Schermafbeeldingfouten oplossen op apparaten met Android 13 OS

Met Screen Capture kun je snel en gemakkelijk een afbeelding maken van het scherm van je telefoon. Het is geen app maar een functie van de telefoon. Als je fouten ervaart, zoals het mislukken van de apparaattoepassing bij het maken van schermafbeeldingen met je Android 13 OS Galaxy toestel, volg dan deze stappen.

Weergave van Galaxy-apparaat dat een schermafbeelding maakt.

Let op: Zorg ervoor dat je de laatste softwareversie hebt gedownload en geïnstalleerd.

Hoe schermopname inschakelen

Om een schermafbeelding te maken is het nodig om de screen capture optie in te schakelen.

Weergave van instellingenpictogram gemarkeerd op startscherm. Weergave van instellingenpictogram gemarkeerd op startscherm.

Stap 1. Open het menu "Instellingen".

Weergave van App-optie gemarkeerd binnen het menu Instellingen. Weergave van App-optie gemarkeerd binnen het menu Instellingen.

Stap 2. Tik op Apps.

Weergave van het pictogram Meer opties gemarkeerd binnen het App-menu. Weergave van het pictogram Meer opties gemarkeerd binnen het App-menu.

Stap 3. Tik op het pictogram Meer opties.

Weergave van Speciale toegangsmogelijkheid gemarkeerd. Weergave van Speciale toegangsmogelijkheid gemarkeerd.

Stap 4. Open de optie "Speciale toegang".

Weergave van Alle bestanden toegang optie binnen het Speciale toegang menu. Weergave van Alle bestanden toegang optie binnen het Speciale toegang menu.

Stap 5. Tik op "Toegang tot alle bestanden" om te controleren welke apps machtigingen hebben.

Weergave van Samsung capture optie gemarkeerd. Weergave van Samsung capture optie gemarkeerd.

Stap 6. Zoek "Samsung vastleggen" en als de toegang niet is toegestaan, activeer het. Als de toegang al is ingeschakeld, schakel hem dan uit en weer in en probeer de schermafbeelding opnieuw te maken.

Controleer de fysieke toestand van je telefoon

Als een knop niet goed werkt, geblokkeerd of beperkt is, of als knoppen niet gelijkmatig en gelijktijdig worden ingedrukt, dan zal het maken van schermafdrukken niet werken.

• Controleer de fysieke staat van de knoppen van je Galaxy-apparaten.

• Telefoonhoesjes kunnen de bediening of toegang tot knoppen beperken; om er zeker van te zijn dat dit geen invloed heeft op je toestel, kun je proberen het hoesje te verwijderen.

Controleer of je voldoende intern geheugen hebt

Als je Galaxy-apparaat niet voldoende intern geheugen heeft, kun je geen schermafdruk maken. Controleer het geheugen van het apparaat omdat je misschien een geheugenstatuscontrole moet uitvoeren.

Weergave van instellingenpictogram gemarkeerd op startscherm. Weergave van instellingenpictogram gemarkeerd op startscherm.

Stap 1. Open het menu "Instellingen".

Weergave van Batterij en apparaatverzorging gemarkeerd binnen het menu Instellingen. Weergave van Batterij en apparaatverzorging gemarkeerd binnen het menu Instellingen.

Stap 2. Tik op "Batterij- en apparaatonderhoud".

Weergave van Geheugen optie gemarkeerd binnen het menu Apparaatverzorging. Weergave van Geheugen optie gemarkeerd binnen het menu Apparaatverzorging.

Stap 3 Tik op "Geheugen".

Weergave van de knop Nu schoonmaken gemarkeerd. Weergave van de knop Nu schoonmaken gemarkeerd.

Stap 4 Tik op "Opschonen" als de optie beschikbaar is.