Hvad skal du gøre, hvis din Galaxy-telefons skærm ikke roterer

Når du ser videoer eller holder præsentationer med din Galaxy-telefon, kan du ændre skærmtilstanden fra landskabstilstand til portræt-tilstand eller omvendt. Du kan låse skærmtilstanden i portræt- eller landskabstilstand eller indstille skærmen til at rotere automatisk. Hvis din skærm ikke roterer, skal du kontrollere dine indstillinger for automatisk rotation ved at følge vejledningen herunder.

Inden du prøver nedenstående anbefalinger, skal du kontrollere, om enhedens software og relaterede apps er opdateret til den nyeste version. For at opdatere din mobile enheds software, skal du foretage følgende trin:

Trin 1. Gå til Indstillinger > Softwareopdatering.

Trin 2. Tryk på Download og installer.

Trin 3. Følg instruktionerne på skærmen.

Sørg for, at automatisk rotation er slået til

Automatisk rotation er som standard slået til, når du først modtager din telefon, men den kan til enhver tid deaktiveres og låses i portræt- eller landskabstilstand. At låse skærmen i portræt- eller landskabstilstand er faktisk det samme som at slukke for automatisk rotation. Når Automatisk rotation er deaktiveret, låses skærmen i portræt- eller landskabstilstand, uanset hvordan du holder telefonen. Følg trinene herunder for at indstille skærmrotationen.

Trin 1. Stryg ned på skærmen for at åbne Hurtigpanelet.

Trin 2. Hvis Automatisk rotation i øjeblikket er aktiveret, vises et blåt ikon for automatisk rotation. Omvendt, hvis funktionen Automatisk rotation er deaktiveret i øjeblikket, vises et gråt portræt- eller landskabstilstand-ikon.

Trin 3. Hvis skærmen er låst i portræt- eller landskabstilstand, og du skal ændre den, skal du trykke på ikonet (enten portræt eller landskab) for at aktivere automatisk rotation. Hvis Automatisk rotation allerede er aktiveret, behøver du ikke vælge noget.

Automatisk rotation trin.

Når Automatisk rotation er aktiveret, skal du lukke Hurtigpanelet. Hold derefter din enhed i den ønskede position - enten oprejst eller sidelæns.

Bemærk:

• Afhængigt af dine aktuelle indstillinger kan du muligvis se ikonet oortræt, landskab eller automatisk rotering på hurtigpanelet. Ikonerne portræt og landskab er grå, når de er aktive, mens ikonet for automatisk rotation er blåt, når det er aktiveret.
  • Portrættilstand er når telefonen er opad, og landskabstilstand er når telefonen er sidelæns.
  • Hvis den app, du bruger, ikke understøtter en retning, ændres den ikke, når du flytter din telefon. Ikke alle apps fungerer både i portræt- og liggende tilstand.

Hvis skærmen er låst i portræt- eller landskabstilstand, vil ikonet for skærmretning blive markeret som sådan. Ikonet automatisk rotation vises kun, hvis funktionen automatisk rotation er aktiveret. Hvis du ser et ikon, der siger portræt eller landskab, kan du trykke let på det for at aktivere automatisk rotation. Eller du kan bare lade det være i fred, hvis du foretrækker at holde telefonens skærmretning låst.

Landskab portræt tilstand.

① Landskabstilstand       ② Portrætstilstand

Hvis du ikke kan finde ikonet for skærmretning, er det muligt, at du ved et uheld har fjernet det fra hurtigpanelet. Følg trinene herunder for at tilføje ikonet for skærmretning til hurtigpanelet.

Automatisk rotation knap trin 1. Automatisk rotation knap trin 1.

Trin 1. Tryk på Flere indstillinger (de tre lodrette prikker) på Hurtigpanelet.

Automatisk rotation knap trin 2. Automatisk rotation knap trin 2.

Trin 2. Tryk på Rediger knapper.

Automatisk rotation knap trin 3. Automatisk rotation knap trin 3.

Trin 3. Tryk og hold på ikonet Automatisk rotation, og træk det derefter til den ønskede position på Hurtigpanelet.

Automatisk rotation knap trin 4. Automatisk rotation knap trin 4.

Trin 4. Tryk på Udført. Nu er ikonet Automatisk rotation let at nå, og du kan justere skærmens rotationsindstillinger i overensstemmelse hermed.

Selvom Automatisk rotation er aktiveret, kan du midlertidigt låse skærmen fra at rotere. Dette kan være nyttigt, hvis du vil rotere din telefon uden at ændre skærmretningen, når du ser en PDF eller et dokument.

Hvis du vil låse din telefonskærm fra at rotere et stykke tid, skal du holde fingeren på skærmen, mens du roterer din telefon. Så længe du holder fingeren på samme sted, forbliver skærmen den samme uden at ændre skærmretningen. Når du løfter din finger, roterer skærmen tilbage for at matche din enheds retning.

Automatisk rotation lås midlertidigt.

Hvis skærmen ikke roterer, selvom automatisk rotation er aktiveret, skal du slukke telefonen og tænde den igen. Genstart af telefonen kan simpelthen løse problemet. Følg nedenstående trin for at genstart og prøv igen.

Trin 1. Stryg ned på skærmen for at åbne Hurtigpanelet.

Trin 2. Tryk på Power-ikonet, og tryk derefter på Genstart.

Genstart din telefon.

Hvis automatisk rotation stadig ikke virker efter genstart, skal du prøve igen i Sikker tilstand. Hvis der ikke er noget problem i Sikker tilstand, kan det være et problem forårsaget af en installeret tredjepartsapp på din telefon. For at finde ud af, hvilken app der forårsager problemet, kan du prøve at afinstallere apps i rækkefølgen af den sidste installation. Følg nedenstående trin for at gå ind i Sikker tilstand.

Trin 1. Åbn Hurtig-indstillinger. Tryk på tænd/sluk-ikonet i toppen af skærmen.

Trin 2. Tryk og hold på Sluk, indtil ikonet Sikker tilstand vises.

Trin 3. Tryk på Sikker tilstand. Hvis du er gået i Sikker tilstand med succes, vil du se Sikker tilstand vises nederst på skærmen.

Start din telefon i sikker tilstand.

Bemærk: Enhedsskærmbillede og menuer kan varierer afhængigt af enhedens model og softwareversion.

Sådan bruges Samsung Members-appen

Sådan bruges Samsung Members-appen

Hvis du har problemer med dine Samsung-mobiltelefoner, tablets eller wearables, kan du sende os et spørgsmål i Samsung Members-appen. Få mere at vide om afsendelse af en fejlrapport.