Miten voit korjata Galaxy Z Flip5 -puhelimen itse

Ota laitteesi korjaus omiin käsiisi Samsungin omakorjausohjelmalla ja korjaa Samsung Galaxy Flip5 -puhelimesi. Katso ohjeet alla olevasta videosta.

Vinkkejä korjaukseen aidoilla Samsung-osilla – Galaxy Z Flip5

Tiesitkö, että Samsungilla on omakorjausohjelma?

* Seuraavalla videolla näytetään, miten voit korjata Galaxy Z Flip5 -puhelimen itse. Voit soveltaa tärkeimpiä vaiheita ja perusmenetelmiä Galaxy Z Flip -sarjan puhelimiin. Portin ja liittimien sijainnit vaihtelevat eri laitteiden välillä.

* Samsungin omakorjausohjelma on saatavilla tällä hetkellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja useimmissa EU-maissa.

* Samsung tarjoaa erittäin kattavia huoltovaihtoehtoja. Lisätietoja on osoitteessa www.samsung.com/support

* Takuu ei välttämättä korvaa tuotteen vahinkoja, jotka johtuvat muun kuin Samsungin sertifioiman palveluntarjoajan vääränlaisista korjausyrityksistä.

* Pysäytä video siksi aikaa, kun suoritat vaiheen, ja jatka, kun olet valmis.

Ota laitteidesi korjaus omiin käsiisi

Säästä aikaa ja vähennä elektroniikkajätteen määrää tekemällä pienet korjaukset itse

1 Valmistelut

Ota kaikki tarvittavat aidot osat ja työkalut esille

* Käytä vain erityisesti pienelektroniikan korjaukseen tarkoitettuja demagnetoituja työkaluja, sillä useimmat elektroniset osat ovat herkkiä sähkömagneettisille voimille.

* Katso kunkin mallin omat ohjeet soveltuvasta korjausoppaasta.

Aidot Samsung-osat, näyttö

• Näyttösarja
  • ruuvi 3487
  • ruuvi 3506
  • ruuvi 3507
  • ruuvi 3489
  • ruuvi 3442
  • etukameran liimanauha
  • kansinäytön liimanauha
  • takakannen liimanauha

* Käytä aina Samsungin hyväksymiä aitoja osia. Kolmansien osapuolten varaosat eivät välttämättä toimi oikein.

Korjauksessa käytettävät työkalut

• lämpöpussi
  • avaustyökalu
  • imukuppi
  • avausplektrat
  • ruuvitaltta PH0
  • SIM-kortin poistotyökalu
  • ESD-suojatut pinsetit

* Voit käyttää korjaukseen omia demagnetoituja työkalujasi.

* ESD: sähköstaattinen purkaus

Käytä aina turvavarusteita, kun korjaat laitteita

Turvavarusteet

• suojalasit
  • ESD-suojatut käsineet
  • maski

* ESD: sähköstaattinen purkaus

Suorita korjaus tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto, ja vältä palovammoja ja muita vammoja

Varmuuskopioi tietosi turvalliseen paikkaan ja varmista, että laite on kytketty pois päältä

Varmista ennen korjausta, että akku on täysin tyhjä

Poista ensin SIM-korttitelakka SIM-kortin poistotyökalulla

* Laite saattaa vahingoittua, jos purat sen niin, että SIM-korttitelakka on paikoillaan.

Valmista! Aloitetaanko sitten laitteen purkaminen?

2 Purkaminen

Takakansi

Laita lämpöpussi mikroon ja lämmitä se pussin ohjeiden mukaisesti

* Älä lämmitä lämpöpussia yli 65 °C:n lämpöiseksi. Suosittelemme mittaamaan ja hallitsemaan lämpötilaa lämpömittarin avulla.

* Varmista, että mikroaaltouunin lautanen pääsee pyörimään vapaasti, jottei lämpöpussi jää kiinni mihinkään.

* Käytä aina suojakäsineitä, kun käsittelet lämmitettyä lämpöpussia. Varo, ettet saa palovammoja.

Älä koskaan lämmitä puhelinta tai tablettia mikroaaltouunissa

Irrota takakansi toistamalla seuraavat kolme vaihetta kaikille neljälle reunalle laitteen takapuolella

* Lyhennetty toimenpidesarja. Todelliset vaiheet voivat vaihdella.

1. vaihe: Aseta lämpöpussi takakannen vasenta reunaa vasten

2. vaihe: Kiinnitä imukuppi lämmitettyyn reunaan

* Suositellut turvavarusteet: suojalasit, ESD-suojatut käsineet, maski.

3. vaihe: Avaa rako takakannen ja näyttömoduulin väliin avausplektralla

* Käytä vain avausplektran kärkeä; älä koskaan työnnä sitä kokonaan laitteeseen.

Näin voit välttää tuotteen vahingoittamisen takakannen irrottamisen yhteydessä.

* Jos takakannen lasi on rikki, vältä vammat käyttämällä täyttä suojavarustusta eli suojalaseja, ESD-suojattuja käsineitä ja maskia.

Toista samat kolme vaihetta laitteen oikealle reunalle sekä ylä- ja alareunalle

Nosta takakansi varovasti irti imukupilla

Poista takakannen liimanauha ESD-suojatuilla pinseteillä takakannen liimanauha

* Kun kokoat laitteen, käytä uutta liimanauhaa.

Langaton latausmoduuli

Tarkasta kaksi kohtaa, joihin liittimet on yhdistetty

ruuvit

* Porttien ja liittimien sijainnit vaihtelevat eri laitteiden välillä.

Poista kaikki metallilevyn ruuvit ruuvitaltan avulla

* Käytä tuotteiden huollossa vain laadukkaita ruuvitalttoja. Huonolaatuiset ruuvitaltat vahingoittavat helposti ruuvien päitä.

* Käytä uusia ruuveja, kun kokoat laitteen.

Nosta alametallilevy varovasti irti laitteesta pinsettien avulla

Irrota toissijainen akkuliitin avausplektran avulla

Tarkasta neljä kohtaa, joissa on ruuveja

ruuvit

Irrota kaikki ruuvit ruuvitaltalla

* Käytä tuotteiden huollossa vain laadukkaita ruuvitalttoja. Huonolaatuiset ruuvitaltat vahingoittavat helposti ruuvien päitä.

* Käytä uusia ruuveja, kun kokoat laitteen.

Irrota NFC-antenniliitin avausplektran avulla

Irrota langattoman latausmoduulin liimanauhat pinsettien tai avausplektran avulla

Nosta pinseteillä keskeltä alhaalta

Irrota sitten langaton latausmoduuli ja kaiutinmoduuli laitteesta samanaikaisesti

Varo, ettet vahingoita mitään langattoman latausmoduulin lähellä olevia liitettyjä komponentteja.

Latausportti

Tarkasta kaksi kohtaa, joihin liittimet on yhdistetty

ruuvit

Irrota kaikki ruuvit ruuvitaltalla

* Käytä tuotteiden huollossa vain laadukkaita ruuvitalttoja. Huonolaatuiset ruuvitaltat vahingoittavat helposti ruuvien päitä.

* Käytä uusia ruuveja, kun kokoat laitteen.

Irrota kaksi liitintä latausportista avausplektran avulla

* Porttien ja liittimien sijainnit vaihtelevat eri laitteiden välillä.
ja nosta latausportti irti kokoonpanosta pinseteillä

* Käytä aina Samsungin hyväksymiä aitoja osia. Kolmansien osapuolten varaosat eivät välttämättä toimi oikein.

Latausportti

Kansinäyttö

Laita lämpöpussi mikroon ja lämmitä se pussin ohjeiden mukaisesti

* Älä lämmitä lämpöpussia yli 65 °C:n lämpöiseksi. Suosittelemme mittaamaan ja hallitsemaan lämpötilaa lämpömittarin avulla.

* Varmista, että mikroaaltouunin lautanen pääsee pyörimään vapaasti, jottei lämpöpussi jää kiinni mihinkään.

* Käytä aina suojakäsineitä, kun käsittelet lämmitettyä lämpöpussia. Varo, ettet saa palovammoja.

Älä koskaan lämmitä puhelinta tai tablettia mikroaaltouunissa

Irrota kansinäyttö toistamalla seuraavat kolme vaihetta kaikille laitteen kansinäytön neljälle reunalle

* Lyhennetty toimenpidesarja. Todelliset vaiheet voivat vaihdella.

1. vaihe: Aseta lämpöpussi kansinäytön vasenta reunaa vasten kolmen minuutin ajaksi

2. vaihe:
Avaa rako liittämällä imukuppi ja käyttämällä avausplektraa

* Suositellut turvavarusteet: suojalasit, ESD-suojatut käsineet, maski.

* Käytä vain avausplektran kärkeä; älä koskaan työnnä sitä kokonaan laitteeseen. Näin voit välttää tuotteen vahingoittamisen takakannen irrottamisen yhteydessä.

* Jos takakannen lasi on rikki, vältä vammat käyttämällä täyttä suojavarustusta eli suojalaseja, ESD-suojattuja käsineitä ja maskia.

Toista samat kolme vaihetta laitteen oikealle reunalle sekä ylä- ja alareunalle

Ole varovainen, ettet vahingoita kansinäyttöä, sillä liiallisen voiman käyttäminen voi vahingoittaa sitä

Pura kansinäytön johtoliittimen kansi pinseteillä ennen kuin poistat kansinäytön

Pura kansinäytön johtoliittimen kansi ja

irrota kansinäyttö kokonaan

Poista kaikki kansinäytön sisäpuoleen kiinnitetyt liimanauhat

* Kun kokoat laitteen, käytä uutta liimanauhaa.

Pääpiirilevy

Tarkasta viisi kohtaa, joissa on ruuveja

* Porttien ja liittimien sijainnit vaihtelevat eri laitteiden välillä.
Irrota kaikki ruuvit ruuvitaltalla

ruuvit

Nosta ylämetallilevyn yläreuna varovasti irti laitteesta pinsettien avulla

Irrota 5G mmWave -antenni ja pääasiallinen akkuliitin avausplektran avulla

* 5G mmWave -antenni ja liitin ovat saatavilla vain Yhdysvalloista ostetuissa laitteissa.

Varo, ettet vahingoita akkua

Tarkasta kaksi kohtaa, joissa on ruuveja

* Porttien ja liittimien sijainnit vaihtelevat eri laitteiden välillä.

Irrota kaikki ruuvit ruuvitaltalla

Irrota salamaliitin pääpiirilevystä avausplektran avulla.

Nosta sitä pinsettien avulla takakannen oikean yläreunan erotinuran kohdalta ja poista se.

Tarkasta yksi kameran rungon ruuvi ja poista se ruuvitaltan avulla.

Irrota viisi pääpiirilevyn viisi liitintä avausplektran avulla.

Nosta pääpiirilevymoduulia pinsettien avulla sen oikean alareunan erotinuran kohdalta ja poista moduuli.

* Vain Samsungin valtuuttama korjaamo voi vaihtaa pääpiirilevyn. Ota yhteys Samsungiin, jos tarvitset lisää tukea.

Etukamera

Lämmitä lämpöpussia mikroaaltouunissa ja aseta se etukameramoduulin etu- ja takapuolelle 3 minuutin ajaksi.

* Noudata lämpöpussin ohjeita, jottei liika kuumuus vahingoita laiteta.

* Älä laita laitetta mikroaaltouuniin.

Älä koskaan lämmitä puhelinta tai tablettia mikroaaltouunissa

Varo, ettet vahingoita laitetta liiallisen lämpötilan kautta

Poista etukameran ja näyttömoduulin välinen hartsiliitos SIM-kortin poistotyökalulla ennen kuin lämpöpussin tuottama lämpö vähenee

Hartsi

Poista etukamera varovasti sormin

Sormenjälkitunnistin (sivupainike)

Tarkasta kaksi sormenjälkitunnistimen ruuvia ja poista ne ruuvitaltan avulla.

Poista metallilevy päänäyttömoduulista pinsettien avulla

Poista muovikehys päänäyttömoduulista

Sormenjälkitunnistin (sivupainike) poistuu kehyksen kanssa

* Kun kokoat laitteen, käytä uutta kehystä.

3 Aidot Samsung-osat

Aidot Samsung-osat, näyttö

• Näyttösarja
  • ruuvi 3487
  • ruuvi 3506
  • ruuvi 3507
  • ruuvi 3489
  • ruuvi 3442
  • etukameran liimanauha
  • kansinäytön liimanauha
  • takakannen liimanauha

* Käytä aina Samsungin hyväksymiä aitoja osia. Kolmansien osapuolten varaosat eivät välttämättä toimi oikein.

4 Kokoaminen

Varmista ennen kuin jatkat, ettei laitteen sisällä ole roskaa tai irtonaisia ruuveja

* Pysäytä video siksi aikaa, kun suoritat vaiheen, ja jatka, kun olet valmis.

Sormenjälkitunnistin (sivupainike)

muovikehys, liimanauhat

Poista uuden muovikehyksen suojakalvo ja aseta sormenjälkitunnistin (sivupainike) varovasti sille tarkoitettuun kohtaan.

Muovikehys

Kokoa uudelleen päänäyttömoduulin ympärille.

Aseta 1. liimanauha tarkasti muovikehyksen alareunan kohdalle ja kiinnitä se.

Paina nauhaa varovasti sormilla ja poista sitten nauhan sininen suojakalvo.

1. liimanauha

Aseta 2. liimanauha tarkasti muovikehyksen yläreunan kohdalle ja kiinnitä se.

Paina nauhaa varovasti sormilla ja poista sitten nauhan sininen suojakalvo.

2. liimanauha

Kokoa päänäyttömoduulin metallilevy pinsettien avulla

metallilaatta

Tarkasta metallilevyn kaksi eri kohdissa olevaa ruuvia ja kiristä ne ruuvitaltan avulla

Ruuvi 3442

Etukamera

sieni

Poista etukameran aukossa oleva sieni kokonaan pinsettien avulla ennen kuin asennat etukameran paikalleen.

Etukameran liimanauha

Aseta uusi etukameran liimanauha paikoilleen pinseteillä

* Varmista ennen kokoamista, ettei etukameran aukossa ole epäpuhtauksia, kuten liimanauhajäämiä.

Älä anna liiman koskettaa pölyä tai epäpuhtauksia

Aseta etukamera paikoilleen

Pääpiirilevy

Kokoa pääpiirilevy

Yhdistä kaikki johtoliittimet pääpiirilevyyn

Tarkasta ruuvin paikka ja kiristä se

Ruuvi 3487 (1ea)

Kokoa ylätakakansi.

Paina sitä alaspäin oikeassa kohdassa, kunnes kuulet lukitusäänen.

Liitä salamaliitin pinsettien ja sormien avulla pääpiirilevyyn.

Tarkasta ruuvin paikka ja kiristä se

Ruuvi 3506 (2ea)

Yhdistä pääasiallinen akkuliitin ja mmWave-antennijohtoliitin pääpiirilevyyn.

* 5G mmWave -antenni ja liitin ovat saatavilla vain Yhdysvalloista ostetuissa laitteissa.

Assemble: Kokoa ylempi takakansi

Tarkasta ruuvin paikka ja kiristä se

Ruuvi 3506 (5ea)

Kansinäyttö

Liitä uusi kansinäytön liimanauha

Kansinäytön liimanauha

Poista suojakalvo tarttumalla vihreään kalvoläppään

Varmista ennen kuin jatkat, ettei laitteen sisällä ole roskaa tai irtonaisia

ruuveja

* Pysäytä video siksi aikaa, kun suoritat vaiheen, ja jatka, kun olet valmis.

Kokoa ensin kansinäytön johtoliitin

Kokoa kansinäytön johtoliitin sormien avulla

Kiinnitä kansinäyttö painamalla sen reunoja tasaisesti, jotta se kiinnittyy

oikein

Latausportti

Aseta latausporttimoduuli laitteen alametallilevyyn

Tarkasta ruuvin paikka ja kiristä se

Ruuvi 3442 (2ea)

Liitä latausportin kaksi liitintä

Langaton latausmoduuli

Kokoa ensin kaiutinmoduulin alaosa, ja paina se paikalleen sormien avulla, kunnes kuulet lukitusäänen

Kokoa seuraavaksi langattoman latausmoduulin yläosa ja paina se paikalleen sormien avulla

Tarkasta ruuvin paikka ja kiristä se

Ruuvi 3442 (2ea), ruuvi 3489 (2ea, musta)

Yhdistä toissijainen akkuliitin

Kokoa alametallilevy

Tarkasta ruuvin paikka ja kiristä se

Ruuvi 3507 (2ea, musta)

Takakansi

Liitä uusi takakannen liimanauha

Takakannen liimanauha

Poista takakannen suojakalvo sormien tai pinsettien avulla

Paina kaikkia reunoja tasaisesti, jotta takakansi kiinnittyy oikein

* IPXX-laitteen suorituskykyä ei voida taata, jos korjaaja on käyttäjä tai ammattitaidoton henkilö.

Aseta SIM-korttitelakka takaisin sille tarkoitettuun kohtaan ja työnnä se paikalleen

Toinen tapa pidentää laitteiden käyttöikää

* Simuloitu havainnollistamistarkoituksiin. Katso kattavat tekniset ohjeet omakorjausohjeiden uusimmasta versiosta.

* Lyhennetty toimenpidesarja. Todelliset vaiheet voivat vaihdella.

Galaxy Z Flip5 -omakorjausohjelma

* Takuu ei välttämättä korvaa tuotteen vahinkoja, jotka johtuvat muun kuin Samsungin sertifioiman palveluntarjoajan korjausyrityksistä.

samsung.com

SAMSUNG