Hvad skal jeg gøre, når mobilenheden har problemer med at oplade, tænde eller boot-loop?

Det kan være meget frustrerende, når din telefon ikke oplades korrekt eller har problemer med at tænde. Nogle gange efter installation af en opdatering, hvis din telefon genstarter gentagne gange, men aldrig starter op, sidder den fast i en boot-loop. Tredjepartsapps kan forårsage tilfældige eller konstante genstart på din telefon. I disse tilfælde skal du følge nedenstående trin for at foretage fejlfinding af problemerne.

Inden du prøver nedenstående anbefalinger som din løsning, skal du kontrollere, om enhedens software og relaterede apps er opdateret med den nyeste version. Kontroller, hvordan du opdaterer din mobile enheds software i følgende rækkefølge.

Trin 1. Gå til Indstillinger > Softwareopdatering.

Trin 2. Tryk på Download og installer

Trin 3. Følg instruktionerne på skærmen.

Hvad skal du gøre, når din telefon ikke oplades

De mest almindelige årsager til, at en enhed ikke oplader, er:

• Defekt kabel, oplader, stikdåse eller adapter.
  • Snavs eller skidt i opladningsporten.
  • Tredjepartsapps, der afbryder opladningen.
  • Softwareopdatering er påkrævet .

Det første trin er at kontrollere, om problemet er relateret til din oplader eller opladerkabel.

Trin 1. Brug en oplader, der følger med enheden.

Trin 2. Tjek for skader.

Trin 3. Prøv et nyt kabel.

Trin 4. Prøv en anden strømkilde.

En af de mest almindelige årsager til opladningsproblemer er, hvis opladningsporten er tilstoppet med snavs, støv eller skidt. Der kan opbygges snavs eller fnug inde i opladningsporten og forhindre opladningskablet i at komme i korrekt med opladningskontakterne inde i porten. Dette kan stoppe din telefon i at oplade korrekt eller forhindre, at den oplades overhovedet.

Trin 1. Sluk for din enhed.

Trin 2. Lys med en lommelygte ind i opladningsporten og se ind i den. Hvis du kan se støv eller snavs, især hvis det dækker metalopladningskontakterne, skal opladningsporten rengøres.

Trin 3. Prøv at blæse forsigtigt ind i opladningsporten for at fjerne støv og snavs.

Trin 4. Hvis opladningsporten forbliver tilstoppet, skal du tage den til en professionel, for at blive rengjort.

Bemærk : Indsæt ikke genstande i opladningsporten. Dette kan resultere i beskadigelse af opladningsporten.

Enheden oplades ikke, hvis den registrerer vand eller fugt i opladningsporten. Dette er en sikkerhedsforanstaltning for at beskytte enheden mod skader og korrosion. Hvis din enhed har registreret vand i opladningsporten, viser den undertiden et vanddråbeikon på skærmen over opladningsporten eller i meddelelsespanelet. Hvis du ser vanddråbeikonet, skal du sørge for, at din enhed er slukket, mens den tørrer.

Mest fugt vil fordampe af sig selv inden for få timer, men du kan også prøve forsigtigt at blæse på porten eller udsætte den for kølig, tør luft. Hvis vanddråbeikonet stadig ikke er forsvundet, men du er sikker på, at opladningsporten er tør, kan du prøve at slukke og tænde enheden igen.

Hvis ikonet forbliver efter dette, skal du rydde cachen for USB:

Trin 1. Gå til Indstillinger > tryk på Apps

Trin 2. Tryk på Flere muligheder (tre lodrette prikker) > Tryk på Vis system-apps

Trin 3. Rul ned, og tryk derefter på USB-indstillinger.

Trin 4. Tryk på Lagringsplads > tryk på Ryd data og Ryd cache.

For at kontrollere, om det er et software-relateret problem, skal du prøve at genstarte din enhed, når den stadig har den resterende opladning.

Trin 1. Sluk enheden, og vent 10 sekunder.

Trin 2. Tilslut opladeren, der følger med enheden.

Du kan udføre en blød genstart ved hjælp af knapperne. Hvis din enhed ikke har en Home-knap eller en separat tænd/sluk-knap, f.eks. Note10, Fold, Z Flip eller højere, skal du trykke på lydstyrke op og Side-knapperne samtidigt. Når din enhed vibrerer, og Samsung-logoet vises, skal du slippe knapperne for at genstarte enheden.

Hvad skal du gøre, når din telefon ikke tænder

Prøv at udføre følgende trin, hvis din telefon ikke tænder eller starter op:

Trin 1. Kontroller, at din telefon har tilstrækkelig opladning.

Når batteriet er helt afladet, tænder din enhed ikke. Oplad batteriet helt ved hjælp af en oplader, der følger med enheden, inden du tænder for enheden.

Trin 2. Kontroller, at din telefons opladningsport ikke er beskadiget.

Undersøg omhyggeligt din telefon for at være sikker på, at den ikke er overophedet, hævet eller beskadiget. Undersøg også telefonens opladningsport og fjern snavs eller skidt.

Trin 3. Kontroller, at du bruger en kompatibel oplader, der følger med enheden eller en kompatibel oplader.

Du risikerer alvorlig skade på din telefon, hvis opladeren ikke er af samme spænding, ampere og stiktype som den oplader, der følger med enheden.

Sådan fejlfindes, når din telefon genstarter gentagne gange

Du kan udføre en softwareopdatering, nulstille til fabriksindstilling eller aktivere fejlsikret tilstand for først at afgøre, om en app forårsager problemet.

Mulighed 1. Download softwareopdateringer manuelt.

Naviger til Indstillinger > tryk på Softwareopdatering > Tryk på Søg efter opdateringer

Mulighed 2. Brug funktionen Sikker tilstand til at identificere den app, der muligvis forårsager problemet.

Du kan slukke telefonen fuldstændigt og tænde for telefonen, trykke og holde nede på Volumen ned-tasten for at gå i Sikker tilstand.

Mulighed 3. Du kan foretage en fabriksindstilling i tilfælde af en unormal boot-loop.

Trin 1. Start ind i Android-gendannelse.

·        Hvis enheden har en separat Bixby-nøgle: Tryk på BixbyLydstyrke op, og knappen Tænd/sluk samtidigt.

·        Hvis enheden ikke har en Home-knap eller en separat tænd/sluk-knap: Tryk og hold Lydstyrke op og sidetasten samtidigt.

Trin 2. Brug knapperne Lydstyrke op og Lydstyrke ned til at vælge Slet alle brugerdata eller Slet data/Fabriksindstilling, og tryk derefter på tænd/sluk-knappen.

Trin 3. Brug knapperne Lydstyrke op og Lydstyrke ned for at bekræfte dit valg, og tryk derefter på tænd/sluk-knappen.

Trin 4. Når fabriksindstillingen er afsluttet, skal du trykke på tænd/sluk-knappen for at vælge Genstart enhed

Trin 5. Når din enhed er genstartet, skal du indtaste dine kontooplysninger for at få adgang til din enhed.

Hvis disse trin ikke fungerer, og din telefon eller tablet stadig har problemer, skal du kontakte Samsung Support.

Bemærk :

• Fabriksindstilling sletter alle brugerdata. Tidligere synkroniserede Google-kontooplysninger kræves for at låse telefonen eller tabletten op.
  • En fabriksindstilling af hardware sletter alle oplysninger på telefonen. Alle oplysninger, der ikke er sikkerhedskopieret online eller til SD-kortet, går tabt permanent.

Bemærk : Enhedsskærmbilleder og menu kan varierer afhængigt af enhedens model og softwareversion.

Hvis du oplever usædvanlig opførsel på Samsung-mobiltelefoner, tablets eller wearables, kan du sende os et spørgsmål i Samsung Members-appen.

Dette giver os mulighed for at se nærmere på, hvad der sker. Dataene anonymiseres og opbevares kun i løbet af undersøgelsen. Få mere at vide om at sende en fejlrapport gennem 'Sådan bruges Samsung Members-appen'.