.
5 Plaats de lade terug in de sleuf.
Schuif de lade in

Wanneer je de geheugenkaart in het apparaat hebt geplaatst, wordt de bestandsmap weergegeven in de map Mijn bestanden, SD-kaart.

Let op: De positie van de kaartlade varieert tussen de verschillende Galaxy smartphone modellen.

Voordat je de geheugenkaart verwijdert, moet je deze eerst loskoppelen.

1 Tik in de instellingen op "Apparaatonderhoud".
Tik in Instellingen op Apparaatonderhoud
2 Tik op "Opslag".
Tik op opslag
3 Tik op "Meer" en selecteer "Opslaginstellingen".
Tik op Meer en selecteer Opslaginstellingen
4 Tik op "SD-kaart" en vervolgens op "Loskoppelen".
Tik op de SD-kaart en ontkoppel deze

Dan:

5 Steek de uitwerp-pen recht in het gat van de lade om de lade los te maken.
6 Trek de lade voorzichtig uit de sleuf.
7 Verwijder de geheugenkaart.
8 Plaats de lade terug in de sleuf.

Let op: Verwijder de geheugenkaart niet terwijl het apparaat gegevens overdraagt.

Maak voordat je de geheugenkaart formatteert een reservekopie van alle belangrijke gegevens die op de geheugenkaart zijn opgeslagen.

1 Tik in de instellingen op "Apparaatonderhoud".
Tik in Instellingen op Apparaatonderhoud
2 Tik op "Opslag".
Tik op opslag
3 Tik op "Meer" en selecteer "Opslaginstellingen".
Tik op Meer en selecteer Opslaginstellingen
4 Tik op "SD-kaart" en vervolgens op "Formateren".
Tik op de SD-kaart en vervolgens op Formatteren

Let op: Een geheugenkaart die is geformatteerd op een computer is mogelijk niet compatibel met het apparaat.