Problemen met bekabeld opladen

Er zijn verschillende redenen waarom je telefoon niet kan worden opgeladen met een bedrade oplader. In het algemeen zijn de meest voorkomende problemen te wijten aan kabels, laders of adapters die beschadigd zijn of niet compatibel zijn met de telefoon. Bovendien kan ophoping van stof of vuil in de oplaadpoort van de telefoon, de kabel, adapter of pc het correct opladen belemmeren.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Check 1. Controleer je oplader of oplaadkabel

Controleer of de oplader door Samsung is goedgekeurd en compatibel is met je telefoon

Zelfs als adapters of oplaadkabels gelijkaardig lijken, kunnen hun kwaliteit en oplaadsnelheid verschillen. Om de levensduur van je Galaxy te behouden, dien je gebruik te maken van de door Samsung goedgekeurde opladers en oplaadkabels die compatibel zijn met je specifieke toestel, aangezien deze zijn ontworpen om de levensduur van de batterij te maximaliseren. Als je producten gebruikt die niet specifiek voor mobiele apparaten zijn bedoeld (reisopladers of standaardopladers) of producten die niet door Samsung zijn goedgekeurd, kan je telefoon beschadigd raken of niet goed worden opgeladen.

Controleer op schade aan je adapter of oplaadkabel

Controleer of er schade is aan je adapter of oplaadkabel. Als je problemen zoals scheuren of blootliggende draden opmerkt, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de kabel. Oplaadkabels moeten goed in de oplaadpoort passen en mogen niet los of slecht passend aanvoelen. Koppel alle oplaadkabels, USB-aansluitingen en oplaadpoorten los en sluit ze weer aan, en controleer vervolgens opnieuw je verbinding.

Controleer op schade aan de adapter of de oplaadkabel

Probeer een andere adapter of oplaadkabel te gebruiken

Als er geen zichtbare schade is, probeer dan een andere adapter of oplaadkabel te gebruiken. Je kunt ook proberen een ander apparaat op je adapter of oplaadkabel aan te sluiten om te controleren of de telefoon goed oplaadt.

Controleer op andere problemen

Als er geen problemen zijn met je adapter of oplaadkabel, controleer dan of het een probleem is met de stroomvoorziening. In plaats van je telefoon op te laden met een notebook of pc, kun je beter een stopcontact gebruiken.

Check 2. Verwijder vuil uit de laadpoort

Een van de meest voorkomende oorzaken van oplaadproblemen is vuil in de oplaadpoort. Als vuil zoals stof of pluizen zich ophopen in de oplaadpoort, kan de oplaadkabel mogelijk niet goed worden aangesloten op de oplaadpunten in de telefoon. Dit kan problemen veroorzaken met het opladen.

Stap 1. Zet je telefoon uit.

Stap 2. Kijk met een zaklamp in de oplaadpoort. Als er stof of vuil in de buurt van het metalen aansluitpunt is, moet het worden gereinigd.

Stap 3. Blaas zachtjes in de oplaadpoort om het stof en vuil te verwijderen.

Stap 4. Als je oplaadpoort volledig geblokkeerd is, moet je professionele hulp inroepen van het dichtstbijzijnde servicecentrum.

Verwijder vuil uit de laadpoort

Check 3. Optie voor snel opladen

Als je telefoon snelladen ondersteunt, wordt AFC (Adaptive Fast Charging) aanbevolen. Als je telefoon traag oplaadt, controleer dan of Snel opladen is ingeschakeld op je telefoon.

Batterij-instellingen Batterij-instellingen

Stap 1. Navigeer naar Instellingen, veeg en tik op batterij en apparaatonderhoud, en tik vervolgens op Batterij.

Meer batterij-instellingen Meer batterij-instellingen

Stap 2. Scrol naar beneden en selecteer Meer batterij-instellingen.

instellingen voor snelladen inschakelen instellingen voor snelladen inschakelen

Stap 3. Zoals gewenst, schakel je Snel opladen, Supersnel opladen en/of Snel draadloos opladen.

Let op:

• Je kunt deze functie niet in- of uitschakelen tijdens het opladen.
  • Snelladen wordt niet ingeschakeld wanneer de telefoon is aangesloten op een pc of USB-apparaat dat snelladen niet ondersteunt.

Check 4. Foutmelding vochtigheid gedetecteerd

Er bestaat een risico op beschadiging van de interne circuits als een apparaat wordt opgeladen terwijl er vocht in de USB-poort of lader zit. Als dit het geval is, zal je telefoon je waarschuwen voor vocht of vuil. Zelfs als je telefoon water- en stofdicht is, kun je de telefoon normaal laten functioneren als je hem voor gebruik volledig droogt.

Veeg je telefoon af met een zachte en schone doek of laat hem in een goed geventileerde ruimte drogen. Als je oplaadproblemen ondervindt, zelfs nadat je telefoon volledig is opgedroogd, zoek dan hulp bij een professionele technicus.

Foutmelding vochtigheid gedetecteerd

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.