Headset heeft geen geluid meer | Samsung NL

Als je een headset met kabel hebt aangesloten, maar geen geluid kunt horen van je Galaxy, is je headset mogelijk defect of is er een probleem met de headsetaansluiting van je apparaat. Lees de volgende gids om je probleem op te lossen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Probleemoplossing voor de headset

Controleer of je headset geen fysieke schade heeft opgelopen. Als de audio-aansluiting gebogen of gebroken is, of als de kabel beschadigd is of blootligt, hoor je mogelijk geen geluid uit je headset.

gebogen kabel gebogen kabel

Controleer of de audiostekker gebogen is.

beschadigde kabel beschadigde kabel

Controleer of je kabel beschadigd is.

• Zelfs als je geen fysieke schade ziet, kan de headset beschadigd zijn. Als je een ander apparaat hebt om op de headset aan te sluiten, probeer dan de kabel met dat apparaat te testen.
  • Controleer of de headset volledig in de aansluiting van de telefoon is gestoken. Als de stekker niet volledig is ingestoken, wordt de headset mogelijk niet herkend en wordt het geluid mogelijk weergegeven via de luidsprekers van de telefoon.
De headsetstekker niet volledig ingestoken De headsetstekker niet volledig ingestoken

De headsetstekker is niet volledig ingestoken.

De headsetstekker volledig ingestoken De headsetstekker volledig ingestoken

De headsetstekker is volledig ingestoken.

Accessoires op de telefoon kunnen verhinderen dat de headset volledig in het apparaat wordt gestoken. Probeer je hoesje of stickers op de telefoon te verwijderen voordat je de headset aansluit.

Druk op de volumeknop aan de zijkant van de telefoon om te controleren of het werkt.

druk op de volumeknop

Als je een reserve-headset hebt, probeer hem dan met je telefoon om te zien of hij werkt. Als er nog steeds een probleem is, controleer dan of er schade is door met een lampje de headsetaansluiting van je telefoon te controleren. Als de pennen verbogen zijn, is service vereist. Bezoek ons Servicelocaties om een service te boeken.

headset aansluiten

Let op:

• De plaats van de volumeknop en de headsetaansluiting kan verschillen, afhankelijk van het model.

In de Geluidsmodus komen beltonen en meldingsgeluiden zowel uit de headset als uit de luidspreker. Als je wilt dat het geluid alleen uit de headset komt, wijzig je de Geluidsmodus door de onderstaande stappen te volgen.

De geluidsmodus wijzigen

• Trillen: Trilt wanneer een melding wordt ontvangen. Je telefoon kan nog steeds geluiden van muziek of video's afspelen.
  • Stil: Geeft geen geluid of trilt niet wanneer een melding wordt ontvangen. Je telefoon kan nog steeds geluiden van muziek of video's afspelen.
Geluids- en trillingsmenu Geluids- en trillingsmenu

Stap 1. Ga naar Instellingen en tik op Geluiden en trillen.

Trillen Trillen

Stap 2-1. Kies Trillen.

Stil Stil

Stap 2-2. Of kies Stil.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.