Slik bruker du Vedlikeholdsmodus på din Galaxy smarttelefon eller nettbrett

1Slik bruker du Vedlikeholdsmodus på din Galaxy smarttelefon eller nettbrett

Vedlikeholdsmodus er en funksjon som er utformet til å beskytte dine personlige data og informasjon lagret på din Galaxy smarttelefon eller nettbrett når disse blir reparert.

Bemerk: Sikkerhetskopier alltid enheten din før du sender den inn til reparasjon da data kan gå tapt.

Fordeler ved Vedlikeholdsmodus:

• Forhindrer tilgang til dine bilder, videoer, meldinger, samtalelogg og andre filer
  • Kun apper som er lastet inn på forhånd, er tilgjengelige
  • All data og alle kontoer som dannes i Vedlikeholdsmodus, blir automatisk slettet

1 - Aktiver Vedlikeholdsmodus

• Innstillinger
  • Batteri og enhetsvedlikehold
  • Vedlikeholdsmodus
  • Slå på
  • Du får muligheten til å opprette en logg
  • Denne systemloggen inneholder opplysninger om hvilke apper som har blitt brukt nylig og systemfeil som kan hjelpe med reparasjon av enheten din.
  • Start på nytt

Det kreves en låsemetode når du aktiverer Vedlikeholdsmodus.

2 – Deaktiver Vedlikeholdsmodus

• Innstillinger
  • Batteri og enhetsvedlikehold
  • Vedlikeholdsmodus
  • Avslutt

Trykk på Start på nytt for å bekrefte.

Lås opp enheten din for å bekrefte identiteten din.

Enheten din starter nå på nytt i normal modus.

Vedlikeholdsmodus begrenser tilgang til all potensielt sensitiv data eller informasjon på smarttelefonen eller nettbrettet for å hindre tredjeparter i å få tilgang til det når det blir reparert.

Når enheten din er i Vedlikeholdsmodus:

• Bilder, videoer og andre filer er ikke tilgjengelig
  • Kontaktene dine og samtaleloggene dine er ikke tilgjengelig
  • Meldinger er ikke tilgjengelig
  • Kun forhåndslastede apper vil være tilgjengelige. For å få tilgang til kontoer på disse appene,er det nødvendig å angi brukernavn og passord.

For å aktivere Vedlikeholdsmodus før enheten sendes til reparasjon:

1 Åpne Innstillinger-appen.
Innstillinger-ikon
2 Trykk på Batteri og enhetsvedlikehold.
Batteri og enhetsvedlikehold valgt i menyen Innstillinger
3 Trykk på Vedlikeholdsmodus.
Vedlikeholdsmodus valgt i menyen Batteri og enhetsvedlikehold
4 Trykk på Slå på .
5Slå på det valgte i menyen Vedlikeholdsmodus
5 Når du går inn i Vedlikeholdsmodus, får du muligheten for å opprette en logg.

Denne systemloggen inneholder informasjon om nylig appbruk og nylige systemfeil, noe som kan hjelpe med reparasjonen av enheten din.

6 Trykk på Start på nytt.

Enheten din vil nå starte på nytt i Vedlikeholdsmodus.

Når reparasjonen er fullført, kan du slå av Vedlikeholdsmodus slik:

1 Åpne Innstillinger-appen.
Innstillinger-ikon
2 Trykk på Batteri og enhetsvedlikehold.
Batteri og enhetsvedlikehold valgt i menyen Innstillinger
3 Trykk på Vedlikeholdsmodus.
Vedlikeholdsmodus valgt i menyen Batteri og enhetsvedlikehold
4 Trykk på Avslutt.
Avslutt valgt i menyen Vedlikeholdsmodus
5 Trykk på Start på nytt for å bekrefte.
Avslutt det valgte i menyen start på nytt i Vedlikeholdsmodus
6 Angi opplåsingsmetoden din (PIN-kode, fingeravtrykk, mønster eller passord) for å bekrefte identiteten din.

Enheten din vil nå starte på nytt i normal modus.

Utskrift:  Vedlikeholdsmodus aktiveres ikke på nettbrettet mitt

Hvis du har problemer med å aktivere Vedlikeholdsmodus, kan det skyldes modusen med flere brukere.

Brukere-menyen lar deg tildele ulike tilgangsnivåer til andre brukere.

Finn Brukere-menyen i

• Innstillinger
  • Kontoer og sikkerhetskopi
  • Brukere

Hvis du bruker denne funksjonen, må du velge Administrator (Eier) for å aktivere Vedlikeholdsmodus.

SAMSUNG

Vedlikeholdsmodus støttes på smarttelefoner og nettbrett som kjører One UI 5.0.

For oppdateringsplan og støttede modeller, se notater om programvareoppdateringer i Members-appen