[2022] Sådan bruger du din Samsung Odyssey Ark Gaming Monitor

Billedet viser en person, der interagerer med en Samsung Odyssey Ark monitor.

Odyssey Ark Gaming Monitor giver en fuldstændig fordybende spiloplevelse takket være dens unikke 55", 1000R buede skærm. Du kan skabe et personligt spilmiljø ved hjælp af Arkens forskellige funktioner.

Bemærk: Hvis du oplever problemer med din Samsung Odyssey Ark, skal du tjekke for tilgængelige softwareopdateringer. Enhedsskærmbillede og menuer kan varierer afhængigt af enhedens model og softwareversion.

Visning af forbindelsesportene på en Samsung Odyssey Ark.
1 Audio Port (3.5 mm Jack): Tilsluttes til en lydudgangsenhed, såsom hovedtelefoner.
2 USB-C: Tilsluttes et USB-kamera.

Bemærk: Denne port understøtter ikke afspilning af medieindhold. For at afspille medieindhold skal du bruge USB-porten på One Connect-boksen.

3 ONE CONNECT: Brug det medfølgende One Invisible Connection-kabel til at forbinde Odyssey Ark til One Connect-boksen.
4 USB 2.0 (5V 0.5A):Tilsluttes en USB-enhed.

Bemærk: Denne USB-port på produktet er i stand til at bruge en maksimal konstant strøm på 0,5 A. Hvis den maksimale værdi overskrides, fungerer USB-porten muligvis ikke.

5 USB 2.0 (HDD 5V 1A): Tilsluttes en USB-enhed eller ekstern USB-harddisk.

Bemærk: Denne USB-port på produktet er i stand til at bruge en maksimal konstant strøm på 1,0 A. Hvis den maksimale værdi overskrides, fungerer USB-porten muligvis ikke.

6 USB: Tilsluttes en pc ved hjælp af et USB-kabel. Denne port er kompatibel med USB 2.0-kabler.
7 EX-LINK: Beregnet til serviceteknikere.
8 Strøm.
9 Strøm: Tilsluttes en lydenhed ved hjælp af et optisk (digitalt) kabel.
10 LAN: Bruger Cat7 (Shielded Twisted Pair Type) kabel til forbindelsen (10/100 Mbps).
11 HDMI 1 – 4: Tilsluttes en kildeenhed ved hjælp af et HDMI-kabel eller HDMI-DVI-kabel (HDMI3; HDMI-eARC).
12 ONE CONNECT: Brug det medfølgende One Invisible Connection-kabel til at forbinde Odyssey Ark til One Connect-boksen.

Ark Dial giver spilleren fuld kontrol over Odyssey Ark, hvilket giver hurtig og enkel adgang til en række funktioner. Disse inkluderer Flex Move-skærm, Multi View, hurtige indstillinger og Game Bar.

Tilslut Ark Dial

Når du tænder for Odyssey Ark for første gang, vil Ark Dial automatisk parres. Hvis der ikke oprettes forbindelse, skal du trykke på følgende knapper på Ark Dial i mere end 3 sekunder: Tilbage og Ark Dial-menu.

Visning af Ark Dial-fjernbetjeningen med tilbage- og menuknapperne fremhævet

Om Ark Dial

Du kan bruge Ark Dial til at ændre skærmindstillingerne, skifte den aktuelle tilstand og få adgang til Ark Dial-menuen.

Oversigt over Ark Dial fjernbetjeningen
1 Solcelle: Hvis solcellen udsættes for lys, når fjernbetjeningen ikke er i brug, oplades batteriet.

Bemærk: For hurtig opladning skal du tilslutte opladningskablet til USB-C-porten i nederste venstre hjørne.

2 LED: LED'en på forsiden vil lyse under opladning. Når batteriet er fuldt opladet, slukkes LED'en.

Bemærk: Denne funktion understøttes muligvis ikke afhængigt af modellen eller det geografiske område.

3 Strøm: Tryk for at tænde eller slukke for Odyssey Ark.
4 Kilde: Tryk på for at ændre inputkilden. Tryk gentagne gange for at bladre gennem de tilgængelige inputkilder.
5 Tilbage: Tryk på for at vende tilbage til den forrige menu.
6 Lydstyrke: Flyt knappen op eller ned for at justere lydstyrken.
7 Enter: Vælger eller kører et element.
8 Ark Dial-menu: Viser Ark Dial-menuen.
9 Hjul: Drej hjulet for at flytte fokus, justere skærmstørrelsen eller justere skærmpositionen.

Bemærk: Funktionaliteten kan variere afhængigt af de apps, der understøttes af Odyssey Ark. På visse skærme vil hjulet ikke virke, så brug venligst retningsknapperne i stedet. Brug om nødvendigt retningsknapperne. Der kan være en lyd fra hjulet, når det er i brug. Fokus flyttes, når sensoren registrerer, at hjulet drejer, og bevægelsen er muligvis ikke samtidig med, at hjulet drejer.

10 Retningsknapper: Brug retningsknapperne til at flytte fokus eller justere skærmpositionen.

Om Ark Dial-menuen

For at få adgang til Ark Dial-menuen (også kaldet Ark Dial Guide) skal du trykke på ned-knappen på Ark Dial. Du kan bruge flere nyttige funktioner fra Ark Dial Menu.

Detaljeret visning af funktionaliteterne af Samsung Ark Dial-kontrolhjulet
1 Hurtige indstillinger: Hurtige indstillinger kan bruges til hurtigt at konfigurere ofte brugte funktioner.
2 Flex Move skærm: Du kan bruge Ark Dial til at ændre skærmstørrelsen eller positionen. Drej hjulet til venstre eller højre for at zoome ind eller ud på skærmen, eller brug retningsknapperne til at flytte skærmpositionen.
3 Hjem: Tryk for at vende tilbage til startskærmen.
4 Multi View: Du kan se flere delte skærme samtidigt.
5 Game Bar: Styr nemt spilindstillingerne og Game Enhancer-indstillingerne ved hjælp af Game Bar.

Bemærk: Billederne, knapperne og funktionerne på Ark Dial kan variere afhængigt af modellen eller det geografiske område.

Tilgængeligt Ark Dial-batteri

Du kan tjekke Ark Dial's resterende batteri. Hvis Ark Dial ikke fungerer korrekt, eller dens respons er meget langsom, kan batteriet være lavt eller afladet. For at aktivere hurtig opladning skal du tilslutte opladningskablet til USB-C-porten i nederste venstre hjørne eller udsætte solcellen for lys, når fjernbetjeningen ikke er i brug.

1 Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen naviger til Menu.
2 Vælg Indstillinger, og vælg derefter Alle indstillinger.
3 Vælg Generelt og privatliv, og vælg derefter Strøm og energibesparelse.
4 Vælg Tilgængeligt Ark Dial-batteri.
Visning af menuen Power On og Power Saving på en Odyssey Ark-skærm

Grafik, der viser placeringen af justerings- og tænd/sluk-knapperne på en Samsung Odyssey Ark-skærm

Odyssey Ark kan tændes ved at trykke på Power-knappen på bagsiden af Arken. Du kan derefter bruge kontrolmenuen på skærmen.

1 Kontrolmenu
  • Hjem: Startskærmen vises.

• Indstillinger: Skift dine ønskede skærmindstillinger. Når Spiltilstand er slået til, kan du trykke på og holde knappen Indstillinger nede for at køre Game Bar.

• Tilbage: Forlader funktionsmenuskærmen.

• Kilde: Du kan ændre inputkilden. Den eksterne input vil blive vist nederst på skærmen.

• Sluk: Skærmen slukker.
2 Kontrolknapper
  • Strømknap: Viser kontrolmenuen. Vælg eller kør et fokuseret punkt på menuen.

• Op/ned-knaper: Flytter markøren op eller ned eller skifter kanaler, når du bruger en udsendelsesrelateret app.

• Venstre/højre-knapper: Flytter markøren til venstre eller højre eller ændrer lydstyrken.

Bemærk: Knapperne kan fungere forskelligt afhængigt af situationen.

3 Mikrofonafbryder
  • Du kan aktivere eller deaktivere mikrofonen ved at bruge kontakten i bunden af Odyssey Ark. Hvis mikrofonen er slukket, vil alle mikrofonrelaterede stemme- og lydfunktioner ikke være tilgængelige.

• Mikrofonafbryderens position og form kan variere afhængigt af modellen.

• Mikrofondata vil ikke blive gemt.

4 Strømindikator
  • LED'en vil tænde, når Odyssey Ark er slukket.

• LED'en blinker, når Odyssey Ark går i standbytilstand.

Bemærk: Når der går 60 sekunder uden noget signal, går Odyssey Ark i standbytilstand. I standbytilstand tændes skærmen igen, når der modtages et signal, eller der trykkes på en vilkårlig knap på fjernbetjeningen.

• Farven og formen på visse dele kan afvige fra det viste.

• Når du bruger knapperne (undtagen Power-knappen) på Samsung Smart-fjernbetjening, blinker modtagerens LED ikke.

Samsungs Gaming Hub er en ny spilstreamingplatform på udvalgte 2022 Samsung Smart TV'er og Smart skærme. Gaming Hub giver spillere mulighed for øjeblikkeligt at få adgang til deres yndlingsspil fra brancheførende indholdspartnere. Ud over at få adgang til spil, kan spillere også se frem til forbedret gameplay med minimeret rystelse og sløring takket være avancerede bevægelsesforbedringer og latensreducerende teknologi. Disse funktioner er tilgængelige på tværs af Samsungs sortiment af 2022 Smart TV'er og Smart skærme. Du kan få adgang til Gaming Hub hurtigt og nemt gennem Sidebar-menuen i Smart Hub.

Visning af Samsung Gaming Hub

Bemærk: Vælg linket for at få flere oplysninger om Samsungs Gaming Hub. Gaming Hub er tilgængelig i begrænsede lande, med app-tilgængelighed forskellig fra land til land. Adgang til Gaming Hub er gratis. Et abonnement kan være påkrævet for at få adgang til indhold, der tilbydes af visse udbydere på Gaming Hub-platformen. En separat controller kan være påkrævet afhængigt af det specifikke spil, du spiller på Gaming Hub.

Med Eclipse Lighting kan du skabe dine egne unikke lyseffekter, mens du spiller.

1 Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen naviger til Menu.
2 Vælg Indstillinger, og vælg derefter Alle indstillinger.
3 Vælg Generelt og privatliv, og vælg derefter Eclipse Lighting.
4 Herfra kan du aktivere skærmens LED-belysning og vælge forskellige effekter eller farver.
AVisning af eksempel på Eclipse Lighting og grænseflademulighederne i Samsung Odyssey Ark monitoren
5 Vælg Eclipse Sync for at synkronisere lyseffekten med dit gameplay på skærmen.

Bemærk: Denne funktion understøttes muligvis ikke afhængigt af modellen eller det geografiske område.

Active Ambient giver dig mulighed for at vælge et mønster eller en baggrund til din skærm. En række valg er tilgængelige.

1 Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen naviger til Menu.
2 Vælg Indstillinger, og vælg derefter Alle indstillinger.
3 Vælg Generelt og privatliv, og vælg derefter Active Ambient.
Visning af Active Ambient-indstillingerne på Samsung Odyssey Ark monitor-grænsefladen
4 Vælg derefter dit ønskede mønster eller baggrund.

Bemærk:

• Denne funktion kan anvendes på den tomme skærm, når skærmen er reduceret. Det fungerer, når billedet er mindre end skærmen, og der er tomme områder til venstre og højre på skærmen.
  • Denne funktion understøttes muligvis ikke afhængigt af modellen eller apps.

Eksempler på layout på forskellige vinduer i multivisningen af Samsung Odyssey Ark monitoren

Multi View-funktionen giver dig mulighed for at vise op til 4 skærme på én gang (eller 3 skærme i lodret cockpittilstand). Derudover er indbyggede apps såsom YouTube og Samsung TV Plus kompatible med Multi View. Det betyder, at du kan afspille, streame, gennemse og se indhold på samme tid. Tryk blot på Multi View-knappen på fjernbetjeningen, eller tryk på Ark Dial Menu-knappen på Ark Dial, og vælg derefter Multi View.

Bemærkninger:

• Du kan vise op til 3 skærme i lodret cockpittilstand. Antallet af viste skærme kan variere, når Odyssey Ark roteres, mens den er i cockpittilstand.
  • Spiltilstand, VRR og Cloud Gaming understøttes ikke i Multi View-tilstand.
  • Kun én ekstern indgang (inklusive HDMI) og én spejlet enhedsskærm kan vises.
  • I Multi View-tilstand understøttes opdateringshastigheder på op til 120 Hz for eksterne input.
  • Nogle Smart Hub-funktioner understøttes muligvis ikke afhængigt af tjenesteudbyderen, sproget eller det geografiske område.

• 3840 x 2160 @ 165 Hz er ikke tilgængelig ved tilslutning til en pc

De optimale og anbefalede opløsninger er 3840 x 2160 @ 165 Hz. Hvis du ikke kan bruge 3840 x 2160 @165 Hz opløsning, skal du aktivere spiltilstand. Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen, vælg derefter Menu, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Alle indstillinger, vælg derefter Spil, og vælg derefter Spiltilstand.

• Spiltilstand: ON → Native opløsning er 3840 x 2160 @ 165 Hz.
  • Spiltilstand: OFF, Input Signal Plus: ON → Native opløsning er 3840 x 2160 @ 120 Hz.
  • Spiltilstand: OFF, Input Signal Plus: OFF → Native opløsning er 3840 x 2160 @ 30 Hz.

Sørg for, at din pc's grafikkort understøtter 3840 x 2160 @ 165 Hz, og at grafikkortdriveren er opdateret. Brug et certificeret kompatibelt HDMI-kabel, når du tilslutter.

• Pc-skærmen vises ikke, eller den flimrer

Når pc-skærmen ikke vises, eller pc'en ikke genkendes, skal du kontrollere pc'ens strømforsyning og derefter tilslutte HDMI-kablet igen. Hvis symptomet fortsætter, skal du kontrollere, at pc'en ikke er i dvaletilstand, og derefter indstille Input Signal Plus til ON. Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen, vælg derefter Menu, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Alle indstillinger, vælg derefter Forbindelse, og vælg derefter Ekstern enhedshåndtering. Vælg Input Signal Plus.

• Den viste billedstørrelse passer ikke til skærmen, eller billederne eller teksten er slørede

For at rette dette skal du redigere navnet på den eksterne enhed. Ved tilslutning til en pc skal navnet redigeres til "PC". Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen, vælg derefter Menu, og vælg derefter Forbundne Enheder. Vælg HDMI, og vælg derefter Rediger for at redigere navnet. Du kan også prøve at justere skærmforstørrelsen eller teksttypen i pc-operativsystemet (OS).

• Tilslutning af Odyssey Ark til en pc som en USB-hub
Grafik af Odyssey Ark- monitor-forbindelse til en pc via en USB-hub

Du kan vælge at bruge USB-enheder fra din skærm eller fra en kildeenhed, der er tilsluttet USB-hubben. Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen, vælg derefter Menu, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Alle indstillinger, vælg derefter Forbindelse, og vælg derefter Ekstern enhedshåndtering. Vælg USB Kildeopsætning.

Bemærkninger:

• For USB-relaterede problemer forårsaget af OS, driverprogrammer eller software, kontakt venligst de relevante leverandører.
  • Vi kan ikke garantere kompatibilitet med alle typer USB-enheder
  • For en ekstern masselager-harddisk, der kræver ekstern strømforsyning, skal du sørge for at tilslutte den til en ekstern strømkilde.
  • USB-enheder, der kræver høje strømme, understøttes muligvis ikke. USB 2.0 kan understøtte en maksimal strøm på 900 mA.
  • Batteriet kan oplades i strømbesparende tilstand, men det kan ikke oplades, når produktet er slukket.
  • Det er ikke muligt at oplade din USB-enhed, hvis strømkablet er taget ud af stikkontakten.
  • Virksomheden er ikke ansvarlig for problemer eller skader på en ekstern enhed forårsaget af brug af et uautoriseret kabel til tilslutningen.
  • USB-enheder, der ikke følger USB-standarden, kan forårsage fejl.