Ingen lyd fra Samsung-lydplanken din

lydplanke på et møbel under en Samsung TV

Når det ikke kommer noen lyd fra lydplanken din, bør du sørge for at de tilkoblede enhetene er slått på, at lydplanken er innstilt til den korrekte kilden og at kabelen er koblet skikkelig til. Avhengig av typen oppsett, kan trinnene være annerledes.

Sørg for at enhetene dine fungerer skikkelig og at de er koblet korrekt til TV-en eller lydplanken. For mer informasjon om tilkoblinger på lydplanken, sjekk hvordan du setter opp din Samsung lydplanke.

Bemerk: Oppdatere fastvaren på din Samsung lydplanke Gir deg alle fordelene ved de siste forbedringene. Avhengig av modellen støttes eARC-funksjonen kanskje ikke. Menynavn og menysti kan variere avhengig av modell.

Det å koble TV-en din til lydplanken ved bruk av ARC krever bare én HDMI-kabel. Denne typen tilkobling er best når du bare kobler til lydplanken og TV-en og ikke bruker eksterne enheter. Du bør sjekke kabelforbindelsene, TV-ens utgangsinnstillinger og lydplankens kilde hvis du bruker denne typen tilkobling.

Bemerk: For informasjon om andre typer tilkoblinger, sjekk Slik kobler du til lydplanken din.

1 Sørg først for at HDMI-kabelen er sikkert koblet til HDMI (ARC/eARC)-porten på TV-en og HDMI TIL TV (eARC/ARC)-porten i bunnen av lydplanken.
HDMI-kabel kobles inn i HDMI til TV-port på en Samsung lydplanke
2 Slå på TV-en og lydplanken.
3 Sørg for at HDMI-CEC er aktivert på TV-en din.
Anynet+ (HDMI-CEC) uthevet i menyen Ekstern enhetsadministrasjon

Bemerk: Hvis du har en Samsung TV, gå til Innstillinger, velg Alle innstillinger og velg deretter Tilkobling. Velg Ekstern enhetsadministrasjon, og velg deretter (HDMI-CEC). Sjekk brukerveiledningen til TV-en din hvis disse instruksjonene ikke stemmer overens eller hvis du ikke har en Samsung-TV.

4 Sjekk om TV-ens Lydutgang er innstilt til den tilkoblede lydplanken. Se i TV-ens brukerveiledning
Lydplanke i Q9B-serien (HDMI) er uthevet i menyen Lydutgang

Bemerk: For Samsung TV-er, gå til og velg Innstillinger, velg deretter Alle innstillinger og velg deretter Lyd. Velg Lydutgang, og velg deretter den tilkoblede lydplanken.

5 Innstill lydplankekilden til D.IN, og bekreft at den viser “D.IN” og deretter “TV ARC” i sekvensen.
D.IN og deretter TV ARC lyser på en Samsung lydplanke

Bemerk: For å endre lydplankekilden, trykk på knappen Multifunksjon/Kilde øverst på lydplanken, eller på Kilde-knappen på fjernkontrollen for å velge innstillingen “D.IN”.

6 Hvis “D.IN” og “TV ARC” ikke vises i sekvensen, så prøv å trekke ut kabelen. Hvis det ikke virker, så prøv å koble til en annen TV med eARC-porten. Hvis det virker normalt på en annen TV, så er det et problem med den opprinnelige TV-en, og du må muligens sende den til reparasjon.
7 Hvis lydplanken ikke avgir lyd fra en annen TV heller, så kontakt Samsung Support for ytterligere assistanse.

Merknader:

• Hvis en ekstern enhet er koblet til TV-en, så sjekk strømmen og volumet på den eksterne enheten. Sjekk deretter om TV-høyttaleren avgir lyd som normalt. For å finne ut dette, gå til Lydutgang, og velg deretter TV-høyttaler.
  • For å bruke eARC, må du aktivere eARC-funksjonen på TV-en din. Gå til og velg Innstillinger, velg deretter Alle innstillinger og velg deretter Lyd. Velg Ekspertinnstillinger, velg deretter HDMI-eARC-modus, og velg deretter Auto.
  • ARC/eARC virker kanskje ikke på grunn av problemer med en ekstern enhet. For å fikse dette, koble den eksterne enheten fra TV-en, slå av TV-en og lydplanken, og koble deretter begge enhetene på igjen. Sjekk deretter om lyden kommer ut som normalt.
  • Hvis HDMI-kabelen er defekt, så utskift kabelen, og sjekk deretter om lyden kommer ut som normalt.

Merknader:

• Visse enheter, som for eksempel mikrobølgeovner og trådløse rutere, kan forårsake radiointerferens hvis de er plassert for tett på lydplanken. Sørg for at det ikke er noen forhindringer mellom TV-en og lydplanken.
  • Hvis en del av kroppen din er i kontakt med Bluetooth-transceiveren, eller hvis lydplanken er montert på en metalloverflate, kan lyden svikte.
  • Hvis du blir bedt om en PIN-kode når du kobler til Bluetooth, kan du bruke standard PIN-koden: 0000.
  • Kun én Samsung TV kan være koblet til om gangen.
1 Hvis det ikke kommer noen lyd fra lydplanken når den allerede har blitt koblet til TV-en via Bluetooth, kan du sjekke om den korrekte kilden har blitt valgt på TV-en din. Gå til og velg Innstillinger, velg deretter Alle innstillinger og velg deretter Lyd. Velg Lydutgang, velg deretter Liste over Bluetooth-høyttalere og velg deretter lydplanken din på TV-ens liste over Bluetooth-enheter.
Lydplanke i Q9B-serien uthevet i menyen Liste over Bluetooth-høyttalere

Bemerk: Du kan se en melding der det står “Trenger paring” eller “Paret” som ber deg om å koble til lydplanken din. Velg meldingen for å opprette forbindelsen.

2 Hvis dette ikke virker, kan du prøve å koble fra og deretter pare lydplanken til TV-en på nytt. For å koble fra lydplanken, trykk på knappen Kilde på lydplankens fjernkontroll, og velg deretter en annen modus enn BT.

Bemerk: Hvis du ikke har fjernkontrollen til lydplanken, så kan du trykke på knappen Multifunksjon eller Kilde på lydplanken og deretter velge en annen modus enn BT.

3 Pare deretter lydplanken på nytt ved å trykke på knappen PARE på lydplankens fjernkontroll. Skjermen viser “BT PAIRING” når kilden er innstilt til Bluetooth.
 BT PAIRING lyser på en Samsung lydplanke

Bemerk: Hvis du ikke har en fjernkontroll til lydplanken, så kan du trykke på knappen Multifunksjon eller Kilde på lydplanken og deretter velge BT PAIRING.

4 Når lydplanken er i paringsmodus, må du pare lydplanken til TV-en din. For en Samsung-TV, gå til og velg Innstillinger, velg deretter Alle innstillinger og velg deretter Lyd. Velg Lydutgang, og velg deretter Liste over Bluetooth-høyttalere eller Bluetooth-lydenhet, avhengig av TV-modellen din.

Bemerk: For instruksjoner om å pare til andre TV-merker, referer til TV-ens brukerveiledning.

5 Hvis du ikke kan koble til lydplanken ved bruk av Bluetooth, eller hvis Bluetooth-tilkoblingen eller lyden fortsetter å svikte, så kontakt Samsung Support for ytterligere assistanse.

Merknad: TV-en og lydplanken må være koblet til det samme trådløse nettverket.

1 Hvis det ikke kommer noen lyd fra lydplanken når den er koblet til Wi-Fi, bør du først sikre at din trådløse ruter er slått på og har et kraftig signal.
2 Prøv deretter å slå av ruteren og slå den på igjen. Sjekk deretter om lydplanken din vil kobles til det trådløse nettverket ditt. Hvis ikke, gå videre til neste trinn.
3 Prøv å flytte ruteren nærmere lydplanken, og fjern dessuten eventuelle forhindringer mellom ruteren og lydplanken.
Samsung lydplanke ved siden av Samsung TV og ruter
4 Hvis du må koble lydplanken din til det trådløse nettverket på nytt, må du bruke SmartThings-appen på telefonen din eller nettbrettet ditt. Gå til SmartThings-appen og åpne den.
5 Du ser kanskje en sprettopp-varsling som ber deg om å legge til lydplanken i appen. Følg instruksjonene på sprettoppskjermen.
6 Hvis sprettoppskjermen ikke vises, så trykk på kategorien Enheter, trykk på ikonet Legg til (plusstegnet) og trykk deretter på Legg til enhet.
7 Trykk på Skann under “Skann etter enheter i nærheten” for å finne lydplanken din.
SmartThings-appen er åpnet på en mobilenhet ved siden av en Samsung lydplanke og TV, og viser innstillinger-menyen Legg til enhet

Bemerk: Du kan også bruke alternativene under Skann QR-kode eller Angi oppsettkode.

8 Følg instruksjonene på skjermen for å legge til lydplanken din i appen. Deretter kan du koble lydplanken din til samme trådløse nettverk som TV-en din.
9 På TV-en, gå til og velg Innstillinger, velg deretter Alle innstillinger og velg deretter Lyd. Velg Lydutgang, og velg deretter lydplanken din.
10 Hvis du ikke kan koble lydplanken din til det trådløse nettverket, eller hvis du fortsatt ikke hører lyd fra lydplanken din, så kontakt Samsung Support for ytterligere assistanse.

Merknader:

• HDMI IN på lydplanken støtter bare opptil 4K (4:4:4 8 bit).
  • Hvis det er en sekundær lydinnstilling i alternativene for lydutgang, skal den settes på Av.
  • Sjekk om innholdet som skal brukes, støtter Dolby Atmos®/DTS:X.
1 Sørg for at HDMI-kabelen er sikkert koblet til HDMI OUT-porten på den eksterne enheten og HDMI-porten i bunnen av lydplanken.
2 Sjekk også at HDMI-kabelen er sikkert koblet til HDMI (eARC/ARC)-porten på TV-en og HDMI TIL TV (eARC/ARC)-porten i bunnen av lydplanken.
Kabler koblet inn i HDMI til TV- og HDMI1-portene på en Samsung lydplanke
3 Slå på lydplanken, TV-en og den eksterne enheten, og sjekk lydvolumet på den eksterne enheten.
4 Sørg for at HDMI CEC er aktivert på TV-en din.
Anynet+ (HDMI-CEC) uthevet i menyen Ekstern enhetsadministrasjon

Bemerk: Hvis du har en Samsung-TV, gå til Innstillinger, velg Alle innstillinger og velg deretter Tilkobling. Velg Ekstern enhetsadministrasjon, og velg deretter Anynet+ (HDMI-CEC). Sjekk brukerveiledningen til TV-en din hvis disse instruksjonene ikke stemmer overens eller hvis du ikke har en Samsung-TV.

5 Angi lydplankekilden til HDMI, og bekreft at den viser “HDMI”.
HDMI lyser på en Samsung lydplanke

Bemerk: For å endre lydplankekilden, trykk på knappen Multifunksjon eller Kilde øverst på lydplanken, eller på Kilde-knappen på fjernkontrollen for å velge innstillingen “HDMI”.

6 Sjekk om TV-ens Lydutgang er innstilt til den tilkoblede lydplanken. Se i TV-ens brukerveiledning
Lydplanke i Q9B-serien (HDMI) er uthevet i menyen Lydutgang

Bemerk: For Samsung TV-er, gå til og velg Innstillinger, velg deretter Alle innstillinger og velg deretter Lyd. Velg Lydutgang, og velg deretter den tilkoblede lydplanken.

7 Slå av TV, lydplanke og alle tilkoblede enheter først, og koble deretter en annen enhet til den samme porten på lydplanken. Gjennomgå de forutgående trinnene. Sjekk deretter om det kommer lyd fra den enheten. Hvis du hører lyd fra testenheten, men ikke den opprinnelige, så er det den opprinnelige enheten som forårsaker problemet. Kontakt produsenten for ytterligere feilsøking.
8 Hvis lydplanken ikke avgir lyd fra testenheten heller, så kontakt Samsung Support for ytterligere assistanse.

Mange opplevde feil kan du rette opp selv.
Prøv gjerne feilsøkingsverktøyet vårt før du bestiller service. Her er praktiske råd og tips om hvordan du feilsøker produktet.