FAQ 100GB extra OneDrive onlineopslag | Samsung NL

Wat gebeurt er met de bestanden die in OneDrive zijn opgeslagen als de extra 100 GB na 2 jaar vervalt?

Na 2 jaar heb je nog steeds toegang tot al je bestanden opgeslagen in OneDrive, ook heb je de mogelijkheid de bestanden te downloaden. Echter kun je geen nieuwe bestanden uploaden en moet je deze elders opslaan. Wel kun je extra opslagruimte kopen als het basis OneDrive-account van 15 GB opslagruimte niet voldoende is.

Als ik de opslagruimte wilt behouden na de 2 jaar aanbiedingsperiode OF de opslagruimte wil vergroten tijdens de periode, hoeveel moet ik dan betalen?

Er zijn een aantal opties voor gebruikers die meer opslagruimte willen kopen. Als je OneDrive applicatie op je smartphone up-to-date is, kun de verschillende abonnementen in het menu onderaan vinden bij  ‘Ik’ kies vervolgens voor ‘PREMIUM ABONNEMENT NEMEN’.

Kijk voor meer informatie op de website van OneDrive.

Hoe werkt het 100 GB Samsung aanbod wanneer een gebruiker al een ander opslagaanbod heeft toegepast op zijn OneDrive account?

Elk opslagaanbod is uniek per toestel en de hoeveelheid opslag die een gebruiker ontvangt is additief. Als een gebruiker al 115 GB aan opslagruimte heeft, krijgt hij/zij, wanneer hij het Samsung-aanbod inwisselt, nog eens 100 GB extra. Dit zou hen in totaal 215 GB aan opslagruimte opleveren. Echter, veel aanbiedingen hebben verschillende vervaldata, zodat de hoeveelheid totale ruimte die beschikbaar is voor een gebruiker kan veranderen in de loop van de 2 jaar van de Samsung aanbod.

Alle bestaande gebruikers hebben dus recht op hetzelfde voordeel als nieuwe gebruikers.

Hoe kan ik het aanbod van 100 GB claimen?

Om gebruik te maken van de actie start je gewoon de OneDrive applicatie op je Samsung apparaat. Zodra je bent aangemeld zul je een scherm zien met alle details van het 100 GB aanbod. Zodra je akkoord gaat door OK te selecteren, krijg je een melding te zien die de totale hoeveelheid ruimte bevestigt.

Kom ik ook in aanmerking voor het aanbod met twee Samsung apparaten of meer?

Het 100 GB Samsung aanbod kan slechts eenmaal worden toegepast op een bepaalde Microsoft account. Dus als een gebruiker een ander apparaat koopt, zou hij geen 100 GB extra kunnen krijgen op hetzelfde account.

Als ik mijn toestel verkoop, gaat het aanbod van Samsung dan door?

Als je het apparaat verkoopt, kan de 100 GB opslagruimte nog gedurende de resterende twee jaar worden bewaard.

Wat gebeurt er als ik een tweedehands apparaat koopt?

Het OneDrive-aanbod kan slechts één per apparaat worden ingewisseld. Gebruikers die een tweedehands apparaat
kopen, komen alleen in aanmerking als de OneDrive vooraf is geïnstalleerd en de vorige eigenaar het aanbod niet heeft ingewisseld.

Als ik een nieuw account aanmaak, terwijl ik al een bestaand account heb, kom ik dan in aanmerking voor de extra 100 GB?

Ja, als een gebruiker een nieuw account aanmaakt, kan hij/zij de gratis 100GB voor het nieuwe account krijgen. Het aanbod is geldig voor één account i.c.m. één Samsung toestel.

Als ik mijn oude account gebruik, zijn er dan mogelijkheden om de onlineopslag te vergroten?

Om meer onlineopslag te krijgen zul je het account moeten upgraden naar een betaalde versie.

Hoe controleer ik of ik de 100 GB extra heb ontvangen?

De beste manier om de aanbieding te controleren is door in het menu onderaan op  ‘Ik’ te tikken. In dit scherm is te zien hoeveel maximum onlineopslag er beschikbaar is op je account. Voor gratis gebruikers die de 100 GB succesvol hebben geclaimd zal dit 105 GB zijn.

Lukt het je niet om gebruik de maken van deze actie? Kijk dan op de Samsung Community hoe andere gebruikers dit oplossen.