Wat te doen als de S Pen niet goed werkt op je Tab S8?

Beeldvan S Pen naast Galaxy-toestel

Als de S Pen niet wordt herkend op delen van je Tab S8, of als je problemen hebt met de S Pen-connectiviteit of Air-acties, lees dan de onderstaande gids om je problemen te helpen oplossen.

Je kunt ook meer te weten komen over de S Pen en hoe je hem gebruikt op.

Als er een schermbeschermer op je toestel zit, kan het zijn dat de S Pen-aanraking niet wordt herkend op delen van het scherm van je toestel. Om de aanraakgevoeligheid van je toestel te verbeteren:

1 Ga naar Instellingen en tik op Display
Display geselecteerd in instellingenmenu
2 Tik op de aan/uit-schakelaar naast Aanraakgevoeligheid om deze te activeren.
Tik op de optie aanraakgevoeligheid om deze in te schakelen

Als de modus 'Veegbewegingen' in het navigatiebalkmenu is ingeschakeld, werkt je S Pen mogelijk niet goed op het onderste deel van het display van je toestel. Dit komt doordat je S Pen-actie mogelijk wordt herkend als een 'veegbeweging'. Probeer de twee onderstaande opties om je S Pen goed te laten werken op het onderste deel van het scherm van je toestel:

1. Activeer 'Gebaren blokkeren met S Pen' zodat S Pen acties worden herkend

1 Ga naar Instellingen en tik op Display
Display geselecteerd in instellingenmenu
2 Tik op Navigatiebalk
Navigatiebalk geselecteerd in Display-instellingen
3 In de sectie Veegbewegingen verschuif je de aan/uit-knop om Blokbewegingen met S Pen in te schakelen
Gebaren blokkeren met S-pen ingeschakeld

2. Wijzig de optie 'Knoppen' in het navigatiebalkmenu

1 Ga naar Instellingen en tik op Display
Display geselecteerd in instellingenmenu
2 Tik op Navigatiebalk
Navigatiebalk geselecteerd in Display-menu
3 Selecteer de optie naast Knoppen
Knoppen-optie geselecteerd

Als jouw Tab een bericht weergeeft dat de S Pen is losgekoppeld, kan het zijn dat externe factoren de werking van de S Pen verstoren. Magnetische telefoonhoesjes of metalen covers om het apparaat en de S Pen kunnen zorgen voor problemen met herkenning. Zorg ervoor dat je deze verwijdert voordat je de S Pen met je Tab gebruikt.

Meer informatie over wat je moet doen als de verbinding tussen je S Pen en je apparaat vaak wordt verbroken.

Als je problemen ondervindt met de Air-acties van de S Pen, kan het zijn dat de machtigingen van de S Pen niet goed zijn ingesteld. Volg de onderstaande stappen om de Air-acties van de S Pen en de instellingen voor fysieke activiteit in te schakelen.

Activeer S Pen Air-acties

1 Ga naar Instellingen en tik op Geavanceerde functies
Geavanceerde functies geselecteerd in Instellingen-menu
2 Tik op S Pen
S Pen geselecteerd in menu Geavanceerde functies
3 Tik op Air-acties
Air-acties geselecteerd in S Pen-menu
4 Tik op de aan/uit-knop naast Aan om Air-acties in te schakelen
Air-acties ingeschakeld

Inschakelen S Pen instelling fysieke activiteit

1 Ga naar Instellingen, tik dan op Apps
Apps geselecteerd in instellingenmenu
2 Tik op het Sorteer op-pictogram (links boven in apps-lijst)
Sorteren op pictogram geselecteerd in Apps-lijst
3 Tik op Toon systeem apps en vervolgens OK om in te schakelen
Toon systeem apps optie geselecteerd
4 Tik op Air command
Air command geselecteerd in lijst met apps
5 Tik op Machtigingen
Machtigingen geselecteerd
6 Tik op Apparaten in de buurt en selecteer Toestaan
Toestaan geselecteerd in menu Nabijgelegen apparaten machtigingen
7 Ga terug naar het menu App-machtigingen
Menu app-machtigingen weergegeven
8 Tik op Fysieke activiteit en selecteer Toestaan
Toestaan geselecteerd in Fysieke activiteit machtigingen

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones/tablets.