Hoe voorkom je oververhitting van je Galaxy?

Of je nu een telefoon, tablet, smartwatch of oordopjes gebruikt, alle Galaxy-apparaten hebben een bepaald temperatuurbereik waarbinnen ze op hun best functioneren. Hoewel ze warm kunnen aanvoelen onder bepaalde omstandigheden, zoals bij het opladen, heeft dit geen invloed op de levensduur of de prestaties van de telefoon. Deze apparaten kunnen echter bij diverse gelegenheden tijdelijk warmte produceren. Daarom raden wij je aan voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat je Galaxy onder deze omstandigheden te heet wordt.

De volgende factoren kunnen van invloed zijn op de temperatuur van je Galaxy:

• Gebruik van de telefoon in een omgeving buiten de normale bedrijfsomstandigheden (tussen 0 en 35 graden Celsius).
  • Het achterlaten op of in de buurt van een warmtebron, bijvoorbeeld door de telefoon op een warme dag in een geparkeerde auto te laten liggen of aan direct zonlicht bloot te stellen.
  • Meerdere apps gedurende langere tijd uitvoeren of processorintensieve apps gebruiken voor gaming, streaming en gps-tracking.
  • Gebruik van een incompatibele, defecte of niet door Samsung gecertificeerde oplader en/of USB-kabel.
  • Eerste installatie en gegevensoverdracht van de vorige toestellen.
  • Systeem- of firmwareupdates

Als je telefoon warmte produceert, kun je waarschuwingsberichten zien. Houd er rekening mee dat de toegang tot bepaalde functies tijdelijk kan worden gestopt om de telefoon te beschermen.

Let op:

• Berichten en resultaten kunnen per apparaat en model verschillen.

Hier zijn enkele oplossingen voor wat je kunt doen als je Galaxy warmte produceert.

Oplossing 1

Schakel de wifi-, gps- en Bluetooth-functies uit als je ze niet gebruikt.
Verlaag bovendien de helderheid van het scherm van de telefoon.

➊ Trek het "Snelpaneel naar" beneden,
schakel dan "Wi-Fi" en "Bluetooth" uit

➋ Zet "Locatie" uit

➌ Minimaliseer de helderheid

Oplossing 2

Optimaliseer de telefoon om de hitte te minimaliseren die wordt veroorzaakt door processorintensieve apps met een hoog stroomverbruik.

➊ Ga naar "Instellingen" en selecteer "Batterij en apparaatonderhoud"

➋ Tik op "Nu optimaliseren"

➌ Tik op "Gereed"

Oplossing 3

Ongebruikte apps op de achtergrond kunnen de telefoon opwarmen.
Om het probleem op te lossen, probeer Limieten achtergrondgebruik.

➊ Selecteer "Batterij en apparaatonderhoud"

➋ Selecteer "Batterij"

➌ Selecteer "Tryb oszczędzania energii"

➍ Zet "Tryb oszczędzania energii"

➌ Selecteer "Limity uzycia w tle"

➏ Zet "Wpr. nieuż. apl. w tr. uśpienia"

Let op:

• Zorg ervoor dat je telefoon de laatste app-updates heeft door dit regelmatig te controleren.
  • Schermafbeeldingen en menu-items kunnen variëren, afhankelijk van je model en softwareversie.
  • De spaarstand beperkt het gebruik van netwerk, datasynchronisatie en locatie-info op de achtergrond.

TIPS

Wat doet de "Spaarstand"?

- Schakelt "Beeldscherm altijd aan" uit
- Vermindert de helderheid met 10%
- Beperkt de CPU-snelheid tot 70%
- Schakelt 5G uit
- Beperkt app-gebruik en startscherm

Smartphones kunnen warmte produceren omdat hun slanke ontwerp niet is geoptimaliseerd voor het afvoeren van warmte of vanwege hun overmatig batterijverbruik. Zowel de telefoon als de oplader kunnen tijdens het opladen warm worden. De temperatuur kan zelfs warmer aanvoelen bij het opladen met Super Fast Chargers of draadloze opladers.

Neem de volgende maatregelen als je telefoon tijdens het opladen warmte produceert.

Koppel de oplader los en sluit alle actieve apps. Wacht tot de telefoon is afgekoeld en begin dan opnieuw met opladen.

Als het probleem zich blijft voordoen, probeer je de telefoon op te laden met een andere door Samsung goedgekeurde oplader en USB-kabel. Houd er rekening mee dat de oplaadpoort warmte kan afgeven als gevolg van een beschadigde of incompatibele oplaadkabel.

Let op:

• De garantie voor de smartphonebatterij bedraagt een jaar. Als het Samsung-servicecentrum binnen de garantieperiode een fabricageprobleem vaststelt, wordt ze gratis gerepareerd of vervangen. Als wordt vastgesteld dat het probleem door de gebruiker is veroorzaakt, zelfs binnen de garantieperiode, of als een probleem wordt ontdekt nadat de garantie is afgelopen, kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor de reparatie.
  • Als je een draadloze oplader gebruikt, zorg er dan voor dat er zich geen metalen voorwerpen, magneten of creditcards/transitkaarten tussen de telefoon en de oplader bevinden.

Opladen met een door Samsung erkende draadloze lader,
ontworpen voor je Galaxy.