Hoe stel ik mijn Smart TV in om automatisch software- en app-updates te installeren?

Afbeelding van persoon die tv kijkt op een Samsung TV.

Je moet ervoor zorgen dat de software en apps van je Smart TV up-to-date zijn om eventuele problemen op te lossen en een soepele werking van je tv te garanderen. Je kunt je tv zo instellen dat deze automatisch wordt bijgewerkt, zodat je tijd bespaart bij het controleren en bijwerken van software en apps. Lees verder om uit te vinden hoe.

Let op:

1 Open het menu Instellingen op je tv.

Let op: afhankelijk van je apparaat kun je je instellingen bereiken door op de Menu-toets op de afstandsbediening van je tv te drukken, of door op de Smart Hub/Home-toets te drukken en van daaruit naar instellingen te navigeren.

Instellingenmenu weergegeven op tv
2 Selecteer ondersteuning .
Ondersteuning geselecteerd in instellingenmenu
3 Selecteer Software-update.

Let op: er kaneen pop-upvenster met voorwaarden verschijnen wanneer je deze optie selecteert - deze moet je lezen en ermee in te stemmen voordat je verder gaat met de update.

Software-update geselecteerd in menu Ondersteuning
4 Selecteer Auto-update.

Let op: als de Auto Update optie grijs is, moet je je tv "koud opstarten" en opnieuw beginnen. Lees meer over hoe je je tv kunt "koud kunt opstarten".

Je kunt je tv "koud opstarten" door je afstandsbediening op de tv te richten en de aan/uit-knop ingedrukt te houden tot hij uit- en weer aangaat (dit duurt meestal ongeveer 5 seconden).

Auto update geselecteerd
5 De volgende keer als je je tv aanzet en er een nieuwe update wordt gedetecteerd, wordt deze gedownload en geïnstalleerd voordat je verder tv kunt kijken of een van de andere functies kunt gebruiken. Dit kan enkele minuten duren en er zal een melding verschijnen in de rechterbovenhoek van de tv.
6 Als je de optie Automatisch bijwerken hebt geselecteerd en er een update beschikbaar komt terwijl je tv kijkt, wordt de update op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd wanneer je de tv de volgende keer aanzet.
1 Selecteer de Smart Hub/Home knop op de afstandsbediening van je tv.
Smart Hub/Home-menu gemarkeerd op tv-afstandsbediening
2 In het Smart Hub Home-menu, selecteer Apps.
Apps geselecteerd in Smart Home hub-menu
3 Selecteer het pictogram Instellingen (in de rechterbovenhoek). Dit zal de geïnstalleerde apps weergeven.
Instellingen-pictogram geselecteerd
4 In de rechterbovenhoek verschijnt de optie Automatisch bijwerken . Tik erop om automatische tv app updates in te schakelen.
Auto update geselecteerd

Let op: voor Smart TV-modellen die vóór 2021 zijn uitgebracht, kunnen de stappen afwijken.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.