Politika privatnosti

Pravila privatnosti samsung srbija

NAŠA POSVEĆENOST

Samsung Electronics –u zaštita vaših ličnih podataka predstavlja prioritet. 

Svesni smo činjenice da vaši lični podaci kao takvi pripadaju vama, te s’toga ulažemo maksimalne napore u pogledu sigurnosti čuvanja i pažljivog procesuiranja informacija koje delite sa nama.

Akcenat je uvek i bez izuzetka usmeren na poverenje koje nam ukazujete.  Upravo zato, prikupljamo minimum neophodnih podataka i isključivo uz vašu prethodnu saglasnost, dok tako prikupljene podatke koristimo za potrebe koje su vama kao našim korisnicima unapred poznate, odnosno čija je svrha obrade/upotrebe unapred određena. Takođe, ne ustupamo/prosleđujemo vaše podatke trećoj strani bez vašeg znanja, odnosno prethodne obaveštenosti i pristanka u pogledu navedenog.

Samsung Electronics posvetio je dužnu pažnju u cilju osiguranja bezbednosti prikupljenih podataka, te zarad predostrožnosti i sigurnosti preduzeo je neophodne tehničke mere, uredio interne procedure i povrh svega obezbedio fizičke mere zaštite kao vid dodatne sigurnosti. Konkretno (između ostalog), razvili smo snažnu tehnologiju enkripcije koja se bazira na Samsung Knox-u.  Implementirali smo Samsung Knox kroz naše sisteme i proizvode, čime smo načinili jasan iskorak u poređenju sa ostalima.

Težimo unapređenju života naših korisnika uz pomoć inspirativnih i očaravajućih digitalnih sadržaja, koja sigurni smo možete iskustveno osetiti i doživeti koristeći naše proizvode. U skladu sa navedenim, vaše poverenje od prioritetnog je značaja za nas, te s’toga ostajemo dosledni u nastojanju da i ubuduće nastavimo sa maksimalnim naporima i učinkom u cilju zaštite podataka koje prikupljamo.

Hvala vam na dosadašnjem kontinuiranom ukazanom interesovanju i podršci.

ISTAKNUTI DELOVI SAMSUNG POLITIKE PRIVATNOSTI

 • Opseg

  Ova Politika privatnosti odnosi se na sve Samsung uređaje, veb-lokacije ili aplikacije na mreži koji su povezani sa ovom politikom privatnosti (zajednički naziv „Usluge”). Politika privatnosti se primenjuje bez obzira na to da li našim Uslugama pristupate preko računara, mobilnog telefona, tablet uređaja, TV-a ili nekog drugog uređaja.

 • Informacije koje prikupljamo

  Prikupljamo različite vrste informacija koje se odnose na Usluge, a to su:

  • Informacije koje nam direktno dostavljate;
  • Informacije koje prikupljamo o korišćenju naših Usluga; i
  • Informacije koje dobijamo od trećih strana.

  Moguće je da ćemo od vas tražiti pristanak za prikupljanje informacija koje nisu navedene u Politici privatnosti.

 • Korišćenje i deljenje informacija

  Informacije koje prikupljamo (i koje možemo kombinovati sa drugim informacijama koje se odnose na Vas), između ostalog, koristimo za:

  • Pružanje zahtevanih Usluga;
  • Razumevanje načina na koji koristite Usluge kako bismo mogli da poboljšamo iskustvo pri njihovom korišćenju; i
  • Prikazivanje prilagođenog sadržaja i reklama.

  Prikupljene informacije koristimo na način koji je opisan prilikom prikupljanja ili na drugi način uz vaš pristanak.

  Vaše informacije bismo mogli, uz vaš pristanak, deliti sa:

  • Povezanim licima – kompanijama koje pripadaju Samsung porodici.
  • Poslovnim partnerima – pouzdane kompanije koje mogu da obezbede informacije o proizvodima i uslugama koji bi mogli da vam budu zanimljivi.
  • Dobavljačima usluge – kompanije koje obezbeđuju usluge za ili u ime kompanije Samsung.
  • Organima za sprovođenja zakona – kada se to od nas zahteva ili da bi se zaštitili kompanija Samsung i njeni korisnici.
 • Dodatne informacije o posebnim uslugama

  Po potrebi, možemo takođe dostaviti “Pisana obaveštenja tačno na vreme”, pre nego što prikupimo određene podatke.

 • Kako da nas kontaktirate

  Obratite nam se pisanim putem na adresu:

  Ogranak Samsung Electronics Austria GmbH Beograd

  Omladinskih brigada 90v,

  11070 Novi Beograd

  Srbija

  http://www.samsung.com/rs/

Samsung lokalna politika privatnosti

Stupa na snagu: mart 2014. godine

Kompanija Samsung Electronics Co. Ltd sa svojim povezanim licima („Samsung”, „mi”, „nama”, „naše”) zna koliko je privatnost važna njenim korisnicima i nastoji da jasno predstavi način na koji prikuplja, koristi, otkriva, prenosi i skladišti njihove informacije. Ova Politika privatnosti opisuje način na koji postupamo sa informacijama. Politika privatnosti se primenjuje na Samsung uređaje, veb-lokacije ili aplikacije na mreži (zajednički naziv „Usluge”) koji upućuju na Politiku privatnosti ili su povezani sa njom.

Mada se ova Politika privatnosti odnosi na sve naše Usluge, postoje i posebni dodaci u vezi sa privatnošću koji sadrže dodatne informacije o našem načinu postupanja u vezi sa određenim uslugama. Ovi dodaci se primenjuju na korišćenje Usluga koje obuhvataju.

Napominjemo da se Politika privatnosti primenjuje na korišćenje Samsung uređaja (koji su povezani sa Uslugama koje pokriva ova Politika privatnosti, zajedno sa našim veb-lokacijama i aplikacijama na mreži). Ona se primenjuje bez obzira na to da li koristite računar, mobilni telefon, tablet, TV ili drugi uređaj za pristup našim Uslugama. Važno je da pažljivo pročitate Politiku privatnosti zato što svaki put kada koristite naše Usluge pristajete na način postupanja opisan u Politici privatnosti i dodacima. Ukoliko se ne slažete sa načinima postupanja opisanim u Politici privatnosti, ne bi trebalo da koristite naše Usluge.

Takođe je važno da redovno pregledate ažuriranja Politike privatnosti. Ako koristite naše Usluge nakon što ažuriramo Politiku privatnosti, to znači da pristajete na nove prakse uključene u ažuriranje.Takođe, možemo da vas obavestimo o promenama koje smatramo važnim i tako što ćemo postaviti obaveštenje u okviru relevantnih Usluga. Najnovija verzija Politike privatnosti je uvek dostupna ovde http://www.samsung.com/rs/info/privacy . Možete da proverite „datum stupanja na snagu” koji se nalazi na vrhu da biste videli kada je Politika privatnosti poslednji put ažurirana.

Koje informacije o vama prikupljamo?

Informacije koje obezbeđujete direktno

Neke Usluge vam omogućavaju da nam pružite informacije direktno, na primer:

 • Neke naše Usluge omogućavaju korisnicima da kreiraju naloge ili profile. U okviru ovih Usluga možemo da zahtevamo od vas da pružite određene informacije o sebi radi podešavanja naloga ili profila. Na primer, m ožda ćete navesti određene informacije o sebi, kao što su ime i e-adresa, kada kreirate Samsung Account.
 • Ako kod nas naručite neki proizvod ili uslugu koja se plaća, možda ćemo tražiti vaše ime, kontakt informacije, adrese za isporuku i plaćanje, kao i informacije o kreditnoj kartici kako bismo obradili vašu porudžbinu.
 • Neke naše Usluge vam omogućavaju da komunicirate sa drugim osobama. Ova komunikacija se prenosi putem naših sistema i skladišti se na njima.

Informacije o vašem korišćenju Usluga

Pored informacije koje navedete, možemo da prikupljamo informacije o tome na koji način koristite naše Usluge putem softvera na uređaju ili na neki drugi način. Na primer, možemo da prikupljamo:

 • Informacije o uređaju – kao što su model hardvera, IMEI broj i drugi jedinstveni identifikatori uređaja, MAC adresa, IP adresa, verzija operativnog sistema i postavke uređaja koji se koristi za pristup Uslugama.
 • Informacije o sesiji – kao što su vreme i trajanje korišćenja Usluge, termini za pretragu korišćeni u okviru Usluga, kao i sve informacije koje se čuvaju u kolačićima koje smo postavili na vaš uređaj.
 • Informacije o lokaciji – kao što su GPS signal uređaja ili informacije o obližnjim WiFi pristupnim tačkama i mobilnim repetitorima koje možemo da primimo prilikom korišćenja određenih Usluga.
 • Glasovne informacije – kao što su snimci vašeg glasa koje pravimo (i koje možemo da skladištimo na našim serverima) kada koristite glasovne komande za kontrolu Usluge. (Imajte u vidu da sarađujemo sa nezavisnim dobavljačem usluge koji obezbeđuje uslugu konverzije govora u tekst u naše ime. Ovaj dobavljač može da primi i skladišti određene glasovne komande.)
 • Ostale informacije o korišćenju Usluga, poput aplikacija koje koristite, veb-lokacija koje posećujete i načina na koji koristite sadržaj u okviru Usluge.

Informacije iz nezavisnih izvora

Možemo da primamo informacije o vama od javnih i komercijalno dostupnih izvora (u meri koja je dozvoljena zakonom), koje možemo da kombinujemo sa drugim informacijama koje dobijemo od vas ili o vama. Takođe možemo da primamo informacije o vama od nezavisnih usluga za društveno umrežavanje kada odaberete da se povežete sa takvim uslugama.

Ostale informacije koje prikupljamo

Možda ćemo prikupljati i druge potrebne informacije o vama, vašem uređaju ili korišćenju usluga na način koji je opisan prilikom prikupljanja ili na neki drugi način uz vaš pristanak. Možete da odaberete da nam ne pružite određene tipove informacija (npr. informacije koje zahtevamo kada registrujete Samsung Account), ali to može da utiče na mogućnost korišćenja određenih Usluga.

Kako se koriste vaše informacije?

Prikupljene informacije možemo da koristimo u sledeće svrhe:

 • registrovanje vas ili vašeg uređaja za Uslugu;
 • obezbeđivanje Usluge ili funkcije na vaš zahtev;
 • da vam obezbedimo prilagođeni sadržaj i damo preporuke na osnovu prethodnih aktivnosti u okviru Usluga;
 • oglašavanje, kao što je prikazivanje prilagođenih reklama i sponzorisanog sadržaja (uključujući našu uslugu za oglašavanje, AdHub, o kojoj možete nešto više da saznate ovde) i slanje promotivne komunikacije;
 • procena i analiziranje našeg tržišta, klijenata, proizvoda i usluga (uključujući traženje vašeg mišljenja o našim proizvodima i uslugama i sprovođenje anketa);
 • razumevanje načina na koji se naše Usluge koriste kako bismo ih unapredili i razvili nove proizvode i usluge;
 • pružanje usluga održavanja za vaš uređaj;
 • obavljanje izvlačenja besplatnih nagrada, nagradnih takmičenja ili promocija, u meri dozvoljenoj zakonom; i
 • druge svrhe uz vaš pristanak.

Kome otkrivamo vaše informacije?

Nećemo otkrivati vaše informacije trećim stranama za njihove nezavisne marketinške ili poslovne potrebe bez vašeg pristanka. Međutim, možemo da otkrijemo vaše informacije sledećim entitetima:

 • Povezanim licima. Vaše informacije mogu da se dele sa Samsung povezanim licima.
 • Poslovnim partnerima. Možemo da delimo vaše informacije i sa pouzdanim poslovnim partnerima, uključujući bežične operatere. Ovi entiteti mogu da koriste vaše informacije kako bi vam pružili zahtevane usluge (npr. video sadržaj koji obezbeđuje Netflix uz SmartTV), mogu da predvide vaša interesovanja i da vam dostavljaju promotivne materijale, reklame i druge materijale.
 • Dobavljačima usluga. Takođe možemo da otkrijemo vaše informacije kompanijama koje pružaju usluge za nas ili u naše ime, kao što su kompanije koje nam pomažu u obradi plaćanja ili koje šalju e-poruke u naše ime. Ovi entiteti su ograničeni kada su u pitanju mogućnosti upotrebe vaših informacija i svode se samo na korišćenje u svrhu pružanja usluga za nas.
 • Drugim entitetima kada to nalaže zakon ili ako je neophodno da se zaštite naše Usluge. U nekim slučajevima možemo da otkrijemo vaše informacije drugim entitetima, u meri u kojoj je to zakonom dozvoljeno:
  • da bismo ispoštovali zakon ili odgovorili na obavezujući pravni postupak (kao što je nalog za pretres ili drugi sudski nalog);
  • da bismo proverili ili primenili usklađenost sa smernicama koje regulišu naše usluge; i
  • da bismo zaštitili prava, svojinu ili bezbednost kompanije Samsung, odnosno naših povezanih lica, poslovnih partnera ili klijenata.
 • Drugim entitetima u okviru korporativnih transakcija. Možemo da otkrijemo vaše informacije trećim stranama u okviru korporativnog spajanja ili prenosa ili u slučaju bankrota.
 • Drugim entitetima uz vaš pristanak ili na vaš zahtev. Pored otkrivanja koja su opisana u ovoj Politici privatnosti, možemo da delimo informacije o vama sa trećim stranama ukoliko pristanete na takvo deljenje ili ga zahtevate.

Vaši izbori

Mi nudimo različite mogućnosti u pogledu načina na koji koristimo Vaše podatke. U principu, možete izabrati način korišćenja podataka ili kroz Vaša podešavanja ili na način da posetite relevantne veb-stranice, kao što je dolenavedeno;

Takođe, možete izabrati i specifične Usluge ili možete dobiti „Pisana obaveštenja tačno na vreme”

Na koji način se štite vaše informacije?

Preduzeli smo razumne fizičke i tehničke mere kako bismo zaštitili informacije koje prikupljamo u vezi sa uslugama. Ipak, imajte na umu da, mada preduzimamo razumne korake da bismo zaštitili vaše informacije, nijedna veb-lokacija, prenos preko Interneta, računarski sistem ni bežična veza nisu u potpunosti bezbedni.

Pristanak na međunarodni prenos podataka

Korišćenjem ili učestvovanjem u bilo kojoj Usluzi i/ili pružanjem svojih informacija, pristajte na prikupljanje, prenos, skladištenje i obradu vaših informacija izvan zemlje u kojoj boravite u skladu sa ovom Politikom privatnosti i važećim zakonima.

Pristup vašim informacijama

U zakonskim okvirima imate pravo da zahtevate detalje o informacijama koje prikupljamo i da ispravite netačne informacije. Ako je to dozvoljeno zakonom u konkretnom slučaju, možemo da vam obračunamo malu naknadu za obezbeđivanje ove mogućnosti. Imamo pravo da odbijemo da obradimo zahteve koji se nerazumno ponavljaju, koji zahtevaju nesrazmerne tehničke napore, koji ugrožavaju privatnost drugih osoba ili za koje pristup inače nije obavezan po lokalnom zakonu. Ako želite da uputite zahtev za pristup svojim informacijama, obratite se našem odeljenju za korisničku pomoć na adresi Omladinskih brigada 90v, 11070 Novi Belgrade, za Ogranak Samsung Electronics Austria GmbH Beograd.

Zadržavanje podataka

Preduzimamo sve potrebne korake da bismo se uverili da zadržavamo informacije o vama samo onoliko koliko je potrebno za svrhu za koju su prikupljene ili onoliko koliko to zahteva obavezujući ugovor ili važeći zakon.

Veze i proizvodi trećih strana u našim Uslugama

Naše Usluge mogu da sadrže veze do veb-lokacija i usluga trećih strana koje nisu pod našom kontrolom. Ne snosimo odgovornost za bezbednost niti privatnost onih informacija koje su prikupljene putem veb-lokacija ili drugih usluga. Treba da budete oprezni i pročitate izjave o privatnosti koje se odnose na veb-lokacije i usluge trećih strana koje koristite.

Takođe možemo da vam ponudimo određene proizvode ili usluge (na primer, aplikacije dostupne u usluzi Samsung Apps) koje su razvile treće strane. Samsung ne snosi odgovornost za ove proizvode i usluge trećih strana.

Treće strane koje obezbeđuju sadržaj, reklame ili funkcije u okviru naših usluga

Neke sadržaje, reklame i funkcije u okviru naših Usluga možda obezbeđuju treće strane koje nisu naša povezana lica ,na primer:

 • Nudimo vam mogućnost da gledate video sadržaj koji obezbeđuju kompanije kao što je Netflix u usluzi SmartTV;
 • Treće strane prave aplikacije koje nudimo u Samsung App prodavnici;
 • Neke treće strane mogu da prikazuju reklame ili vode evidenciju o tome koje reklame su korisnici pogledali, koliko često gledaju te reklame i kako korisnici reaguju kada ih vide; i
 • Omogućavamo vam da delite određene materijale u Uslugama sa drugim korisnicima preko društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter, Google + i LinkedIn.

Ove treće strane mogu da prikupljaju ili primaju određene informacije o tome kako koristite Usluge, uključujući kolačiće, veb svetionike i slične tehnologije, a ove informacije mogu da se prikupljaju duže vreme i kombinuju sa informacijama prikupljenim na drugim veb-lokacijama i uslugama na mreži. Neke od ovih kompanija učestvuju u programima u okviru industrije napravljenim kako bi potrošačima omogućili da izaberu da li žele da primaju ciljane reklame. Više informacija potražite na veb-lokacijama kojima upravljaju Inicijativa za oglašavanje na mreži (Network Advertising Initiative) [http://networkadvertising.org] i Udruženje za digitalno oglašavanje (Digital Advertising Alliance) [http://www.daa.sg/].

Ako se povezujete sa nekom uslugom za društveno umrežavanje, možda ćemo primati i čuvati informacije iz te usluge kako bismo vam omogućili da se prijavite, kao i druge informacije koje nam vi dozvolite da primamo kada se povezujete sa ovim uslugama.

Takođe, imajte na umu da ako odaberete da se povežete sa uslugom za društveno umrežavanje na uređaju koji koristi još neko pored vas, ti drugi korisnici će moći da vide sačuvane ili prikazane informacije o vašem nalogu u usluzi za društveno umrežavanje sa kojom ste povezani.

Kolačići, veb svetionici i slične tehnologije

Mi, kao i određene treće strane koje obezbeđuju sadržaj, reklame ili druge funkcije u okviru naših Usluga, možemo da koristimo kolačiće, veb svetionike i druge tehnologije u određenim delovima naših Usluga.

Kolačići

Kolačići su male datoteke u kojima se čuvaju informacije o računaru, TV-u, mobilnom telefonu ili drugom uređaju. Oni omogućavaju entitetu koji ih je postavio na vaš uređaj da vas prepozna u okviru različitih veb-lokacija, usluga, uređaja i/ili sesija pregledanja. Kolačići se koriste u brojne korisne svrhe, na primer:

 • Kolačići pamte vaše podatke za prijavljivanje tako da ne morate da ih unosite svaki put kada se prijavljujete u uslugu.
 • Kolačići pomažu nama i trećim stranama da saznamo koji delovi naših Usluga su najpopularniji zato što na taj način vidimo kojim stranicama i funkcijama posetioci pristupaju i koliko vremena provode na tim stranicama. Proučavanjem ovih informacija u mogućnosti smo da bolje prilagodimo Usluge i obezbedimo vam bolje iskustvo u korišćenju istih.
 • Kolačići pomažu nama i trećim stranama da saznamo koje ste reklame pogledali kako ne biste gledali istu reklamu svaki put kada pristupite Usluzi.
 • Zahvaljujući kolačićima, mi i treće strane možemo da vam obezbedimo relevantan sadržaj i reklame tako što prikupljamo informacije o tome kako koristite naše Usluge i druge veb-lokacije i aplikacije.

Kada koristite internet pretraživač za pristupanje Uslugama, možete da ga konfigurišete tako da prihvata sve kolačiće, odbacuje sve kolačiće ili da vas obavesti kada se šalje kolačić. Svaki pretraživač je drugačiji, zato proverite u meniju „Pomoć” (Help) u pretraživaču kako možete da promenite prioritete za kolačiće. Operativni sistem vašeg uređaja može da sadrži dodatne kontrole za kolačiće.

Međutim, imajte na umu da neke Usluge mogu da budu napravljene tako da su im kolačići neophodni za rad, pa onemogućavanje kolačića može da utiče na mogućnost korišćenja tih Usluga ili njihovih određenih delova.

Ostala lokalna skladišta

Mi, kao i određene treće strane, možemo da koristimo druge vrste tehnologija za lokalno skladištenje, kao što su lokalni zajednički objekti (Local Shared Objects, takođe poznati i kao „Flash kolačići”) i HTML5 lokalno skladište, kada su naše Usluge u pitanju. Ove tehnologije su slične kolačićima koji su prethodno opisani u smislu da se čuvaju na vašem uređaju i da mogu da se koriste za skladištenje određenih informacija o vašim aktivnostima i prioritetima. Međutim, ove tehnologije mogu da koriste delove uređaja koji nisu isti kao kod standardnih kolačića, tako da možda nećete moći da ih kontrolišete pomoću standardnih alatki pregledača i postavki. Da biste videli informacije o onemogućavanju brisanju informacija koje sadrže Flash kolačići, kliknite ovde.

Veb svetionici

MI, kao i određene treće strane, takođe možemo da koristimo tehnologije zvane veb svetionici (ili „pikseli”) koji prenose informacije sa vašeg uređaja i na server. Veb svetionici mogu da budu ugrađeni u sadržaj, video zapise i e-poruke i mogu da dozvole serveru da čita određene tipove informacija sa vašeg uređaja, da sazna kada ste pogledali određeni sadržaj ili određenu e-poruku, da utvrdi vreme i datum kada ste pogledali veb svetionik, kao i IP adresu vašeg uređaja. Mi i određene treće strane koristimo veb svetionike u različite svrhe, da bismo analizirali korišćenje naših Usluga i (u kombinaciji sa kolačićima) da bismo obezbedili sadržaj i reklame koje su za vas relevantnije.

Ako pristupite našim Uslugama i koristite ih, pristajete na skladištenje kolačića, ostalih tehnologija za lokalno skladištenje, veb svetionika i drugih informacija na vašem uređaju. Takođe pristajete na to da mi i gorepomenute treće strane pristupamo tim kolačićima, tehnologijama za lokalno skladištenje, veb svetionicima i informacijama.

Vaši izbori

Možete da izaberete da li želite da primate promotivnu komunikaciju od nas tako što ćete pratiti uputstva za odjavljivanje uključena u komunikaciju. Pored toga, možete da prilagodite postavke privatnosti na relevantnom uređaju ili da ažurirate korisnički profil ili nalog i tako iskoristite brojne opcije vezane za način korišćenja vaših informacija.

Društvene mreže

Naše usluge se koriste podacima s društvenih mreža (Plugins). Kada koristite uslugu koja koristi Plugin, podaci mogu biti direktno prebačeni s vašeg uređaja operatoru društvene mreže. Mi nemamo nikakvog uticaja na podatke prikupljene putem Plugina. Ako ste ulogovani na društvenu mrežu, vaše korišćenje naše usluge može se povezati s vašim korisničkim računom na društvenoj mreži. Ako ste u interakciji s Pluginom, na primer kliknete „Like“, „Follow“ ili „Share“ ili upišete komentar, podatak se može automatski prikazati na vašem profilu na društvenoj mreži. Čak i ako niste ulogovani na društvenu mrežu, moguće je da Plugin pošalje vašu IP adresu operatoru društvene mreže. Molimo vas da vodite o tome računa kada koristite naše usluge.

Informacije o operaterima društvenih mreža za Plugine koji se koriste u našim uslugama, molimo pročitajte ispod:

Operatori Plugina koji se koriste u našim uslugama

Ako ste član jedne ili više sledećih društvenih mreža i ne želite da njihov operator povezuje podatke o vašem korišćenju naših usluga s vašim korisničkim podacima koji su pohranjeni kod njega, molimo isključite se (log off) iz društvene mreže pre korišćenja naših usluga.

Facebook

Rukovalac podataka: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Ireland (“Facebook”). Za sve dodatne informacije možete posetiti Facebook politiku privatnosti na web stranici https://www.facebook.com/about/privacy/.

Google+

Rukovalac podataka: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Za sve dodatne informacije možete posetiti Google politiku privatnosti na web stranici http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.

LinkedIn

Rukovalac podataka: LinkedIn Ireland, Gardner House, Wilton Place, Wilton Plaza, Dublin 2, Ireland (“LinkedIn”). Za sve dodatne informacije možete posetiti LinkedIn politiku privatnosti na web stranici http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=hb_ft_priv.

Twitter

Rukovalac podataka: Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA (“Twitter”). Za sve dodatne informacije možete posetiti Twitter politiku privatnosti na web stranici https://twitter.com/privacy.

Više informacija

Ako imate dodatna pitanja, obratite nam se na:

Ogranak Samsung Electronics Austria GmbH Beograd
Omladinskih brigada 90v, 11070 Novi Beograd
Srbija

AdHub

SmartTV

*        *        *

[Ključni termini u hipervezama]

[Prikazivanje prilagođenog sadržaja i preporučivanje]: Prikupljene informacije možemo da koristimo da bismo vam obezbedili prilagođeni sadržaj i preporuke koji su delimično zasnovani na vašim prethodnim aktivnostima u Uslugama. Na primer, Samsung Hub obezbeđuje preporuke o video i muzičkom sadržaju, aplikacijama i sadržaju trećih strana za koje smatramo da bi vas zanimale. SmartTV preporučuje video sadržaj koji bi mogao da vam se dopadne. Posetite [settings menu on your device] da biste videli informacije o opcijama privatnosti koje su vam dostupne u vezi sa ovim uslugama.

[Poboljšanje postojećih i razvoj novih proizvoda i usluga]: Informacije koje prikupljamo možemo da koristimo da bismo razumeli kako koristite proizvode i usluge koje nudimo kako bismo mogli da ih poboljšamo i razvijemo nove proizvode i usluge. Na primer, možemo da koristimo ove informacije da bismo doneli bolje odluke u vezi sa dizajnom naših uređaja i sadržajima kompanije Samsung i trećih strana kojima može da se pristupi preko naših uređaja i usluga.

[Povezana lica]: Termin „Povezana lica” odnosi se na kompanije koje su povezane sa kompanijom Samsung Electronics Co. Ltd., bilo da je u pitanju zajedničko vlasništvo ili upravljanje. Naša povezana lica obuhvataju kompanije koje u svom nazivu sadrže Samsung Electronics, kao što je Samsung Electronics (UK) Limited i Samsung Electronics Austria GmbH. Povezana lica mogu da obuhvataju i druge kompanije, bilo da je u pitanju zajedničko vlasništvo ili upravljanje, kao što je Samsung Information Systems America.

*        *        *

Samsung lokalna politika privatnosti – dodatak za AdHub

Usluga AdHub kompanije Samsung omogućava oglašivačima da dopru do Samsung korisnika širom platformi kompanije Samsung i trećih strana, uključujući Veb, mobilne, tablet i TV uređaje. Između ostalog, usluga AdHub omogućava oglašivačima da vam šalju reklame koje su prilagođene na osnovu informacije koje kompanija Samsung prima o vama, vašem uređaju i vašim aktivnostima na mreži.

Prikupljamo, koristimo, delimo i skladištimo informacije dobijene preko usluge AdHub onako kako je to opisano u Samsung politici privatnosti. Politika privatnosti se primenjuje na AdHub, ali ovaj dodatak sadrži dodatne informacije o praksama vezanim za privatnost u usluzi AdHub i objašnjava vaše mogućnosti izbora kada su te prakse u pitanju.

Informacije koje prikuplja AdHub

Informacije o uređaju

Kada koristite Samsung uslugu koja uključuje reklame koje obezbeđuje AdHub, AdHub prima određene informacije o vašem uređaju. Ove informacije uključuju model hardvera, IMEI broj i druge jedinstvene identifikatore uređaja, MAC adresu, IP adresu, verziju operativnog sistema i postavke.

Pored toga, prvi put kada posetite uslugu koja prikazuje AdHub reklame, AdHub će dodeliti vašem uređaju nasumični ID broj, koji se šalje usluzi AdHub svaki put kada vaš uređaj dobije novi oglas od usluge AdHub. Ovo omogućava usluzi AdHub da prepozna vaš uređaj u okviru različitih veb-lokacija ili aplikacija i da vam prikaže reklame koje su u skladu sa vašim potrebama i interesovanjima.

AdHub može da prikuplja neke od ovih informacija pomoću kolačića, veb svetionika i sličnih tehnologija. Pročitajte Politiku privatnosti kompanije Samsung da biste videli kako oni funkcionišu i kako možete da kontrolišete njihovu upotrebu.

Informacije o reklami.

Kada vam AdHub prikaže neku reklamu, AdHub evidentira da je vaš uređaj primio tu reklamu zajedno sa veb-stranicom ili drugim mestom gde ste videli tu reklamu.

Informacije koje se dele sa partnerskim trećim stranama

AdHub može da deli informacije o broju korisnika koji vide određene reklame (ili reklamne kampanje) sa trećim stranama koje su naši partneri. Ove informacije se dele isključivo u zbirnom obliku, što znači da se informacije o uređaju ne dele sa oglašivačem.

Informacije koje prikupljaju druge kompanije

Oglašivači trećih strana mogu da koriste veb svetionike u svojim reklamama kako bi prikupili informacije o korisnicima koji gledaju njihove oglase, uključujući korišćenje kolačića, veb svetionika i sličnih tehnologija. Kompanija Samsung ne kontroliše prikupljanje i praksu korišćenja podataka ovih kompanija. Neke od ovih kompanija učestvuju u programima u okviru industrije napravljenim kako bi potrošačima omogućili da izaberu da li žele da primaju ciljane reklame. Više informacija potražite na veb-lokacijama kojima upravljaju Inicijativa za oglašavanje na mreži (Network Advertising Initiative) [http://networkadvertising.org] i Udruženje za digitalno oglašavanje (Digital Advertising Alliance) [http://www.daa.sg/]].

Vaši izbori

Primanje ciljanih reklama od usluge AdHub možete da otkažete ovde [https://account.samsung.com/membership/service/adhub.do]. Imajte na umu da će vam se reklame i dalje prikazivati ako otkažete ovu uslugu, ali će one biti manje relevantne za vas zato što neće biti prilagođene vašim interesovanjima.

*        *        *

Samsung lokalna politika privatnosti – dodatak za SmartTV

Usluga SmartTV kompanije Samsung nudi skup funkcija koje obezbeđuju preporuke za unapređeni video sadržaj, prilagođeni TV, film i druge sadržaje, zatim povezivanje sa društvenim mrežama i mogućnost kontrole SmartTV-a pomoću pokreta i glasovnih komandi. Prikupljamo, koristimo, delimo i skladištimo informacije pomoću vašeg SmartTV-a onako kako je to opisano u Politici privatnosti kompanije Samsung. Ovaj dodatak sadrži dodatne informacije o praksama vezanim za privatnost kod nekih funkcija SmartTV-a.

Preporuke i prilagođeni sadržaj

SmartTV je dizajniran tako da vam omogućava lako pronalaženje i pristup video sadržaju, kao i drugim sadržajima. Na primer, možete da pristupite informacijama o TV programima koji se emituju uživo, a koje vam obezbeđuje kablovski ili satelitski operater, i o ponudama za video na zahtev koje obezbeđuju dobavljači sadržaja trećih strana preko vodiča koji možete da prikažete i pretražujete na SmartTV-u.

Kada je u pitanju televizijski program koji se emituje uživo, pronalazimo sadržaj koji vam je dostupan delimično na osnovu vašeg poštanskog broja, odnosno lokacije. Pored toga, SmartTV pomaže da učinimo vodiče sa pretragom i drugi SmartTV sadržaj relevantnijim za vas tako što ističemo programe i sadržaj koji bi mogli da vas zanimaju, kao što su epizode određenog programa koje ste propustili i novi programi, aplikacije i drugi sadržaj za koje smatramo da bi mogli da vas zanimaju. Ove preporuke formiramo na osnovu:

 • Informacija o sadržaju koji ste pogledali, kupili, preuzeli ili strimovali u okviru Samsung aplikacija na SmartTV-u ili drugim uređajima;
 • Informacija o aplikacijama kojima ste pristupili preko SmartTV panela;
 • Informacija o klikovima na „Sviđa mi se”, „Ne sviđa mi se”, „Gledaj odmah” i drugu dugmad na SmartTV-u;
 • Termina za pretragu koje unosite u okviru SmartTV funkcija za pretragu, uključujući pretrage određenog video sadržaja; i
 • Ostalih informacija o uređaju i korišćenju usluge SmartTV, uključujući, ali se ne ograničavajući na IP adresu, informacije sačuvane u kolačićima i sličnim tehnologijama, informacije koje identifikuju konfiguraciju hardvera ili softvera, informacije o pregledaču i stranice koje ste tražili.

Pored toga, ako omogućite prikupljanje podataka o reprodukovanom video sadržaju na SmartTV-u, možemo da prikupimo te informacije i dodatne informacije o mreži, kanalima i programima koje gledate u okviru usluge SmartTV. Te informacije koristimo da bismo poboljšali preporuke koje vam obezbeđujemo na SmartTV-u.
Posetite meni „postavke” na SmartTV-u da biste videli koje su vam opcije dostupne ako ne želite više da dobijate personalizovane preporuke na SmartTV-u. Ako onemogućite personalizovane preporuke, onda informacije i sadržaj koji se prikazuju na SmartTV-u možda neće biti relevantni za vas. Samsung i dalje može da prikuplja informacije o korišćenju SmartTV-a u svrhe koje su opisane u ovoj Politici privatnosti kompanije Samsung.

Karatkeristike specifične za određene države

Molimo vas da imate na umu da jedna ili više ovde opisanih karakteristika možda neće biti vama dostupna u zavisnosti od vašeg mesta prebivališta.

Prepoznavanje glasa

Pomoću glasovnih komandi možete da upravljate SmartTV-om i da koristite njegove brojne funkcije.

Ako omogućite prepoznavanje glasa, možete da upravljate Smart TV-om pomoću glasa. Radi obezbeđivanja funkcije prepoznavanja glasa, neke glasovne komande mogu da se prenesu (zajedno sa informacijama o vašem uređaju, uključujući identifikatore uređaja) usluzi treće strane koja konvertuje govor u tekst, odnosno u meri koja je neophodna za obezbeđivanje funkcija prepoznavanja glasa. Pored toga, Samsung će možda prikupljati, a vaš uređaj snimati glasovne komande i povezani tekst kako bismo mogli da vam obezbedimo funkcije prepoznavanja glasa, kao i da bismo mogli da procenimo i unapredimo te funkcije. Imajte na umu da ako reči koje izgovorite sadrže lične ili druge važne informacije, te informacije će takođe biti snimljene i prenete trećim stranama u okviru korišćenja prepoznavanja glasa.

Ako ne omogućite prepoznavanje glasa, nećete moći da koristite interaktivne funkcije prepoznavanja glasa, iako ćete možda moći da kontrolišete TV pomoću određenih unapred definisanih komandi. Iako Samsung neće prikupljati reči koje izgovarate, Samsung i dalje može da prikuplja povezani tekst i druge podatke o korišćenju kako bismo mogli da ocenimo performanse ove funkcije i poboljšamo je.

U svakom trenutku možete da onemogućite prikupljanje podataka funkcije prepoznavanja glasa tako što ćete posetiti meni „postavke”. Međutim, ovo može da spreči korišćenje svih mogućnosti prepoznavanja glasa.

Kontrola pokretom i prepoznavanje lica

Vaš SmartTV ima ugrađenu kameru koja omogućava korišćenje određenih naprednih funkcija, uključujući mogućnost upravljanja i interakcije sa TV-om pomoću pokreta, kao i korišćenje tehnologije prepoznavanja lica radi potvrde identiteta za Samsung Account na TV-u. Kamera može da se prekrije i onemogući u svakom trenutku, ali imajte na umu da ove napredne usluge neće biti dostupne ako se kamera onemogući.

Kontrola pokretom. Da biste mogli da kontrolišete SmartTV pomoću pokreta, kamera koja se nalazi na vrhu SmartTV-a može da prepozna vaše pokrete. Ovo vam omogućava, na primer, da listate prozore i zumirate. Beležimo informacije o tome kada i kako korisnici koriste kontrolu pokretom kako bismo mogli da ocenimo performanse ovih kontrola i poboljšamo ih.

Prepoznavanje lica. Kamera koja se nalazi na SmartTV-u takođe vam omogućava da potvrdite identitet za Samsung Account ili da se prijavite u određene usluge pomoću tehnologije prepoznavanja lica. Možete da koristite prepoznavanje lica umesto ručnog unosa lozinke ili kao dodatnu bezbednosnu meru pri prijavljivanju. Kada dovršite korake neophodne za podešavanje prepoznavanja lica, slika vašeg lica se čuva lokalno na vašem TV-u; ne šalje se kompaniji Samsung. Ukoliko otkažete Samsung Account ili više ne želite da koristite prepoznavanje lica, otvorite odgovarajući meni sa podešavanjima da biste izbrisali sačuvanu sliku. Iako se vaša slika čuva lokalno, Samsung može da zabeleži da ste podesili ovu funkciju i može da prikuplja informacije o tome kada i kako se koristi funkcija kako bismo mogli da ocenimo performanse ove funkcije i poboljšamo je.

Fitnes usluge

Da bismo vam obezbedili personalizovane preporuke za fitnes, SmartTV usluge vam omogućavaju da kreirate profil koji sadrži određene osnovne informacije o vama, uključujući visinu, težinu i datum rođenja. Ovaj profil možete da izbrišete u svakom trenutku prateći uputstva na ekranu sa prioritetima [ili podešavanjima] usluge.

Usluge za decu

SmartTV usluge mogu da ponude obrazovne video zapise i drugi sadržaj prikladan za decu, ali svesno ne prikupljamo nikakve informacije od dece mlađe od trinaest (13) godina bez saglasnosti roditelja, izuzev ako je to dozvoljeno zakonom. Ako otkrijemo da je dete mlađe od trinaest (13) godina navelo neke lične informacije, obrisaćemo takve informacije u skladu sa važećim zakonom.

Treće strane

Imajte na umu da ako gledate video ili pristupate aplikacijama ili sadržaju koji obezbeđuje treća strana, taj dobavljač može da prikuplja ili prima informacije o vašem SmartTV-u (na primer, IP adresu i identifikatore uređaja), zahtevanoj transakciji (na primer, zahtev za kupovinu ili iznajmljivanje video sadržaja) i vašem korišćenju aplikacije ili usluge. Samsung ne snosi odgovornost za prakse privatnosti ili bezbednosti ovih dobavljača. Treba da budete oprezni i pročitate izjave o privatnosti koje se odnose na veb-lokacije i usluge trećih strana koje koristite.

Karatkeristike specifične za određene države

Molimo vas da imate na umu da jedna ili više ovde opisanih karakteristika možda neće biti vama dostupna u zavisnosti od vašeg mesta prebivališta.


Samsung štampači i fotokopir uređaji sada su deo porodice proizvoda kompanije HP. Pogledajte Izjavu o zaštiti privatnosti kompanije HP na sledećoj adresi:www.hp.com/go/privacy.