Smartphone maakt geen verbinding met wifi | Samsung NL

Wanneer je problemen hebt met Wi-Fi op je telefoon, moet je controleren of het Wi-Fi-signaal niet wordt gevonden of dat het Wi-Fi-netwerk wel wordt gevonden maar geen verbinding kan maken. Raadpleeg de onderstaande tips om je Wi-Fi-netwerk met succes online te krijgen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Wat te doen als het Wi-Fi-netwerk niet wordt gedetecteerd?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het probleem dat je niet normaal verbinding kunt maken met het Wi-Fi-netwerk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de router niet goed werkt of dat er een probleem is met de netwerkinstellingen van je telefoon.

1. Zorg ervoor dat de router beschikbaar is

Controleer of de router goed werkt. Zorg ervoor dat de router is ingeschakeld, verbonden is met internet en dat jouw telefoon zich binnen het Wi-Fi-bereik van de router bevindt. Als er te veel apparaten op één router zijn aangesloten, kan het bovendien gebeuren dat de Wi-Fi niet wordt gedetecteerd.

Wi-Fi-router

Let op: De routerweergave kan per toestel verschillen. Neem contact op met je routerprovider.

2. Herstart de apparaten

Probeer je Galaxy-telefoon, router en modem opnieuw op te starten.

Stap 1. Om je telefoon opnieuw op te starten, tik je op het icoon Aan/Uit in het Snel-menu en vervolgens op Opnieuw opstarten.

Stap 2. Zet je router en modem uit en weer aan. Wanneer je de router en modem uitschakelt, haal je de stekker uit het stopcontact en steek je (na enkele seconden) deze vervolgens weer in, waarna je de stroom weer inschakelt.

Stap 3. Nadat je elk apparaat opnieuw hebt opgestart, kijk je of je het probleem hebt opgelost.

3. Netwerkinstellingen resetten

Volg de onderstaande stappen om de netwerkinstellingen te resetten en Wi-Fi weer in te schakelen.

Let op: Wanneer je de netwerkinstellingen reset, worden de Wi-Fi-informatie, mobiele gegevens en Bluetooth-verbinding opnieuw ingesteld.

Stap 1. Ga naar Instellingen, en selecteer dan Algemeen beheer.

Stap 2. Zoek en selecteer Reset.

Reset netwerkinstellingen stap1

Stap 3. Selecteer Reset netwerkinstellingen (netwerkinstellingen resetten).

Stap 4. Druk op de Reset instellingen knop.

Reset netwerkinstellingen stap2

Stap 5. Druk op de Reset knop.

Reset netwerkinstellingen stap3.

4. Herstart je apparaat in "Veilige modus".

Probeer de Wi-Fi-verbinding in de veilige modus. Als het Wi-Fi-netwerk wordt verbonden in de veilige modus, kan het een probleem zijn dat wordt veroorzaakt door de gedownloade app op je telefoon, en moet die app worden verwijderd. Om te achterhalen welke app een Wi-Fi-probleem veroorzaakt, kun je proberen de apps te verwijderen in de volgorde van de laatste installatie.

Stap 1. Open het Snel-menu (Quick settings) Tik op het Aan/Uit-icoon bovenaan het scherm.

Stap 2. Houd de knop voor Uitschakelen ingedrukt totdat het icoon voor de veilige modus wordt weergegeven.

Stap 3. Tik op Veilige modus om je telefoon in de veilige modus te starten. Als je met succes naar de veilige modus bent gegaan, zie je onderaan het scherm Veilige modus verschijnen.

Wi-Fi veilige modus

5. Zorg ervoor dat je het juiste Wi-Fi-wachtwoord gebruikt

Als er een slotje in het Wi-Fi-netwerkicoon staat, is het een met een wachtwoord beveiligd netwerk. Als je het wachtwoord invoert, wees dan voorzichtig en voer het correct in. Wi-Fi-wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig.

Wi-Fi wachtwoord vergrendeling

6. Fabrieksgegevens herstellen.

Als de bovenstaande methoden niet werken, kun je je toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen, net zoals toen je het toestel voor het eerst inschakelde.

Let op:

• Fabrieksgegevens herstellen van een mobiel toestel is niet omkeerbaar.
  • Zorg ervoor dat al je informatie ergens anders in een back-up is opgeslagen voordat je je telefoon probeert te resetten.

Let op:

• Als je verbinding hebt met een Wi-Fi-netwerk maar niet online kunt komen, probeer je het Wi-Fi-netwerk op een ander apparaat te gebruiken. Als andere apparaten ook geen toegang krijgen tot internet, kan het zijn dat de netwerkdienst defect is, dus neem dan contact op met je internetprovider voor hulp.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Stap 1. Ga naar Instellingen, en selecteer dan Algemeen beheer.

Stap 2. Selecteer Reset, en tik vervolgens op Fabrieksgegevens resetten.

Stap 3. Scroll naar beneden en selecteer de Reset-knop.

Stap 4. Druk op de knop Alles verwijderen

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobieltjes, tablets of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app’.