Mitä tehdä, jos puhelin kuumenee?

Galaxy-puhelin voi lämmetä, kun sitä käytetään, mutta se ei vaikuta laitteen käyttöikään tai toimivuuteen. Jos laite alkaa kuitenkin tuntua epämukavan kuumalta mahdollisen ylikuumenemisen vuoksi, laitteen käyttö on lopetettava ja sen on annettava jäähtyä. Lue alla olevista ohjeista, miten voit pitää puhelimesi normaalin lämpöisenä.

Ennen kuin kokeilet alla olevia suosituksia, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Päivitä mobiililaitteen ohjelmisto seuraavasti:

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna.

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Syyt, jotka voivat aiheuttaa puhelimen kuumenemista

Jos Galaxy-puhelin lämpenee käytön aikana, siihen voi olla useita syitä. Kun käytät toimintoja tai sovelluksia, jotka vaativat enemmän virtaa tai kun käytät niitä pitkiä aikoja, laite voi kuumentua tilapäisesti lisääntyneen virrankulutuksen vuoksi. Puhelin voi tuntua kosketettaessa kuumemmalta myös langattoman latauksen tai pikalatauksen aikana. Seuraavat ovat esimerkkejä tilanteista, joissa laite voi ylikuumentua. Nämä esimerkit eivät välttämättä koske laitettasi käyttämistäsi toiminnoista ja sovelluksista riippuen.

• Ensimmäisen asennuksen aikana ostettuasi puhelimen tai tietojen palauttamisen aikana.
  • Ladattaessa suuria tiedostoja.
  • Käytettäessä sovelluksia, jotka vaativat enemmän virtaa, tai käytettäessä sovelluksia pitkiä aikoja.
  • Suoritettaessa useita toimintoja samanaikaisesti tai kun taustalla on käynnissä useita sovelluksia.
  • Kun pilvipalveluun, sähköpostiin tai muuhun tiliin synkronoidaan suuri määrä tietoja.
  • Kun laite on suorassa auringonvalossa.
  • Käytettäessä laitetta tukiasemana ja jaettaessa verkkoa.
  • Käytettäessä laitetta alueilla, joissa on heikko signaali tai ei ole verkkoa ollenkaan.
  • Ladattaessa akkua vaurioituneella USB-kaapelilla.
  • Kun laitteen monikäyttöliitin on vaurioitunut tai se on altistunut vieraille aineille, kuten nesteille, pölylle, metallipölylle tai lyijykynän lyijylle.
  • Käytettäessä roaming-palveluita.

Huomautus: Tulokset ja oireet voivat vaihdella käytettävästä laitteesta ja mallista riippuen. Tietyt ratkaisut eivät sovellu tiettyihin laitteisiin.

Jos laite kuumenee, toimi seuraavasti

Jos tunnet puhelimen kuumenevan, yritä jäähdyttää puhelin kokeilemalla alla olevia neuvoja.

• Pidä laitteen ohjelmisto päivitettynä uusimpaan versioon.
  • Laitteen kuumeneminen voi johtua käynnissä olevien sovellusten ristiriidoista. Käynnistä laite uudelleen.
  • Ota Wi-Fi, GPS ja Bluetooth pois käytöstä, kun niitä ei käytetä.
  • Sulje sovellukset, jotka lisäävät virrankulutusta tai ovat käynnissä taustalla, kun niitä ei käytetä.
  • Poista tarpeettomat tiedostot tai käyttämättömät sovellukset.
  • Pienennä näytön kirkkautta.
  • Jos laite ylikuumenee tai tuntuu kuumalta pitkän aikaa, älä käytä sitä hetkeen.
  • Suurempi virkistystaajuus tekee animaatioista ja selaamisesta sulavampaa, mutta se käyttää enemmän virtaa. Määritä virkistystaajuudeksi vakiotila.
  • Jos akkua ladataan, irrota laturi laitteesta ja sulje käynnissä olevat sovellukset. Odota, että laite jäähtyy ja aloita lataaminen uudelleen.
  • Jos käytät langatonta laturia, älä aseta muita esineitä, kuten metalliesineitä, magneetteja tai magneettijuovallisia kortteja laitteen ja langattoman laturin väliin.

Jos laite alkaa tuntua epämukavan kuumalta mahdollisen ylikuumenemisen vuoksi, lopeta laitteen käyttö. Kun laite kuumenee, ominaisuudet ja toiminnot voivat olla rajallisia tai laite voi sammua jäähtymistä varten. Tämä toiminto on käytettävissä vain tuetuissa malleissa.

• Jos laite ylikuumenee tai saavuttaa tietyn lämpötilan, näkyviin tulee varoitusviesti laitteen vaurioitumisen, ihoärsytysten ja -vaurioiden sekä akun vuotamisen estämiseksi. Näytön kirkkaus ja toimintojen nopeus pienenevät ja akun lataaminen pysähtyy laitteen lämpötilan pienentämiseksi. Käynnissä olevat sovellukset sulkeutuvat ja kaikki puhelut ja muut toiminnot ovat rajallisia hätäpuheluita lukuun ottamatta, kunnes laite on jäähtynyt.
Ylikuumenemisen varotoimet.
  • Jos näkyviin tulee toinen viesti laitteen kuumentuessa lisää, laite sammuu. Älä käytä laitetta, kunnes sen lämpötila on laskenut määritetyn lämpötilan alapuolelle. Jos toinen viesti tulee näkyviin hätäpuhelun aikana, pakotettu sammutus ei katkaise puhelua.

Huomautus:

• Varoitusviestit voivat vaihdella malleittain.

Taitettava puhelin voi kuumentua ympäristön vaikutuksesta seuraavissa tilanteissa. Ole varovainen, jotta akun käyttöikä ei lyhene, laite vaurioidu tai aiheuta tulipaloa.

• Älä pidä laitetta erittäin kylmässä tai erittäin kuumassa lämpötilassa.
  • Älä jätä laitetta suoraan auringonvaloon pitkäksi ajaksi.
Käyttöympäristön varotoimet.
  • Älä käytä tai säilytä laitetta kauaa erittäin kuumassa ympäristössä, kuten auton sisällä kesäaikaan.
  • Älä aseta laitetta mihinkään, missä se voi ylikuumentua, kuten lämmittimen päälle.
Käyttöympäristön varotoimet 2.
  • Älä säilytä laitetta lämmittimen, mikroaaltouunin, kuumien keittotasojen tai suuripaineisten astioiden lähellä tai niiden sisällä.
  • Älä käytä kaapelia, joka on kuoriutunut tai vaurioitunut äläkä käytä mitään laturia tai akkua, joka on vaurioitunut tai ei toimi oikein.
Käyttöympäristön varotoimet 3.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Samsung Members -sovelluksen käyttäminen

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi , tai -lisälaitteessasi on ongelmia, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella. Lue lisää virheilmoituksen lähettämisestä.