Galaxy-puhelimen yhdistäminen autoon Android Auto -sovelluksella

Sinun ei tarvitse koskaan irrottaa käsiä ohjauspyörästä, kun tukenasi on Android Auto. Android Auto -sovelluksen avulla voit ohjata auton näyttöä asettelemalla näytölle tarvitsemasi tiedot. Hyödynnä kaikki sen ominaisuudet ja saat hyödyllisiä neuvoja auton ja mobiililaitteen yhdistämisestä Android Auto -sovelluksella.

Ennen kuin kokeilet alla olevia ratkaisuja ongelmaasi, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Tarkista seuraavasti, kuinka voit päivittää mobiililaitteesi ohjelmiston.

Vaihe 1. Valitse Asetukset Ohjelmistopäivitys.
Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna.
Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Mitä Android Auto voi tehdä?

Yhdistä puhelimesi auton näyttöön. Android-sovellus tulee heti näkyviin. Voit näyttää ajo-ohjeet napauttamalla tai tekstiviestit ääniohjauksella. Voit myös soittaa käyttämättä käsiäsi. Android Auto auttaa sinua keskittymään ajamiseen ja nauttimaan siitä. Yhdistä puhelimesi ja lähde matkaan.

Android Auto -sovelluksen toiminnot
• Reittiohjeet
• Musiikki
• Puhelut ja tekstiviestit
• Google

Mitä Android Auto voi tehdä

Galaxy-puhelimen yhdistäminen autoon

Vaihe 1. Tarkista ajoneuvosi.
• Tarkista, onko ajoneuvosi tai stereosi yhteensopiva Android Auto -sovelluksen kanssa.
• Varmista, että Android Auto on otettu käyttöön ajoneuvon asetuksista. Lue ohjeet ajoneuvon käyttöoppaasta tai ota yhteyttä ajoneuvon valmistajaan, jos tarvitset neuvoja.
• Joissakin ajoneuvoissa Android Auto -tuki on lisätty päivityksenä. Jos ajoneuvosi on tuettujen mallien luettelossa, mutta Android Auto ei toimi, kokeile järjestelmän päivittämistä tai käy paikallisessa huoltoliikkeessä. Lue ohjeet ajoneuvon käyttöoppaasta tai ota yhteyttä ajoneuvon valmistajaan, jos tarvitset neuvoja.

Vaihe 2. Tarkista puhelimesi.
• Jos puhelimessasi on Android 10, sinun ei tarvitse ladata Android Auto -sovellusta erikseen.
• Jos puhelimessasi on Android 9 tai vanhempi versio, voit ladata Android Auto -sovelluksen Play Store -sovelluskaupasta.
• Sinun on sallittava tiedonsiirto puhelimessasi, jotta voit käyttää Android Auto -sovellusta. Kun laitteesi on yhdistetty USB-kaapelilla, pyyhkäise näytön ylälaidasta ja napauta Android-järjestelmän ilmoitusta. Valitse vaihtoehto, joka sallii tietojen siirtämisen.

Vaihe 3. Yhdistä ja aloita.
• Yhteyden Android Auto -sovelluksen ja ajoneuvon välille voi muodostaa Bluetooth-yhteydellä tai USB-kaapelilla ja yhdistämistapa saattaa vaihdella ajoneuvon ja valmistajan mukaan.
• Tarkista, näkyykö Android Auto näytössä.
• Vaikka USB-kaapelit näyttävät samalta, niiden laadussa ja latausnopeudessa voi olla valtavia eroja. Android Auto vaatii korkealaatuisen USB-kaapelin, joka soveltuu tiedonsiirtoon. Jos mahdollista, käytä alkuperäistä laitteesi mukana toimitettua kaapelia.

Yhteysongelmien vianmääritys

Android Auto toimii vain tiettyjen laitteiden, ajoneuvojen ja USB-kaapeleiden kanssa. Jos sinulla on ongelmia puhelimen yhdistämisessä, käy läpi alla annetut vianmääritysohjeet.

Yhteysongelmien tarkistusluettelo
• Android Auto vaatii Android 6.0 tai uudemman ohjelmistoversion.
• Tarkista Android Auto -sovelluksen päivitykset ja pidä sovellus aina ajan tasalla.
• Turvallisuussyistä ensimmäisen asennuksen voi tehdä vain, kun auto on pysäköitynä.
• Yhteyden Android Auto -sovelluksen ja ajoneuvon välille voi muodostaa Bluetooth-yhteydellä tai USB-kaapelilla ja yhdistämistapa saattaa vaihdella ajoneuvon ja valmistajan mukaan. Tarkka menetelmä ajoneuvon ja Android Auto -sovelluksen yhdistämiseen on varmistettava ajoneuvon valmistajalta.
• Käytä alkuperäistä Samsungin USB-kaapelia (ajoneuvosta riippuen edes alkuperäinen kaapeli ei välttämättä ole yhteensopiva). Käytä lyhyttä USB-kaapelia, jonka pituus on enintään 1 metri.
• Tarkista, onko sovellus yhdistettynä toiseen ajoneuvoon.

Yhteyden tarkistaminen toiseen ajoneuvoon
Vaihe 1. Irrota puhelin ajoneuvosta.
Vaihe 2. Avaa Android Auto -sovellus puhelimesta.
Vaihe 3. Valitse Valikko Asetukset Yhdistetyt autot.
Vaihe 4. Poista valinta kohdasta Lisää uusia autoja Android Auto -sovellukseen.
Vaihe 5. Kytke puhelin uudelleen autoon.

Huomautus:

• Varmista, että auto on yhteensopiva Android Auto -sovelluksen kanssa ja että Android Auto on käytössä. Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.
  • Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi tai -lisälaitteessasi on häiriöitä, voit lähettää virheraportin tai lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella. Näin voimme tutkia tarkemmin, mistä häiriö johtuu. Tiedot on muutettu nimettömiksi ja niitä säilytetään vain ongelman tutkimisen ajan. Lue lisää virheraportin lähettämisestä kohdasta Samsung Members -sovelluksen käyttäminen.