Sådan optager og tager du et skærmbillede med en Samsung-telefon eller -tablet

Du kan nemt optage og tage et skærmbillede på din Galaxy-telefon. Der er flere måder at optage skærmen på din Samsung Galaxy-smartphone eller -tablet, afhængigt af den enhed og Android-version, du bruger.

Denne korte guide vil lede dig gennem trinene for hver metode.

Advarsel: Du kan ikke tage skærmbilleder (optage skærmen) af applikationer eller skærme, såsom låsen eller sikkerhedsrelaterede.

1. Sådan optages skærmen

Optag skærmen, mens du bruger din enhed. Du kan starte skærmoptagelse ved at trykke på ikonet Skærmoptager i dit Hurtigpanel. Du kan se videoen i Galleriet.

1 Åbn Hurtig-indstillingspanelet ved at trække nedad fra toppen af skærmen. Tryk derefter på Skærmoptager for at aktivere den.
Ikonet for skærmoptagelse er fremhævet i panelet for hurtige indstillinger.
2 Vælg en indstilling for lydindstillinger, og tryk på Start optagelse. Optagelse starter efter nedtællingen.
Vælg indstillingen Lydindstillinger, og tryk derefter på Start optagelse.
3 Skærmoptagerens kontrolpanel vises i øverste højre hjørne af skærmen.
Kontrolpanelet for skærmoptagelse vises nederst på skærmen.
  • For at skrive eller tegne på skærmen skal du trykke på blyantikonet.
  • For at optage skærmen med et videooverlay af dig selv skal du trykke på ikonet Person.

Hvis du ikke kan finde skærmoptager på hurtigpanelet, skal du følge nedenstående trin for at føje det til hurtigpanelet.

1 Hurtigpanelet skal du trykke på Mere (tre lodrette prikker) og vælge Rediger knapper. Ellers skal du stryge til venstre og trykke på Plus-ikonet.
Tryk på Flere indstillinger øverst til højre på skærmen.
2 Se efter Skærmoptager i afsnittet Tilgængelige knapper, og tryk derefter på og hold Skærmoptager nede for at flytte.
Vælg knappen til skærmoptagelse i panelet Tilgængelige knapper, og tryk og hold den derefter nede for at flytte den.
3 Træk og slip Skærmoptager til Hurtigpanelet, og tryk derefter på Udfør. Du kan nu finde SkærmoptagerHurtigpanelet.
Vælg knappen til skærmoptagelse i panelet Tilgængelige knapper, og tryk og hold den derefter nede for at flytte den.

Bemærk: Nogle apps blokerer muligvis Skærmoptager-funktionen på grund af copyright-begrænsninger.

2. Tag et skærmbillede ved hjælp af en tastekombination

Der er forskellige tastekombinationer afhængigt af den enhed, du bruger.

Du skal først åbne den skærm, du vil fange, og derefter udføre en af følgende kombinationer:

Tilgængelig på alle Samsung-enheder fra 2014 og frem (siden den fysiske Hjem-knap blev fjernet).

Tryk på tænd/sluk-knappen og Lydstyrke ned-tasten samtidigt og kort .

Dit skærmbillede gemmes i Galleriet.

1 Mulighed 1 (smartphone eller tablet): Tænd/sluk-knapperne og Lydstyrke ned-tasten er på modsatte sider af telefonen. Tryk på dem samtidigt for at fange skærmen.
billede af en smartphone med tænd/sluk- og lydstyrke ned-knappen fremhævet
2 Mulighed 2 (smartphone eller tablet): Tænd/sluk-knapper og Lydstyrke ned-tasten er på samme side. Tryk på dem samtidigt for at fange skærmen.
billede af en telefon med tænd/sluk- og lydstyrke ned-knappen fremhævet

Bemærk: Kan du se skærmbilledet Sluk/Genstart/Nødtilstand efter at have trykket på knapperne? Dette skyldes, at du har trykket dem for længe. Faktisk er det nødvendigt, at de trykkes i et meget kort øjeblik og på samme tid (se billederne ovenfor).

Så snart skærmbilledet er erhvervet, vises følgende overlejrede bjælke, som giver dig mulighed for at udføre nogle funktioner.

Skærmbillede og værktøjslinje
  1. Optag aktuelt indhold og skjult indhold på en udstrakt side, såsom en hjemmeside. Når du trykker på ikonet, begynder skærmen automatisk at rulle ned, og mere indhold vil blive optaget. Hvis bjælken ikke vises, skal du gå til den dedikerede sektion nedenfor. Lange skærmbilleder (med rulning) for at finde ud af, hvordan du aktiverer det.

2. Skriv eller tegn på skærmbilledet, eller beskær en del af skærmbilledet. Du kan se det beskårne område i dit Galleri.

3. Føj tags til skærmbilledet.

4. Del skærmbilledet med andre.

Hvis din enhed har en fysisk startknap, skal du trykke på og holde Tænd/sluk-knappen og Hjem-knappen nede på samme tid.

billede af en telefon med lydstyrke ned- og hjem-knappen fremhævet

Skærmen vil blinke, hvilket indikerer, at der er taget et skærmbillede.

Gemte billeder vil blive gemt i Galleri.

Advarsel: Kan du se skærmbilledet Sluk/Genstart/Nødtilstand efter at have trykket på knapperne? Dette skyldes, at du har trykket dem for længe. Faktisk er det nødvendigt, at de trykkes i et meget kort øjeblik og på samme tid (se billederne ovenfor).

3. Tag et skærmbillede ved hjælp af Samsungs ”bevægelses”-funktion

Fra og med Galaxy S20 kan du aktivere en indstilling, der lader dig tage et skærmbillede ved at stryge kanten af din hånd hen over skærmen.

Før du kan bruge denne mulighed, skal du aktivere den i indstillingerne.

Afhængigt af hvilket operativsystem din enhed kører på, kan den nøjagtige placering være anderledes.

• Android 5: Indstillinger > Bevægelser og kontroller > Optagelse med håndfladen.
  • Android 6, 7 og 8: Indstillinger > Avancerede funktioner > Optagelse med håndfladen.
  • Android 9 og nyere: Indstillinger > Avancerede funktioner > Bevægelser > Optagelse med håndfladen.

.
Når den er aktiveret, vil funktionen altid være tilgængelig.

1 Åbn nu den skærm, du vil optage.
2 Placer kanten af din hånd på skærmen og træk den jævnt fra højre mod venstre (eller omvendt).
GIF Sådan tager du et skærmbillede med håndfladen

Vær opmærksom på at: denne funktion kan ikke bruges, hvis tastaturet vises på skærmen på din enhed. Skærmen vil blinke, hvilket indikerer, at der er taget et skærmbillede.

Skærmbilleder gemmes i Galleri.

Er du i tvivl om, hvilken Android-version der er indstillet på din telefon eller tablet? Besøg vores indhold om Android-versioner, der er tilgængelige for Samsung-produkter.

4. Lange skærmbilleder (med rulning)

Du kan fange hele websider med blot et par klik med funktionen "Rulleoptager". I stedet for at tage flere skærmbilleder, kan du tage et skærmbillede, mens du ruller og få et langt billede for at dele hele siden i én praktisk fil.

Indstillingerne variere lidt afhængigt af enheden:

1 Gå til Indstillinger > Avancerede funktioner.
2 Slå Smart Optage-kontakten til. Hvis du bruger Android 10 eller 11, skal du følge stien Skærmoptagelse og skærmbilleder > Skærmværktøjslinje. Hvis du bruger Android 12 er stien Skærmoptagelse og skærmbilleder > aktiver kontakten ud for Vis værktøjslinje efter optagelse.
3 Tag skærmbilledet med den aktive knapkombination på din telefon.
4 Tryk og hold på Rulleoptage-ikonet (det første til venstre) i bjælken, der vises nederst på skærmen.
Rulleoptage-ikonet i skærmbilledets redigeringslinje

Vær opmærksom på at: Ikonet vises kun, hvis den side, du er på, er en lang side, hvor du kan rulle.

5 Skærmen ruller automatisk ned. Bliv ved med at trykke på Rulleoptager, indtil du har fanget hele siden (eller den del, du vil fange).
Billede af et langt skærmbillede

5. Afmærk Kantpaneler

Smart panelvalg Afmærk Kant er en funktion, der giver dig mulighed for at tage skærmbilleder ved hjælp af ikoner.

Vi forklarer, hvordan du tager et skærmbillede med telefoner eller tablets, der har denne funktion.

Sådan aktiverer du "Kant"-skærmen

Kun første gang skal du aktivere funktionen fra Indstillinger:

1 Klik på Indstillinger og vælg Skærm.
2 Få adgang til Buet skærm - Fra Android 11 og nyere er dette trin ikke længere til stede, gå direkte til trin nr. 3.
3 Slå skyderen Afmærk Kantpaneler til.
4 Gå tilbage til startskærmen og træk skærmens højre kant mod midten for at gøre panelet synligt.
5 Tryk på Indstillinger-ikonet.
 Kantpanel-indstillings-ikon
6 Klik på Smart Select-panelet.
Kantpanel tilgængelig for Smart Select

Tag et skærmbillede

Gå til den side, du vil tage, og følg disse trin:

1 Stryg en finger fra højre kant af skærmen mod midten for at se Kantpanelet.

Advarsel: Du skal muligvis stryge skærmen mere end én gang, hvis du har mere end ét panel aktiveret.

2 Vælg den form eller type markering, du vil foretage (f.eks. rektangel, cirkel, GIF).
Beskæringer tilgængelig for smart selection
3 Ændr størrelsen på eller flyt om på rammen, og klik derefter på Udført og Download-ikonet på værktøjslinjen. Hvis du opretter en GIF, skal du trykke på Optag tasten og Stop for at optage.
Beskæringsvalg

Skærmbilledet gemmes i Galleri.

6. Tag et skærmbillede med S Pen

Hvis du bruger en Galaxy Note-telefon eller -tablet med en S Pen, kan du bruge den til at tage et skærmbillede.

Med S Pen kan du tage et skærmbillede af hele skærmen og redigere den ved at skrive eller tegne på den (Screen Write-funktion) eller kun fange en detalje af skærmen (Smart Select).

Sådan bruger du screen write-funktionen med Air Command

1 Åbn den side eller skærm, du vil optage.
2 Tag S Pen og få adgang til Air Command-indstillingerne (ved at trykke på penikonet, der vises på skærmen med S Pen).
3 Vælg Screen Write.

Skærmbilledet tages automatisk. Du kan også redigere billedet ved hjælp af værktøjslinjen for at ændre pennens farve og størrelse, slette, fortryde eller beskære.

Så använder du Screen Write funktionen med Air Command.

Du kan gemme eller dele optagelsen.

1 Åbn den side eller skærm, du vil optage.
2 Tag S Pen og få adgang til Air Command-indstillingerne (ved at trykke på penikonet, der vises på skærmen med S Pen).
3 Vælg Smart Select.
4 Brug S Pen til at vælge det område, du vil inkludere i skærmbilledet.
Sådan tager du et skærmbillede med S Pen og funktionen Smart Select.
5 For at gemme dit valg i galleriet skal du klikke på ikonet Download på værktøjslinjen.
Download ikon

7. Indstillinger for skærmbilleder og skærmoptagelse

Du kan indstille indstillinger for skærmbillede som Skærmbillede-værktøjslinjen og Skærmbillede-formatet. For skærmoptager kan du indstille LydVideokvalitet og Selfie-videostørrelse. Her er trinene til at ændre indstillingerne for skærmbillede og skærmoptager.

1 Åbn Indstillinger.
2 Vælg Avancerede funktioner.
3 Vælg Skærmbilleder og skærmoptager.
Vælg Skærmbillede og skærmoptagelse i menuen.
4 Kontroller hver indstilling efter behov.
I menuen kan du derefter justere hver indstilling efter behov.

Bemærk: Enhedsskærmbilleder og menu kan varierer afhængigt af enhedens model og softwareversion.

8. Fejlfinding

Hvis du har fulgt vores vejledning, men stadig har problemer med at tage et skærmbillede ved hjælp af tastekombinationer eller håndfladestrygning, foreslår vi, at du tester din Galaxy-enhed i fejlsikret tilstand.

Når din enhed er i fejlsikret tilstand, deaktiveres tredjepartsapps, der kan forårsage en funktionsfejl i systemet. Du kan få adgang til sikker tilstand ved at følge trinene i vejledningen Sådan starter du min Galaxy-enhed i fejlsikret tilstand.

Når du er startet op i fejlsikret tilstand, kan du prøve at tage et skærmbillede (forhåbentlig bliver det gemt i Galleri).

Hvis din Galaxy fungerer fint i fejlsikret tilstand, er det sandsynligt at der er en app eller data, der påvirker, hvor godt din enhed fungerer.

Følg disse trin:

• Slet en tredjepartsapp.
  • Slå fejlsikret tilstand til.
  • Prøv at tage et skærmbillede ved at bruge knapkombinationen, der er gyldig for din enhed, eller stryg med din håndflade.
  • Hvis skærmen ikke optager, skal du slå fejlsikret tilstand fra og starte forfra. Hvis skærmen derimod fanges, betyder det sandsynligvis, at den app, du lige har slettet, forårsagede en funktionsfejl.

Bemærk:

• Hvis du stadig har problemer, kontakt Samsung Support.
  • Husk, at du ikke kan tage et skærmbillede (fange skærmen) af applikationer eller skærme, såsom låse eller sikkerhedsrelaterede.