Hoe sluit je een Soundbar aan op de tv via een Wi-Fi-netwerk?

Er zijn verschillende manieren om een Samsung-Soundbar aan te sluiten. Elke manier heeft zijn eigen voordelen, maar de beste manier om jouw apparaten te verbinden is zeker de draadloze verbinding via een wifi-netwerk. Laten we eens kijken hoe we verbinding kunnen maken via een wifi-netwerk.

Voordelen van het gebruik van wifi

Als je nadenkt over een manier waarop je je Soundbar met een tv kunt verbinden, raden wij je aan om een wifi-verbinding te overwegen als één van de vele methoden. Als je je apparaten via een wifi-netwerk verbindt, kan dat de volgende voordelen hebben.

Wi-fi Soundbar-connectie
  • Groter bereik: Met wifi heb je een groter bereik dan met bluetooth. Over het algemeen is een bluetooth-verbinding alleen binnen de 9 meter afstand mogelijk. Wifi is echter alleen afhankelijk van de sterkte van het wifi-signaal, dus als je apparaten zich binnen het netwerk bevinden, kun je muziek afspelen.

• Meerdere aansluitingen: Wanneer je wifi gebruikt, kun je meerdere geluidsbalken met je netwerk verbinden. Dat is mogelijk door het grote bereik van wifi. Daarom kun je draadloze Audio 360-systemen tegelijkertijd gebruiken en genieten van een hoge kwaliteitsgeluid.

Controleer voordat je de Soundbar aansluit

Er zijn drie dingen die jemoet controleren voordat je probeert je Samsung-Soundbar aan te sluiten op wifi. Controleer de volgende zaken.

Controleer het netwerk
  • Zorg ervoor dat jouw tv-model na 2013 is uitgebracht. Deze functie is alleen beschikbaar voor modellen na 2013.

• Zorg dat je tv is aangesloten op een werkend wifi-netwerk.

• Zorg ervoor dat jouw tv en Soundbar op dezelfde draadloze router/frequentie zijn aangesloten.

Hoe sluit je je Soundbar aan op wifi

Stap 1. Klik op de knop Source op de achterkant van de geluidsbalk of klik op de knop Source op de afstandsbediening om de wifi-modus te selecteren.

Sluit Soundbar aan stap 1

Let op: Voor de tv-modellen van 2016-2018 wordt de automatische verbindingsmethode op het scherm weergegeven als je de wifi-modus selecteert wanneer de tv wordt ingeschakeld.

Stap 2. Sluit je mobiele apparaat aan op dezelfde wifi als waarmee je tv is verbonden.

Stap 3. Download Samsung SmartThings app op je mobiele apparaat.

Stap 4. Open de SmartThings-app op je mobiele apparaat en tik op het pictogram Toevoegen (+).

Stap 5. Tik op Apparaat, dat is de eerste selectie op het scherm.

Sluit Soundbar aan stap 2

Stap 6. Tik op AV en selecteer het merk van je Soundbar onder Samsung en Samsung Harman Kardon. Tik dan op Soundbar.

Stap 7. Tik op Start en selecteer de locatie en de kamer. Vervolgens zoekt jouw mobiele apparaat naar de Soundbar en maakt het verbinding.

Sluit Soundbar aan stap 3

Let op:

• De SmartThings app wordt ondersteund vanaf de Soundbar 2017 en oudere modellen worden alleen ondersteund met de Multiroom app.

• Wifi met behulp van het DPS-kanaal kan geen verbinding maken met de tv en de Soundbar

• Als de 5 Hz wifi-verbinding niet soepel verloopt, probeer dan de 2,3 Hz-bandbreedte te gebruiken.

Wanneer de tv wordt losgekoppeld

Nadat je je Soundbar met de tv hebt verbonden via wifi kan de wifi-verbinding met je tv worden verbroken. Maak in dit geval opnieuw verbinding met het netwerk via het tv-menu. De methode hangt af van het tv-model en elk ervan is als volgt.

Voor tv's uitgebracht in 2017-2021

• Home > Instellingen > Geluid > Geluidsuitvoer > Selecteer je Soundbar

Voor tv’s uitgebracht in 2016

• Home > Instellingen > Geluid > Selecteer Luidspreker > Selecteer je Soundbar

Voor tv’s uitgebracht in 2015

• Menu > Geluid > Luidsprekerlijst > Selecteer je Soundbar

Voor tv’s uitgebracht in 2014

• Menu > Geluid > Luidsprekerinstellingen > Multiroom Link > Instellingen

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.