Hvad skal jeg gøre, hvis batteriet i min nye telefon ser ud til at aflades hurtigere?

Batteriforbrug og -levetid varierer afhængigt af en række faktorer, herunder hyppigheden af enhedens brug, antallet af installerede og aktive apps, operativsystemfejl og netværksforbindelse. 5G-netværk kan dræne batteriet hurtigere, men Galaxy-telefoner bruger avanceret AI-baseret software til effektivt at kontrollere batteriforbruget, så det passer til dine brugsmønstre.

Før du prøver nedenstående anbefalinger, skal du sørge for at tjekke, om din enheds software og relaterede apps er opdateret til den nyeste version. Følg disse trin for at opdatere din mobilenheds software:

Trin 1. Gå til Indstillinger > Softwareopdatering.

Trin 2. Tryk på Download og installer.

Trin 3. Følg instruktionerne på skærmen.

Batteriet kan forbruges lidt hurtigere lige efter købet

Du bemærker måske, at din nye telefons batteri ser ud til at aflades hurtigere sammenlignet med din tidligere enhed, selvom du bruger den under de samme forhold efter købet.

I løbet af de første par dage efter købet har brugere normalt aktiveret mange apps og indstillet forskellige funktioner til indledende enhedsindstilling, og hyppigheden af baggrundsdrift er optimeret i denne periode. Så du kan føle, at batteribrugstiden er kortere sammenlignet med, da du brugte din tidligere enhed.

5G-tjenesten bruger muligvis mere batteri

Mens den er tilsluttet et 5G-netværk, bruger din telefon muligvis mere batteri end normalt. Nuværende 5G-tjenester er kompatible med Non-Standalone-standarden (NSA)*, som bruger 4G (LTE) og 5G sammen. Derfor bruges 5G- og 4G-kredsløb (LTE) samtidigt til højhastighedsbehandling af data med stor kapacitet.

Da din telefon er forbundet til flere netværk på samme tid, kan batteriet aflades hurtigere, end du typisk ville forvente, og din telefon kan blive lidt varmere, end når den udelukkende er på 3G eller LTE. For at råde bod på dette kan du bruge funktioner, der optimerer og forbedrer din telefons generelle ydeevne.

* NSA (Non-Standalone): Den første udrulning af 5G-netværk og -enheder vil blive bragt under NSA-drift, hvilket vil sige, at 5G-netværkene vil blive understøttet af den eksisterende 4G-infrastruktur. Således vil 5G-aktiverede enheder oprette forbindelse til 5G-frekvenser for data hele vejen igennem, men vil stadig bruge 4G til ikke-datafunktioner, såsom tilslutning til basestationer og servere.

Bemærk: Hvis du føler, at enheden overophedes, skal du ikke bruge den i et stykke tid og vente, mens enheden afkøles.

Sådan optimerer du telefonens batteri

Hvis du ønsker at forlænge batterilevetiden på din telefon, eller hvis du føler, at batteriet aflades hurtigt, kan du optimere din telefon, administrere app-strømmen samt optimere individuelle apps. Du kan reducere batteriforbruget på følgende måder.

Du kan optimere din telefon ved at bruge funktionen Enhedspleje for at reducere batteriforbruget ved at lukke ubrugte apps og kontrollere unormalt batteriforbrug. Følg nedenstående trin.

Trin 1. Åbn Indstillinger, og vælg derefter Batteri- og enhedspleje

Trin 2. Tryk på Optimer nu. Enhedspleje optimerer automatisk din telefon.

Batteri- og enhedspleje

Den hurtige optimeringsfunktion forbedrer enhedens ydeevne gennem følgende handlinger.

• Lukker apps, der kører i baggrunden.
  • Håndterer et unormalt batteriforbrug.
  • Scanner for beskadigede apps og malware.

Brug af den automatiske optimeringsfunktion

Du kan indstille enheden til at udføre automatisk optimering, når din enhed ikke er i brug. Tryk på Flere indstillinger > Automatisering > Automatisk daglig optimering, og tryk på kontakten for at aktivere den.

Jo flere ubrugte apps der kører i baggrunden, desto mere strøm vil dit batteri bruge. Grænser for baggrundsforbrug kan indstilles for at reducere batteriforbruget. Følg nedenstående trin.

Batteri- og enhedspleje Batteri- og enhedspleje

Trin 1. Åbn Indstillinger, og vælg derefter Batteri- og enhedspleje.

Batteri- og enhedspleje2 Batteri- og enhedspleje2

Trin 2. Tryk på Batteri.

Batteri- og enhedspleje-Batteri Batteri- og enhedspleje-Batteri

Trin 3. Tryk på Grænser for baggrundsforbrug.

Grænser for baggrundsforbrug Grænser for baggrundsforbrug

Trin 4. Indstil den app, du vil styre.

Du kan vælge mellem følgende indstillinger:

• Sæt ubrugte apps i sovntilstand, hvilket automatisk sætter apps i dvale, hvis de ikke har været brugt i et stykke tid.
  • Sovende apps giver dig mulighed for at vælge de apps, der ikke skal køre i baggrunden. Du kan også se de apps, der i øjeblikket er i dvale.
  • Dypt sovende apps vil aldrig køre i baggrunden og vil kun køre, når du åbner dem.
  • Apps, der aldrig sover giver dig mulighed for at vælge, hvilke apps der ikke automatisk skal indstilles til dvaletilstand

Du kan optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri. Følg nedenstående trin.

optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri. optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri.

Trin 1. Åbn Indstillinger, og vælg derefter Apps.

optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri-apps optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri-apps

Trin 2. Tryk på Flere indstillinger (tre lodrette prikker).

optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri-flere indstillinger optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri-flere indstillinger

Trin 3. Vælg Særlig adgang.

optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri-særlig adgang optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri-særlig adgang

Trin 4. Vælg Optimer batteriforbrug.

optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri-Optimer batteriforbruget optimere individuelle apps for at bruge mindre batteri-Optimer batteriforbruget

Trin 5. Vælg den app, du vil optimere. Optimerede apps bruger mindre batteri.

Bemærk:

• Optimerede apps vil bruge mindre batteri, men nogle baggrundsfunktioner vil være begrænset.

Få mere at vide om Galaxy-batteriet med Samsung Support.

Bemærk:

• Den faktiske batterilevetid varierer afhængigt af netværksmiljø, funktioner og anvendte apps, hyppighed af opkald og beskeder, antal opladninger og mange andre faktorer.
  • Enhedens skærmbilleder og menuer kan variere afhængigt af enhedsmodel og softwareversion.

Sådan bruger du Samsung Members-appen

Hvis du oplever problemer med din Samsung-mobil, -tablet eller -wearables, kan du sende os et spørgsmål i Samsung Members-appen. Få mere at vide om at sende en fejlrapport.