Hvad skal man gøre, når Samsung-telefonen ikke genkender fingeraftryk

Din telefons fingeraftrykssensor giver en bekvem og sikker måde at låse din telefon op og holder dine personlige oplysninger sikre. Hvis du har problemer med at bruge din fingeraftrykssensor, er der et par ting, du skal overveje.

Inden du prøver nedenstående anbefalinger som din løsning, skal du kontrollere, om enhedens software er opdateret med den nyeste version. Kontroller, hvordan du opdaterer din mobile enheds software i følgende rækkefølge.

Trin 1. Gå til Indstillinger > Softwareopdatering.

Trin 2. Tryk på Download og installer

Trin 3. Følg instruktionerne på skærmen.

Se efter almindelige problemer med fingeraftryksgenkendelse på telefoner.

Tjek 1. Sørg for, at du bruger en Samsung-godkendt skærmbeskytter.

• Samsung kan ikke garantere kompatibiliteten med tredjepartsprodukter, fordi fingeraftryksydelsen kan påvirkes afhængigt af tykkelse og struktur af beskyttelsesfilm eller skærmbeskyttere.
  • Du er muligvis ikke i stand til at registrere eller scanne dine fingeraftryk, hvis du bruger et skærmdæksel med et bumpet eller prikket mønster, herunder kuppelglas, hærdet glasdæksel, beskyttelsesdæksel, tredjeparts beskyttelsesfilm eller tykke beskyttelsesfilm ud over silikone-dæksel.
  • Hvis den generelle beskyttelsesfilm, du bruger, ikke er gennemsigtig og har et specifikt mønster (prik, gitter osv.), anbefaler vi at fjerne den uanset dens form for at øge sikkerheden.

Tjek 2. Sørg for, at skærmbeskytteren eller berøringsskærmen på området for fingeraftryksgenkendelse ikke er ridset eller beskadiget af genstande.

• Hvis beskyttelsesfilm/skærmbeskytter er snavset eller ridset, skal du udskifte den til en ny, og vi anbefaler at registrere dit fingeraftryk igen for at få en bedre fingeraftryksgenkendelseshastighed efter udskiftning af beskyttelsesfilm.
  • Sørg for, at området med fingeraftryksgenkendelse i bunden af skærmen og dine fingre er rene og tørre.
  • Vedhæftning af tykke beskyttelsesfilm eller beskyttelsesfilm af glastype kan også reducere fingeraftryksgenkendelseshastighed.

Tjek 3. Forskellige status for fingre og omgivelser kan påvirke ydelsen til fingeraftryksgenkendelse.

• Enheden genkender muligvis ikke fingeraftryk, der er påvirket af rynker eller ar.
  • Enheden genkender muligvis ikke fingeraftryk fra små eller tynde fingre.
  • Enheden genkender muligvis ikke fingeraftryk fra for tørre fingre, især efter at være vågnet om morgenen eller udefra om vinteren. I dette tilfælde skal du fugte fingrene med håndcreme osv. og prøve igen.
  • Enheden genkender muligvis ikke fingeraftryk på for kolde eller for varme steder.
  • Enheden genkender muligvis ikke fingeraftryk fra våde fingre.

Bemærk:

• Hvis det blå lysfilter er indstillet og brugt, kan filterfunktionen være deaktiveret på skærme, der kræver genkendelse af fingeraftryk på nogle produkter. Dette er en normal operation for at forbedre fingeraftryksgenkendelseshastigheden.
  • Tilgængelige indstillinger og skærme kan variere afhængigt af den trådløse tjenesteudbyder, softwareversion og enhed.

Hvis du oplever usædvanlig opførsel på Samsung-mobiltelefoner, tablets eller wearables, kan du sende os et spørgsmål i Samsung Members-appen.

Dette giver os mulighed for at se nærmere på, hvad der sker. Dataene er anonymiseret og opbevares kun i løbet af undersøgelsen. Få mere at vide om afsendelse af en fejlrapport via ”Sådan bruges Samsung Members-appen”.