Wat betekent de beëindiging van Vodafone's RCS voor mijn galaxy toestel?

Wat betekent het einde van Vodafone RCS voor mijn galaxy-toestel?

De RCS-dienst van Vodafone is beëindigd en is vanaf eind maart 2023 niet meer beschikbaar. Vanaf begin april 2023 gaat deze dienst over op de RCS-dienst van Google.

Wat is RCS?

RCS (Rich Communication Services) is een op tekst gebaseerd protocol voor mobiele apparaten. Het is ontworpen om SMS- en MMS-berichten te vervangen. Je kunt er groepschats mee maken en afbeeldingen en video's versturen.

Hoe kan ik de RCS-dienst blijven gebruiken?

Vanaf eind maart 2023 gaat de RCS-dienst van Vodafone over naar Google. Om de RSC-dienst te kunnen blijven gebruiken, moet je een software-update downloaden.

Controleer de software van je telefoon en werk deze bij naar de nieuwste versie. Ga hiervoor naar Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren. Als er een update beschikbaar is, kun je kiezen uit de volgende opties: Nu installeren, Installatie plannen of Later installeren.

Deze software-update wordt vanaf april opeenvolgend per model uitgerold.

Voordat de software-update beschikbaar is, werken sommige RSC-diensten mogelijk niet goed.

Kan ik nog steeds SMS gebruiken?

SMS diensten zullen nog steeds beschikbaar zijn, maar het zal niet langer de standaard messaging app zijn. In plaats daarvan zal de berichtenapp van Google, Messages by Google, de standaard worden.

Als je nog steeds de Samsung Berichten App als standaard hebt, zul je geen sms-berichten ontvangen.

Voor welke landen geldt deze wijziging?

De landen waarvoor deze wijziging geldt zijn:

• Albanië
  • Tsjechië
  • Duitsland
  • Griekenland
  • Hongarije
  • Ierland
  • Italië
  • Nederland
  • Portugal
  • Roemenië
  • Zuid-Afrika
  • Spanje
  • Turkije
  • Verenigd Koninkrijk