Sette opp din Samsung lydplanke

Samsung lydplanke på et møbel under en Samsung-TV

Lydplanken forsterker TV-en din ved å gi en fantastisk lydkvalitet. Den er også ekstremt allsidig og lett å sette opp - det er flere måter du kan koble lydplanken til TV-en på slik at du kan skreddersy underholdningsopplevelsen din. Selv om alle har sine fordeler, er det visse oppsett som gir bedre lydkvalitet enn andre. Hvis du ikke er sikker på hva som fungerer best for deg, har vi noen tips og instruksjoner du kan følge.

Kobler du lydplanken til en TV via HDMI, får du den beste lyden fordi HDMI-kabler overfører lyd digitalt. Det er to måter å koble til lydplanken din med HDMI:

• Du kan bruke HDMI ARC- eller HDMI eARC-porten på TV-en din direkte for å koble til lydplanken.
  • Du kan koble en ekstern enhet til lydplanken (som et videospillsystem) og deretter koble lydplanken til TV-en ved bruk av porten ARC (Audio Return Channel) eller eARC (enhanced Audio Return Channel).

ARC eller eARC er veien å gå hvis du vil ha glimrende lyd fra strømmeapper på TV-en og en lydplanke. Den andre metoden gir deg best mulig lyd fra eksterne enheter du bruker jevnlig.

Bemerk: Følgende typer HDMI-kabler anbefales: En høyhastighets HDMI-kabel med Ethernet og en førsteklasses høyhastighets HDMI-kabel. Antallet HDMI-porter på lydplanken varierer avhengig av modell.

Koble til lydplanken med HDMI ARC/eARC

HDMI-tilkobling TV til lydplanke

Bemerk: For å bruke eARC, må du aktivere eARC-funksjonen på TV-en din. Gå til og velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger. Velg Lyd, og velg deretter Ekspertinnstillinger. Velg HDMI-eARC-modus, og velg deretter Auto.

HDMI ARC (Audio Return Channel) lar visse TV-er og lydplanker overføre lyd frem og tilbake ved bruk av én HDMI-kabel. Med andre ord kan du bruke HDMI-porten både som lydinngang og -utgang. Den eneste ulempen er at lydplanken din tar opp en port på TV-en som vanligvis kobler til en ekstern enhet.

For å sette opp HDMI ARC, slå på TV-en og lydplanken, og følg deretter instruksjonene nedenfor.

1 Koble den ene enden av en HDMI-kabel til HDMI-porten (ARC/eARC) på TV-en din.

Bemerk: Plasseringen av ARC- eller eARC-porten kan variere avhengig av TV-modell.

2 Koble den andre enden til HDMI TIL TV (eARC/ARC)-porten på lydplanken din.
Kabel kobles inn i HDMI til TV-port på en Samsung lydplanke
3 Endre deretter kilden på lydplanken din til innstillingen D.IN.
D.IN lyser på en Samsung lydplanke
4 Etter noen få sekunder vises "TV ARC" på lydplankens skjerm, og TV-en overfører lyd via lydplanken.

Koble til lydplanken og en ekstern enhet ved bruk av HDMI

Én HDMI-kabel kobler til en TV og en lydplanke mens den andre HDMI-kabelen kobler til en ekstern enhet og den samme lydplanken
1 Slå av TV-en, lydplanken og den eksterne enheten. Koble deretter den ene enden av en HDMI-kabel til HDMI (ARC/eARC)-porten på TV-en din.
2 Koble den andre enden til HDMI TIL TV (eARC/ARC)-porten på lydplanken din.
HDMI-kabel som kobles inn i eARC-porten til en Samsung lydplanke
3 Koble den andre HDMI-kabelen til HDMI OUT-porten på den eksterne enheten din. Koble den andre enden til HDMI-porten på lydplanken din.
HDMI-kabel som kobles inn i HDMI1-porten til en Samsung lydplanke
4 Slå på den eksterne enheten og lydplanken. Trykk på Kilde-knappen på lydplanken inntil “HDMI” vises på skjermen.
5 Slå på TV-en, og endre kilden til HDMI-porten der lydplanken er koblet til.
6 TV-en din viser bilder fra den eksterne enheten, og lyden avspilles fra lydplanken.

Alt burde virke nå, men la oss gå et skritt lenger og gjøre dette oppsettet så bra som overhodet mulig:

• Sørg for at Anynet+ (HDMI-CEC) er aktivert på TV-en din. Dette gjør at TV-en slås på når enheten og lydplanken slås på. Hvis du har en Samsung-TV, gå til Innstillinger, velg Alle innstillinger og velg deretter Tilkobling. Velg Ekstern enhetsadministrasjon, og velg deretter Anynet+ (HDMI-CEC). Sjekk brukerveiledningen til TV-en din hvis disse instruksjonene ikke stemmer overens eller hvis du ikke har en Samsung-TV.
  • Til slutt bør du aktivere HDMI-CEC-innstillinger på din eksterne enhet og sette opp universell styring på TV-en din. For å sette opp HDMI-CEC-innstillingene på din eksterne enhet, må du sjekke brukerveiledningen til enheten din.

Bemerk: Hvis din eksterne enhet er 4K-kompatibel, må du sørge for at lydplanken støtter 4K pass-thru. Samsung Q-serien støtter 4K pass-thru, så alt burde være i orden hvis du har disse modellene. HDMI IN-porten på en Samsung lydplanke kan bare støtte opptil 4K (4:4:4 8 bit).

En optisk kabel kobler en Samsung lydplanke til en TV

En optisk kabel (Tos-Link) er en annen måte å koble lydplanken din til TV-en på. Denne typen ligner en HDMI-kabel og overfører digital lyd så du kan høre hver detalj. Du kan også koble enhetene dine (kabelbokser, videospillsystemer og Blu-ray-avspillere) til TV-en slik at lyden går ut fra TV-en til lydplanken.

1 Slå på TV-en og lydplanken, og koble én ende av en digital optisk kabel til porten OPTICAL OUT på TV-en.
2 Koble deretter den andre enden til porten DIGITAL AUDIO IN (OPTICAL) på lydplanken.
Optisk kabel som kobles inn i DIGITAL AUDIO IN-porten til en Samsung lydplanke
3 Trykk på Kilde på fjernkontrollen eller lydplanken, og sett deretter lydplanken på D.IN.-innstillingen.
D.IN lyser på en Samsung lydplanke
4 Til slutt må du på TV-en angi lydutgangen til eksterne høyttalere. Velg Innstillinger, og gå deretter til og velg Lydutgang i menyen Hurtiginnstillinger.
5 Trykk på Enter-knappen for å endre det til Mottaker (Optisk). TV-ens lyd vil nå avspilles via lydplanken.

Bemerk: Hvis disse trinnene ikke fungerer på TV-en din eller du ikke har en Samsung-TV, så sjekk brukerveiledningen til lydplanken eller TV-en. For 2022 og nyere Samsung TV-er, hvis det ikke er noe lyd via den optiske kabelen, så sjekk om Samtidig optisk utgang (Simultaneous Optical Output) er slått på. Gå til og velg Innstillinger, velg deretter Alle innstillinger og velg deretter Lyd. Velg Ekspertinnstillinger, og velg deretter Samtidig optisk utgang (Simultaneous Optical Output).

Den har ikke samme lydkvalitet som HDMI, men alle elsker bekvemmeligheten ved Bluetooth siden du ikke trenger å tenke på kabler. Hovedutfordringen med Bluetooth er at forbindelsen kan kobles fra eller bli ustabil hvis det er en eller annen forstyrrelse, som for eksempel strømbrudd. Bluetooth er uansett et kjekt og enkelt alternativ å ha.

1 For å starte Bluetooth-paring, trykk på knappen Pare på lydplankens fjernkontroll. Skjermen viser “BT PAIRING” Når kilden er innstilt til Bluetooth.
BT PAIRING lyser på en Samsung lydplanke
2 Hvis du ikke har fjernkontrollen til lydplanken, bare trykk på knappen Multifunksjon eller Kilde på lydplanken inntil skjermen viser “BT PAIRING”.

Bemerk: Hvis “BT READY” vises, så er den allerede koblet sammen med en enhet. For å pare en ny enhet, trykk på og hold inne knappen Mik På/Av eller Kilde på lydplanken i minst 5 sekunder for å vise “BT PAIRING”.

3 Når lydplanken er i paringsmodus, må du pare lydplanken til TV-en din. For en Samsung-TV, gå til og velg Innstillinger, velg deretter Alle innstillinger og velg deretter Lyd. Velg Lydutgang, og velg deretter Liste over Bluetooth-høyttalere eller Bluetooth-lydenhet, avhengig av TV-modellen din.
Liste over Bluetooth-høyttalere uthevet i menyen Lydutgang

Bemerk: For instruksjoner om å pare til andre TV-merker, referer til TV-ens brukerveiledning.

4 Til slutt, velg lydplanken din, og velg deretter Pare og koble til.
5 Nå vil lyd fra TV-en bli avspilt via lydplanken din.

Du kan også forbinde din Samsung TV og lydplanke via en trådløs tilkobling. TV-en og lydplanken må være koblet til det samme trådløse nettverket. For å gjøre dette må du bruke SmartThings-appen på mobilenheten din.

SmartThings-appen er åpnet på en mobilenhet, ved siden av en Samsung lydplanke og en TV, og viser lydplankens styreskjerm

Bemerk: Trådløs tilkobling er kun mulig på Samsung-TV. Hvis din trådløse ruter (Wi-Fi) bruker en DFS-kanal, vil du ikke kunne etablere en trådløs tilkobling mellom TV-en og lydplanken. Kontakt Internett-tilbyderen din for flere detaljer.

1 Først må du koble lydplanken til det trådløse nettverket ditt. Gå til SmartThings-appen og åpne den på telefonen din eller nettbrettet.
2 Du ser kanskje en sprettopp-varsling som ber deg om å legge til lydplanken i appen. Følg instruksjonene på sprettoppskjermen.
3 Hvis sprettoppskjermen ikke vises, så trykk på kategorien Enheter, trykk på Legg til (plusstegnet) og trykk deretter på Legg til enhet.
4 Trykk på Skann under “Skann etter enheter i nærheten” for å finne lydplanken din.
SmartThings-appen er åpnet på en mobilenhet ved siden av en Samsung lydplanke og TV, og viser skjermbildet Legg til enhet

Bemerk: Du kan også bruke alternativene under Skann QR-kode eller Angi oppsettkode.

5 Følg instruksjonene på skjermen for å legge til lydplanken din i appen. Deretter kan du koble lydplanken din til samme trådløse nettverk som TV-en din.
6 På TV-en, gå til og velg Innstillinger, velg deretter Alle innstillinger og velg deretter Lyd. Velg Lydutgang, og velg deretter lydplanken din.
Lydplanke i Q9B-serien (Wi-Fi) er uthevet i menyen Lydutgang
7 Nå blir TV-ens lyd avspilt via lydplanken din.

Hvis du ikke får noe lyd fra lydplanken etter tilkobling, sjekk veiledningen vår for hjelp.

Mange opplevde feil kan du rette opp selv.
Prøv gjerne feilsøkingsverktøyet vårt før du bestiller service. Her er praktiske råd og tips om hvordan du feilsøker produktet.