Schermafbeeldingfouten oplossen op apparaten met Android 12 os

Af en toe kunnen er fouten optreden op je Galaxy-apparaat met Android 12 OS. Samsung biedt je een oplossing voor het geval dat je apparaat tijdens het maken van een schermafbeelding uitvalt, of de toepassing onverwacht wordt afgesloten.

Weergave van een fout bij het maken van een schermafbeelding op je Galaxy-apparaten.

Als je een fout wilt oplossen die optrad tijdens het maken van een schermafbeelding moet je de toegangsrechten voor Samsung vastleggen controleren. Volg deze stappen om dat te doen:

1 Open je "instellingen"-menu en tik op "Apps"-optie.
2 Tik in de rechterbovenhoek van het scherm "Apps" op het pictogram Meer opties.
3 Selecteer in het weergegeven menu de optie "Speciale toegang".
4 Tik op "Toegang tot alle bestanden" om te controleren welke apps de machtigingen hebben.
5 Zoek "Samsung vastleggen" en als de toegang niet is toegestaan, activeer het. Als de toegang al is ingeschakeld, schakel hem dan uit en weer in en probeer de schermafbeelding opnieuw te maken.

Als je na het bovenstaande nog steeds geen schermafbeelding kunt maken, controleer dan of je het volgende hebt gedaan.

• Zorg ervoor dat je de nieuwste app-versie voor je apparaat hebt gedownload. Het is mogelijk dat je problemen ondervindt met bepaalde functies omdat je je apparaat niet hebt bijgewerkt.
  • Controleer of de fysieke knoppen in goede staat verkeren en of ze niet beschadigd zijn.
  • Controleer de geheugenruimte van de telefoon. Mogelijk moet je een geheugenstatuscontrole op je apparaat uitvoeren.
  • Controleer je telefoonhoesje, want dat kan soms problemen geven bij het maken van schermafbeeldingen. Probeer het proces te doen zonder het hoesje.