Vingerafdruk wordt niet herkent, wat nu? | Samsung NL

De vingerafdruksensor van je telefoon biedt een handige en veilige manier om je telefoon te ontgrendelen en hou je je persoonlijke gegevens veilig. Als je problemen hebt met het gebruik van je vingerafdruksensor, zijn er een paar dingen die je moet overwegen.

Voordat je onderstaande aanbevelingen voor je oplossingen uitprobeert, dien je te controleren of de software van je apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt met de nieuwste versie. Controleer hoe je de software van je mobiele apparaat in de volgende volgorde kunt bijwerken.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Controleer op veelvoorkomende problemen met vingerafdrukherkenning op telefoons.

Check 1. Zorg ervoor dat je een door Samsung goedgekeurde schermbeschermer gebruikt

• Samsung kan de compatibiliteit met producten van derden niet garanderen, omdat de vingerafdrukprestaties kunnen worden beïnvloed door de dikte en structuur van beschermingsfilms of schermbeschermers.
  • Het is mogelijk dat je je vingerafdrukken niet kunt registreren of scannen als je een schermcover gebruikt met een gebobbeld of gestippeld patroon, waaronder koepelglas, een cover van gehard glas, een beschermhoes, een beschermfolie van derden of dikke beschermfolies naast een siliconen cover.
  • Als de algemene beschermfolie die je gebruikt niet transparant is en een specifiek patroon heeft (stip, raster, enz.), raden wij je aan deze te verwijderen, ongeacht de vorm, om de veiligheid te verhogen.

Check 2. Zorg ervoor dat de schermbeschermer of het aanraakscherm op het gebied van de vingerafdrukherkenningssensor niet wordt bekrast of beschadigd door voorwerpen

• Als de beschermfolie/schermbeschermer vuil of bekrast is, vervang deze dan door een nieuwe en wij raden je aan je vingerafdruk opnieuw te registreren voor een betere vingerafdrukherkenning na het vervangen van de beschermfolie.
  • Zorg ervoor dat het gebied rond de vingerafdrukherkenningssensor in het midden van de onderkant van het scherm en je vingers schoon en droog zijn.
  • Ook het aanbrengen van dikke beschermfolies of beschermfolies van het glastype kan de vingerafdrukherkenning verminderen.

Check 3. Verschillende toestanden van vingers en omgeving kunnen van invloed zijn op de vingerafdrukherkenning

• Het toestel herkent mogelijk geen vingerafdrukken die zijn aangetast door rimpels of littekens.
  • Het toestel herkent mogelijk geen vingerafdrukken van kleine of dunne vingers.
  • Het toestel herkent mogelijk geen vingerafdrukken van te droge vingers, vooral na het ontwaken 's morgens, of buiten in de winter. Bevochtig in dat geval je vingers met handcrème, enz. en probeer het opnieuw.
  • Het toestel herkent mogelijk geen vingerafdrukken op te koude of te warme plaatsen.
  • Het toestel herkent mogelijk geen vingerafdrukken van natte vingers.

Opmerking:

• Als de blauwlichtfilter is ingesteld en wordt gebruikt, kan de filterfunctie worden uitgeschakeld op schermen die vingerafdrukherkenning vereisen op sommige producten. Dit is een normale handeling om de vingerafdrukherkenning te verbeteren.
  • De beschikbare Instellingen en instellingen kunnen per mobiele provider, softwareversie en apparaat verschillen.

Als je ongewoon gedrag op Samsung mobieltjes, tablets of wearables ervaart, kun je ons een vraag stellen in de Samsung Members-app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app’.