Hoe fouten in de camera-app op te lossen

Als de waarschuwing 'Camera mislukt' op het scherm verschijnt, of als je telefoon vastloopt of trager wordt terwijl je de Camera-app gebruikt, raadpleeg dan de volgende gids om het probleem op te lossen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Reset Camera-app

Als je foto's of video's probeert te maken met de Camera-app maar deze blijft crashen of de waarschuwing 'Camera mislukt' verschijnt op je scherm, dan kan het resetten van de Camera-app het probleem verhelpen. Volg de onderstaande stappen.

Open de camera-instellingen Open de camera-instellingen

Stap 1. Ga naar camera en selecteer Instellingen.

Instellingen resetten voor de Camera-app Instellingen resetten voor de Camera-app

Stap 2. Selecteer Instellingen resetten.

Instellingen camera-app resetten Instellingen camera-app resetten

Stap 3. Tik op Resetten om de Camera-app te resetten.

Forceer een herstart van je telefoon

Als je telefoon nog steeds traag is of bevriest, zelfs nadat je de Camera-app hebt gereset, probeer dan je telefoon geforceerd opnieuw op te starten om het probleem op te lossen.

Houd Volume omlaag en de Zijtoets ingedrukt om de telefoon uit te schakelen Houd Volume omlaag en de Zijtoets ingedrukt om de telefoon uit te schakelen

Stap 1. Schakel je telefoon uit door de Volume omlaag-toets en Zijtoets ingedrukt te houden en vervolgens Uitschakelen te selecteren.

Houd Volume omlaag en de Zijtoets ingedrukt Houd Volume omlaag en de Zijtoets ingedrukt

Stap 2. Zodra het scherm zwart wordt, houd je de Volume omlaag-toets en Zijtoets ingedrukt.

Laat de toetsen los Laat de toetsen los

Stap 3. Wanneer het Samsung-logo op het scherm verschijnt, laat je beide toetsen los.

Let op:

• Je gegevens en bestanden blijven bewaard, zelfs als je je telefoon geforceerd uitschakelt.
  • De locatie van de Volumetoets en Zijtoets kan verschillen afhankelijk van het model telefoon.
  • De schermafbeeldingen en het menu kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van je telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.