Odyssey ARK -monitorin kuvaongelmien ratkaiseminen

Jos sinulla on ongelmia Odyssey ARK -monitorin kuvan kanssa, aloita tekemällä itsediagnoosin testit. Jos se ei ratkaise ongelmaa, katso ohjeita alla luetelluista ongelmista.

Aloita suorittamalla itsediagnoosi

Valitsemalla Asetukset ja Tukivalikko voit suorittaa joukon Itsediagnoosi-testejä ongelmien tunnistamiseksi ja korjaamiseksi.

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Tuki > Laitteen hoito > Itsediagnoosi

1. Videotesti
2. Kuvatesti
3. Äänitesti
4. HDMI-vianmääritys
5. Signaalin tiedot
6. Smart Hub -yhteystesti
7. Nollaa Smart Hub

Jos näyttösi vilkkuu tai himmenee äkillisesti, joudut ehkä poistamaan käytöstä joitakin virransäästöominaisuuksia.

Voit tehdä sen poistamalla käytöstä kirkkauden optimoinnin, kirkkauden vähentämisen, liikevalaistuksen tai kontrastin parannuksen.

Kokeile poistaa käytöstä yksi tai useampi:

• Kirkkauden optimointi: Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki Asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Virta ja energiansäästö > Kirkkauden optimointi
  • Kirkkauden vähentäminen: Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki Asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Virta ja energiansäästö > Kirkkauden vähentäminen
  • Liikevalaistus: Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki Asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Virta ja energiansäästö > Liikevalaistus
  • Kontrastin parannus: Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki asetukset > Kuva > Asiantuntijan asetukset > Kontrastin parannus

Jos näyttö vaikuttaa liian himmeältä, kokeile määrittää kuva-asetukset uudelleen Asiantuntijan asetukset -valikosta tai ottamalla käyttöön Kirkkauden optimointi tai poistamalla käytöstä Kirkkauden vähentäminen.

Valitse ensin:

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki asetukset > Kuva > Asiantuntijan asetukset > Määritä kuva uudelleen
  • Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki Asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Virta ja energiansäästö > Kirkkauden optimointi
  • Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki Asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Virta ja energiansäästö > Kirkkauden vähentäminen

Valitse edellä olevien vaiheiden jälkeen Kuva ja säädä Kuvatila-, Kontrasti-, Kirkkaus- ja Terävyys-asetukset.

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki asetukset > Kuva > Kuvatila
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Kontrasti
  • Home > Menu > Settings > All Setting > Picture > Expert Settings > Kirkkaus
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Terävyys
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Väri
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Syvyys (G/R)

Tarkista, onko Harmaasävy-toiminto käytössä.

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Helppokäyttöisyys > Harmaasävy

Jos laite sammuu itsestään, kokeile poistaa käytöstä jokin energiansäästötoiminnoista.

Tarkista, onko Uniajastin käytössä. Uniajastin sammuttaa laitteen automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki Asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Järjestelmän hallinta > Uniajastin

Jos Uniajastin on pois käytöstä, tarkista ja poista käytöstä Automaattinen virran katkaisu, Valmiustilan ajastin ja Sammutusajastin:

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki Asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Virta ja energiansäästö > Automaattinen virrankatkaisu
  • Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki Asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Järjestelmän hallinta > Valmiustilan ajastin
  • Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki Asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Järjestelmän hallinta > Sammutusajastin

Myymälöissä näyttöihin on usein valittuna digitaalinen UHD-kanava tai HD-kanava.

Voit vaihtaa laitteen, mukaan lukien digitaalisen lähetysvastaanottimen, IPTV:n tai digiboksin, lähtöresoluutioksi UHD tai HD.

Voit nauttia korkealaatuisista videoista käyttämällä HDMI-kaapelia.

• Aloitus > Valikko > Yhdistetyt laitteet > Yhteysopas > Videolaite > HDMI

Jos yhdistät laitteen tietokoneeseen, varmista, että tietokoneen grafiikkakortti tukee UHD-resoluutiota.

Huomaathan: Varmista, että digiboksi tai kaapeliboksi tukee UHD-sisältöä tai -lähetystä ja määritä resoluutio. Saat lisätietoja ottamalla yhteyden palveluntarjoajaasi.

Jos käytät Samsung TV Plus -kanavaa, tarkista verkkoyhteys. Jos verkon nopeus on pieni, sovellus ei välttämättä toimi hyvin tai kuvanlaatu voi olla heikko.

Jos huomaat kuvan olevan samea tai värähtelevän, käytä kuvan selkeyden asetustoimintoa ongelman ratkaisemiseen.

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki asetukset > Kuva > Asiantuntijan asetukset > Kuvan selkeysasetukset

Videosisällön pakkaaminen voi aiheuttaa kuvavääristymiä erityisesti, jos kuva liikkuu nopeasti, kuten urheiluohjelmissa tai toimintaelokuvissa.

Irrota laite virtalähteestä ja liitä uudelleen ja tarkista myös kauko-ohjaimen paristo.

Jos signaalin voimakkuus on heikko, näyttö voi vaikuttaa vääristyneeltä, mutta kyseessä ei ole laitevika. Laitteen läheisyydessä (noin metrin säteellä) käytettävät mobiilipuhelimet voivat aiheuttaa kohinaa analogisiin ja digitaalisiin kanaviin.

Vaihda kuvakooksi vakiokoko 16:9.

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki asetukset > Kuva > Kuvakoon asetukset > Kuvakoko

Vaihda ulkoisen laitteen lähtöresoluutio.

HD-kanavissa näkyy mustat palkit jommallakummalla puolella näyttöä toistettaessa muunnettua SD (4:3) -sisältöä.

Mustat palkit näkyvät näytön ylä- ja alalaidassa, kun katsot elokuvaa, jonka kuvasuhde poikkeaa laitteestasi.

Säädä kuvakoko ulkoisessa laitteessa tai ota käyttöön koko näytön asetus.

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki asetukset > Kuva > Kuvakoon asetukset > Kuvakoko

Jos näyttötekstit näkyvät näytössä, voit poistaa ne käytöstä.

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki asetukset > Yleiset ja tietosuoja > Helppokäyttöisyys > Näyttötekstin asetukset > Näyttöteksti

Jos Näyttöteksti-asetus on pois käytöstä, säädä näyttötekstiasetusta ulkoisessa laitteessa, koska yhdistettäessä ulkoinen laite HDMI- ta komponenttikaapelilla, näyttötekstitoiminto ei ole käytettävissä.

Jos haluat lisätietoja ulkoisen laitteen yhdistämisestä, suorita Yhteysopas.

• Aloitus > Valikko > Yhdistetyt laitteet > Yhteysopas

Varmista, että ulkoinen laite on kytketty kunnolla ja siinä on virta. Vaihda lähdelaitetta valitsemalla Lähdelaitteet.

• Aloitus > Valikko > Yhdistetyt laitteet > Lähdelaitteet

Käyttämällä HDMI-vianmääritystä voit tarkistaa HDMI-kaapelin ja ulkoisten laitteiden liitännät. Toiminto kestää noin kaksi minuuttia.

• Aloitus > Valikko > Yhdistetyt laitteet > Yhteysopas > Videolaite > HDMI-vianmääritys

Jos käytät digiboksia tai kaapeliboksia, tarkista lähetyssignaalit tai verkko, johon ulkoinen laite on yhdistettynä.

Jos tietokoneen näyttö on tyhjä tai tietokonetta ei tunnisteta, tarkista tietokoneen virtalähde ja liitä uudelleen tietokoneen ja laitteen yhdistävä HDMI-kaapeli. Jos ongelma ei korjaannu, tarkista, että tietokone on valmiustilassa ja määritä sitten Tulosignaali Plus -asetukseksi Käytössä.

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki asetukset > Yhteys > Helppokäyttöisyys > Ulkoisen laitteen hallinta > Tulosignaali Plus

Jos määritetty resoluutio ei ole sama, seurauksena voi olla tyhjä tai vilkkuva näyttö.

Muokkaa ulkoisen laitteen nimeä. Erityisesti jos yhdistettynä on tietokone, tarkista, onko laitteen nimeksi muokattu tietokone.

• Aloitus > Valikko > Yhdistetyt laitteet > HDMI1 tai HDMI2 > nuolipainike alas > Muokkaa

Optimaalinen ja suositeltu resoluutio on 3840 x 2160 taajuudella 165 Hz.

Jos et voi asettaa resoluutioksi 3840 x 2160 taajuudella 165 Hz, ota käyttöön Pelitila.

• Aloitus > Valikko > Asetukset > Kaikki asetukset > Peli > Pelitila

Asetukset ja alkuperäinen resoluutio Odissey ARK 55'
Asetukset Alkuperäinen resoluutio
Pelitila: KÄYTÖSSÄ 3840 x 2160 taajuudella 165 Hz
Pelitila: POIS KÄYTÖSTÄ, Tulosignaali Plus: KÄYTÖSSÄ 3840 x 2160 taajuudella 120 Hz
Pelitila: POIS KÄYTÖSTÄ, Tulosignaali Plus: POIS KÄYTÖSTÄ 3840 x 2160 taajuudella 30 Hz

Huomaathan: Varmista, että tietokoneen videokortti tukee resoluutiota 3840 x 2160 taajuudella 165 Hz ja käytä sertifioitua yhteensopivaa HDMI-kaapelia.