Tips om de batterij van je Galaxy-telefoon optimaal te benutten

Als je je zorgen maakt dat de batterij snel leegraakt tijdens het gebruik van je Galaxy-telefoon, zijn hier enkele tips om het batterijverbruik te verminderen. Raadpleeg de verschillende opties hieronder die je kunnen helpen om de batterij te sparen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Verleng de gebruikstijd van de batterij

Ja kan het resterende batterijvermogen en de tijd tot gebruik van het toestel controleren. Ja kan ook nauwkeurig in de gaten houden hoeveel van de batterij je apps verbruiken. Om dit te controleren:

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Batterij en apparaatonderhoud.

Stap 2. Tik op Batterij.

Stap 3. Het resterende batterijvermogen en de resterende tijd verschijnen boven in het scherm.

Batterij levensduur geschatte tijd.

Opmerking:

• De resterende gebruikstijd toont de tijd die nog rest voordat de batterij leeg is. De resterende gebruikstijd kan variëren, afhankelijk van de instellingen van je toestel en de gebruiksomstandigheden.
  • Je ontvangt mogelijk geen meldingen van bepaalde apps die de energiebesparende modus gebruiken.

Verander de energiestand van je telefoon voordat je naar bed gaat. Dit vermindert de prestaties van je telefoon maar spaart de batterij.

Geselecteerd onderhoud van batterij en toestel. Geselecteerd onderhoud van batterij en toestel.

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Batterij en apparaatonderhoud.

Batterij geselecteerd. Batterij geselecteerd.

Stap 2. Tik op Batterij.

Energiebesparingsmodus geselecteerd. Energiebesparingsmodus geselecteerd.

Stap 3. Tik op Tap Energiebesparingsmodus.

Aanpassingen energiebesparingsmodus uitgelicht. Aanpassingen energiebesparingsmodus uitgelicht.

Stap 4. Tik op de schakelaars naast de gewenste instellingen of aanpassingen.

Energiebesparingsmodus "aan" geselecteerd. Energiebesparingsmodus "aan" geselecteerd.

Stap 5. Tik op de schakelaar boven aan het scherm om de energiebesparende moduste activeren.

Opmerking:

• Het gebruik van de energiebesparende modus kan de prestaties van apps en apparaten beïnvloeden en het kan langer duren voordat sommige taken en functies zijn voltooid of bijgewerkt.
  • Apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, ontvangen mogelijk geen updates en sturen je geen meldingen wanneer de energiebesparingsmodus is ingeschakeld.

De hele dag apps openen kan de batterij van je telefoon snel leegmaken. Om wat stroom te besparen, kan je onnodige apps sluiten.

Stap 1. Tik op de Recent-knop om de lijst van recent gebruikte apps te openen.

Stap 2. Sluit onnodige of ongebruikte apps.

Sluit onnodige apps.

Bovendien kan je het batterijverbruik beperken via de instellingen van de slaap-app. Als er bepaalde apps zijn die je zelden gebruikt, kun je deze op de achtergrond laten slapen, zodat je batterij minder snel leeg raakt. Je kunt ook instellen dat apps automatisch slapen als je ze een tijdje niet hebt geopend.

Geselecteerd onderhoud van batterij en toestel. Geselecteerd onderhoud van batterij en toestel.

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Batterij en apparaatonderhoud.

Batterij geselecteerd. Batterij geselecteerd.

Stap 2. Tik op Batterij.

Geselecteerde limieten voor achtergrondgebruik. Geselecteerde limieten voor achtergrondgebruik.

Stap 3. Tik op Achtergrond gebruikslimieten.

Beperking achtergrondgebruik opties uitgelicht. Beperking achtergrondgebruik opties uitgelicht.

Stap 4. Je kunt de volgende instellingen instellen.

• Zet ongebruikte apps in de slaapstand: Als je een app een tijdje niet hebt gebruikt, wordt hij automatisch in de slaapstand gezet. Tik op de schakelaar om dit te activeren.
  • Sluimerende apps: Toont alle apps die momenteel in de sluimerstand staan, maar die op de achtergrond kunnen draaien als je ze opnieuw gaat gebruiken.
  • Diep slapende apps: Toont jd alle apps die nooit op de achtergrond zullen draaien. Ze werken alleen als je ze opent.
  • Nooit slapende apps: U kunt apps toevoegen die nooit zullen worden uitgeschakeld of op de achtergrond zullen slapen, zodat u ze altijd kunt gebruiken.

Soms heeft je telefoon gewoon een time-out nodig. Indien nodig kunt u de time-out van het scherm van je telefoon verkorten om de batterij te sparen.

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Weergave

Stap 2. Tik op Scherm time-out.

Stap 3. Kies de gewenste optie. Kies 15 seconden om de batterij het meest te sparen.

Batterijduur scherm time-out.

Opmerking: De scherm time-out is standaard ingesteld op 30 seconden.

Je kan het batterijverbruik verminderen door de helderheid van het scherm te verminderen. Volg de onderstaande stappen om de de helderheid van het shcerm aan te passen.

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Weergave.

Stap 2. Sleep de knop om de helderheidaan te passen.

Stap 3. Als je Adaptieve helderheidinschakelt, wordt de helderheid automatisch aangepast aan de batterijstatus en het omgevingslicht.

Verminderen batterijverbruik helderheid.

Je kan de batterij minder belasten en een eind maken aan gênante zaklantaarns door onbedoelde aanrakingen te blokkeren. Op die manier zul je geen ongelukken meer hebben.

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Weergave

Stap 2. Tik op de schakelaar naast Bescherming tegen onbedoeld aanraken te activeren.

Batterij aanrakingsbeveiliging.

Om het batterijverbruik te verminderen, wordt aanbevolen de wifi- en Bluetooth-functies uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt.

Hoe kan ik wifi uitschakelen?

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Verbinding.

Stap 2. Tik op de schakelaar bij wifi om het uit te schakelen.

Ook kan je wifi uitschakelen door op het wfi-pictogram op het Snelpaneel te tikken.

Bluetooth uitschakelen

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Verbinding.

Stap 2. Tik op de schakelaar naar Bluetooth om het uit te schakelen.

Je kan Bluetooth ook uitschakelen door op het Bluetooth-pictogram op het Snelpaneel te tikken.

Om de batterij te sparen, raden we uje bovendien aan de automatische synchronisatie van apps die gesynchroniseerd moeten worden uit te schakelen en het scherm uit te schakelen door op de zijkant-toets te drukken wanneer je het toestel niet gebruikt.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Ontdek meer over de Galaxy batterij met Samsung ondersteuning.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.