Yhteenveto One UI 5 -käyttöliittymän tärkeimmistä ominaisuuksista

Overview of the One UI 5 key features

One UI 5 on Samsung Galaxy -käyttöjärjestelmän uusin versio. Siinä on uusia ja parannettuja ominaisuuksia, jotka tekevät käyttökokemuksesta paremman entistä runsaammilla muokkausvaihtoehdoilla.

Alla on yhteenveto One UI 5 -käyttöliittymän tärkeimmistä ominaisuuksista.

Enemmän väripalettivaihtoehtoja

One UI 5 -käyttöliittymässä on helpompi löytää värejä laitteesi väripalettiin. Voit nyt valita 16 väriteemasta laitteesi taustakuvaan sopivan vaihtoehdon tai käyttää esiasetettuja väriteemoja.

Muokkaa lukitusnäyttöä

Lukitusjärjestelmän muokkaaminen on helpompaa One UI 5 -käyttöliittymässä. Sinun tarvitsee vain pitää painettuna lukitusnäyttöä ja avata sitten lukitus. Sen jälkeen voit valita taustakuvan, kellon tyylin, ilmoitusasetukset ja paljon muuta.

Muokkaa puhelun taustakuvia

Voit nyt määrittää eri taustakuvan kunkin yhteystiedon puhelulle ja näet yhdellä vilkaisulla, kuka sinulle soittaa.

Uudelleen suunnitellut taustakuvan asetukset

Pro-tilaan on lisätty tietokuvake, jonka avulla saat vinkkejä eri objektiivien, asetusten ja säätimien käytöstä tässä toiminnossa.

Ohjetoiminto Pro-tilassa

Pro-tilaan on lisätty tietokuvake, jonka avulla saat vinkkejä eri objektiivien, asetusten ja säätimien käytöstä tässä toiminnossa.

Ohjekuvake Galaxy-kameran Pro-tilassa

Histogrammi Pro-tilassa

Voit käyttää histogrammia kuvien kirkkauden säätämiseen, jotta löydät täydellisen valaistuksen.

Parannettu yhden käden zoomaus

Zoomauspalkkia on pienennetty niin, että zoomaaminen on helpompaa yhdellä kädellä.

Teleobjektiivi ruokatilassa

Voit nyt käyttää teleobjektiivia, kun kamerasi on ruokatilassa, jotta voit ottaa lähikuvia.

Helppo suodattimen valinta

Kaikki käytettävissä olevat suodattimet ovat yhdessä helppokäyttöisessä luettelossa. Pääset kamerasovelluksen suodattimiin napauttamalla taikasauvakuvaketta näytön oikeassa ylänurkassa.

Filter icon

Muokkaa gallerian albumeita

Voit valita albumit, jotka ovat näkyvissä oletuksena. Voit myös piilottaa albumit, joita käytät harvemmin, jolloin galleriasi on selkeämpi. Albumeita voi myös yhdistää yhdeksi albumiksi ja määrittää albumeiden luomisen automaattisesti valitsimiesi henkilöiden kuville.

Tarinoiden uusi ulkoasu

Gallerian automaattisesti luomien tarinoiden ulkoasu on uudistettu diaesitykseksi. Nyt voit siirtyä valokuvien ja videoiden välillä napauttamalla tai pyyhkäisemällä. .

Lisää vesileimoja valokuviin

Voit lisätä päivämäärän ja ajan tai oman yksilöllisen vesileimasi ottamiisi valokuviin.

Muotokuvatilan efektit muokkaamisen jälkeen

Eri efektit, kuten häivytys, studio ja high-key mono tallennetaan, vaikka kuvaa rajattaisiin. Se tarkoittaa, että voit säätää efektejä missä tahansa vaiheessa.

Lisää tarravaihtoehtoja

60 uutta emojitarraa, jotta voit tehdä valokuvistasi entistä hauskempia.

Luo tarroja mistä tahansa kuvasta

Valitse lassolla kuvasta se osa, josta haluat luoda tarran. Lisää sen jälkeen kehykset ja koristeet. Voit käyttää omia tarrojasi kuvissasi ja videoissasi.

Piirrä täydellisiä muotoja valokuviin ja videoihin

Voit piirtää helposti tiettyjä muotoja valokuvaeditorin kynätoiminnolla. Kun olet valmis, pidä muotoa painettuna, ja piirroksesi saa täydellisen muodon.

Parannettu gif-muokkaus

Gif-kuvien kokoa ja muotoa voi nyt rajata, muuntaa ja muokata.

Muokkaa välilyöntinäppäimen riviä

Valitse, mitkä näppäimet ja välimerkit näytetään välilyöntinäppäimen vieressä näppäimistön alarivissä.

Uusia emojeita emojipareihin

Kahdeksan uutta emojia ja kymmenen animaatiota, jotka voit liittää pareiksi emojinäppäimistössä.

Järjestele huomiopainikkeita

Voit muuttaa emojien, tarrojen ja muiden painikkeiden järjestystä pitämällä niitä painettuna.

Poimi tekstiä kuvista tai näytöstä

Voit nyt poimia tekstiä käyttämällä Samsung-näppäimistöä, Internetiä, galleriaa tai näyttökuvia. Sen jälkeen voit muokata poimittua tekstiä ja liittää sen viesteihin, sähköposteihin tai asiakirjoihin.

Sisältöön perustuvat ehdotukset

Jos gallerian, kameran tai muiden sovellusten kuvassa on tekstiä, tekstin sisällön perusteella sinulle ehdotetaan tiettyjä toimintoja. Jos kuvassa on esimerkiksi puhelinnumero tai verkko-osoite, voit soittaa numeroon tai siirtyä verkkosivustolle napauttamalla.

Luettavuuden asetukset pika-asetuspaneelissa

Voit helpottaa pika-asetuspaneelin luettavuutta lisäämällä suuren kontrastin fontin, kääntämällä värit, säätämällä värejä ja käyttämällä värisuodatinta.

Helppokäyttöisyyspainikkeen muokkaaminen

Voit muuttaa nopeasti käytettäviä toimintoja pitämällä painettuna helppokäyttöisyyspainiketta. Löydät helppokäyttöisyyspainikkeen seuraavasti:

1 Avaa Asetukset
2 Valitse Helppokäyttöisyys
3 Valitse Lisäasetukset
4 Valitse Helppokäyttöisyyspainike

Enemmän ääniohjausvaihtoehtoja

Käytettävissäsi on useita ääniohjaustyyppejä, jotka auttavat laitteen käytössä, vaikka et näkisi näyttöä selkeästi. Laitteesi voi lukea äänen näppäimistön syötteen ja voit käyttää Bixby Vision -toimintoa kohteiden tunnistamiseen.

Käytä puhelinta suurennuslasina

Voit lisätä pikavalinnan suurennuslasiin helppokäyttöisyysasetuksissa.

Poikkeukset Älä häiritse -tilaan

Voit nyt määrittää yksittäisiä yhteystietoja ja sovelluksia poikkeuksiksi, kun puhelin on Älä häiritse -tilassa. Se tarkoittaa, että saat ilmoituksia näiltä yhteystiedoilta tai sovelluksista, vaikka puhelimesi on Älä häiritse -tilassa.

Eri kieliasetukset kullekin sovellukselle

Valitse, mitä kieltä haluat käyttää kussakin sovelluksessa, määrittämällä kieli asetuksissa.

Parannettu äänen ja värinän asetusten valikko

Valikko on järjestelty uudelleen niin, että tarvitsemasi asetukset löytyvät helpommin. Voit asettaa soittoäänen, muuttaa äänenvoimakkuutta ja säätää värinää samassa paikassa.

Automaattinen optimointi

Laitteen ylläpito varmistaa, että puhelin toimii optimaalisesti käyttämällä automaattista optimointia. Voit määrittää laitteesi myös käynnistymään uudelleen automaattisesti tarpeen mukaan, jotta se toimisi mahdollisimman hyvin.

RAM Plus -toiminto laitteen ylläpidossa

Voit nyt ottaa RAM Plus -toiminnon pois käytöstä laitteen ylläpidossa, jos et tarvitse sitä tai jos sinun on rajoitettava käytettävää tallennustilaa.

Varoitus jakaessasi henkilötietoja

Jos kuva, jonka aiot jakaa, sisältää henkilötietoja, kuten luottokortin numeron, henkilötunnuksen tai passin numeron, saat siitä varoituksen jakopaneeliin. Se tarkoittaa, että voit tarvittaessa harkita uudelleen kuvan jakamista.

Intuitiivinen tietosuojatarkistus

Asetusvalikkoon on lisätty tietoturvavalikko. Sen avulla voit tarkistaa tietosuojan ongelmat ja korjata ne nopeasti.

Suojattu selaaminen Samsung Internetissä

Kun siirryt verkkosivustolle Samsung Internetissä, osoitepalkkiin tulee näkyviin lukkokuvake, joka osoittaa sivuston turvallisuuden. Napauttamalla kuvaketta voit tarkistaa, mitä tietoja verkkosivusto kerää.

Päivitetyt sovelluskuvakkeet ja kuvat

Sovelluskuvakkeita ja symboleita on päivitetty suuremmiksi ja helpommiksi tunnistaa. Joissakin sovelluksissa on myös uusi yhtenäisempi ulkoasu.

Sujuvammat animaatiot

Siirtyminen näyttöjen välillä on nyt luonnollisempaa uusien animaatio- ja siirtymisefektien ansiosta. Animaatiot ja muut visuaaliset tehosteet tulevat näkyviin välittömästi koskettaessasi näyttöä, mikä tekee niiden käytöstä intuitiivisempaa.

Parannettu häivytysefekti ja yksinkertaistetut värit

Pika-asetuspaneelin ja aloitusnäytön taustakuvan häivytystä on parannettu kirkkaammilla väreillä, jotta näkymä on selkeämpi. Tiettyjen sovellusten väriskaalaa on yksinkertaistettu, jotta häiriötekijöitä olisi vähemmän.

Pääsy ilmoitusasetuksiin

Kun käytät sovellusta ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään, haluatko sallia ilmoitukset. Näin voit estää ilmoitukset sovelluksista, joiden et halua häiritsevän sinua.

Yksityiskohtaiset asetukset

Erilaisia ilmoitustyyppejä voi hallita erikseen. Voit valita, näytetäänkö kaikki ponnahdusilmoitukset, vain osa niistä vai ei mitään. Voit myös hallita sovelluskuvakkeiden ja lukitusnäytön ilmoituksia..

Helpommat säätimet

Ilmoitusten säätimet löytyvät nyt ensimmäisenä sovelluksen ilmoitusasetuksissa. Näin ilmoitusten estäminen on helpompaa, jos sinusta tuntuu, että sovellus lähettää liikaa ilmoituksia.

Parannettu ulkoasu

Ilmoitusten lukeminen on nyt helpompaa ja nopeampaa suurempien kuvakkeiden ja parannetun tekstin kohdistuksen ansiosta.

Esiasetetut rutiinit löytyvät helposti

Hakunäyttöä on yksinkertaistettu, jotta esiasetetut rutiinit löytyvät helpommin.

Enemmän ehtoja ja toimintoja

Ehtoja ja toimintoja on lisätty. Voit nyt käynnistää rutiinin, kun otat käyttöön lentokonetilan tai mobiilitukiaseman. Uusia toimintoja ovat muun muassa sovellusparin avaaminen sekä oikean- ja vasemmanpuoleisen äänen balanssin säätäminen.

Unitila

Tämän uuden rutiinin avulla voit automatisoida erilaisia toimintoja ja optimoida puhelimen toiminnan nukkumaan mennessäsi.

Käytössä olevat rutiinit yhdellä vilkaisulla

Käytössä olevat rutiinit näytetään näytön ylälaidassa. Näin näet nopeasti, mitä puhelimessasi tapahtuu, ja voit tehdä tarvittaessa muutoksia.

Pienoisohjelmien pinoaminen aloitusnäytössä

Pienoisohjelmat voi yhdistää yhdeksi pienoisohjelmaksi ja vähentää aloitusnäytön kohteita. Pinoa pienoisohjelmia vetämällä niitä toistensa päälle ja siirry niiden välillä pyyhkäisemällä.

Älykkäiden ehdotusten pienoisohjelma

Tämä uusi pienoisohjelma ehdottaa käytettäviä sovelluksia, soitettavia puheluita, kalenteriin lisättäviä tapahtumia ja muita toimintoja käyttötapojen perusteella.

Näkymän vaihtaminen eleellä

Helpompi siirtyminen koko näytön tilasta jaettuun näyttöön. Sinun tarvitsee vain pyyhkäistä ylös näytön alalaidasta kahdella sormella. Voit myös siirtyä helposti koko näytön tilasta ponnahdusikkunaan pyyhkäisemällä yhdellä sormella kummasta tahansa ylänurkasta näytön keskelle.

Sovellusten nopea avaaminen jaetussa näytössä

Voit avata sovelluksia vetämällä ne tehtäväpalkista tai viimeaikaisten näytöstä. Sen jälkeen voit avata ne jaetussa näytössä vetämällä niitä näytön ylälaitaan, alalaitaan, vasempaan tai oikeaan laitaan tai reunaan.

Uudistettu tehtäväpalkki

Samsung DeX -tehtäväpalkkiin on lisätty hakupainike, mikä helpottaa sovellusten löytämistä. Voit siirtyä tiettyjen sovellusten tehtäviin napauttamalla sovellusta hiiren oikealla painikkeella. Tehtäväpalkissa näytettäviä painikkeita ja sovelluksia voi myös muokata.

Uusi merkki ilmoituksista

Tehtäväpalkin ilmoituspainikkeessa näkyy punainen piste, jos sinulla on uusia ilmoituksia.

Piilota puhelimen ilmoitukset televisiossa

Jos katsot puhelinta televisiosta, voit piilottaa ilmoitukset ja parantaa yksityisyyttäsi.

Google Meet -videopuhelut

Google Duo ja Google Meet on yhdistetty yhdeksi fantastiseksi videopuhelukokemukseksi. Voit käyttää sitä pikavideopuheluiden soittamiseen tai jopa 100 hengen kokouksen järjestämiseen.

Yhdistettyjen laitteiden valikko

Asetuksiin on lisätty yhdistettyjen laitteiden valikko. Se tarkoittaa, että muiden laitteiden kanssa käytettäviin toimintoihin, kuten Quick Share, Samsung DeX ja Smart View pääsee helpommin ja nopeammin samasta paikasta.

Monipuoliset AR-emojitarrat

Voit ilmaista itseäsi entistä paremmin 15 oletustarralla ja uusilla ladattavissa olevilla tarroilla.

AR-emojien uudet toiminnot

Valitse haluamasi kuva galleriasta ja käytä sitä tausta AR-emojin kamerassa. Voit myös yhdistää kaksi emojia pariksi ja luoda tansseja ja poseerauksia.

Tapahtumaan kutsuttavien hallinta

Lisätessäsi tapahtumia Samsungin kalenterisovelluksen Google-kalenteriin, voit valita, näkevätkö tapahtumaan kutsutut henkilöt, keitä muita on kutsuttu.

Lisää videokonferensseja tapahtumiin

Voit määrittää videokonferenssin samalla kun luot tapahtuman. Kaikki tapahtumaan kutsutut saavat linkin konferenssiin.

Uusi Tänään-kategoria

Tämä uusi kategoria näyttää muistutukset, joiden määräaika on tänään.

Näytä tai piilota toteutetut muistutukset

Voit näyttää tai piilottaa muistutukset toiminnoista, jotka olet jo tehnyt.

Valitse muistutusten näyttötapa

Valitse yksinkertaisempi näyttöilmoitus tai laajennettu näkymä, jossa on tarkempia tietoja, kuten määräpäivä.

Samsung Internetin helpommat kirjanmerkit

Luo ja siirrä suosikkikansioita vetämällä ja pudottamalla.

Parannettu omien tiedostojen haku

Hae kaikista tiedostoista tai vain nykyisen kansion tiedostoista. Voit hakea tiedoston nimen tai sen sisältämien tietojen perusteella, esimerkiksi asiakirjan sisältämän tekstin tai kuvien sijaintitietojen perusteella.

Useita ajastimia kellosovelluksessa

Voit määrittää nyt jopa 20 ajastinta samanaikaisesti.

Uudelleen suunniteltu digitaalisen hyvinvoinnin sovellus

Tarvitsemiesi toimintojen käyttäminen on nyt helpompaa.

Turvallisuus ja hätätilanteet

Voit lähettää helposti hätätilaviestin. Voit soittaa hätänumeroon painamalla sivupainiketta nopeasti viisi kertaa, vaikka puhelin olisi taskussasi tai et voisi puhua.

Voit luoda luettelon hätätilayhteyksistä puhelimesi yhteystiedoista.