Vara-akkua koskevat turvallisuusohjeet

Samsung on sitoutunut tarjoamaan turvallisen kokemuksen turvallisilla ja varmoilla tuotteilla. Samsungin vara-akuissa on sisäänrakennetut, korkealaatuiset ja huipputehokkaat litiumioniakut. Suojaa vara-akkuasi ja saa siitä kaikki irti noudattamalla näitä vaiheita.

Kuva Galaxy-laitteesta ja vara-akusta.

Ennen vara-akun käyttöä

Koska vara-akut ovat kulutustuotteita, niiden jäljellä oleva käyttöikä vähenee latauskertojen määrän tai keston kasvaessa. Pitkittynyt käyttö voi lisätä akun latauskertoja tai vähentää latauskapasiteettia.

Vara-akun käyttöympäristöt

• Samsungin vara-akut on suunniteltu toimimaan hyvin ympäristöissä, joissa lämpötila vaihtelee ja on esimerkiksi väliaikaisesti korkea tai alhainen. Jatkuva akun lataaminen tai käyttö äärilämpötiloissa voi vaikuttaa akun ikääntymiseen.
  • Vara-akun asianmukainen käyttölämpötila on 0~35 °C.
  • Pitkittynyt käyttö tai säilytys yli 35 °C:n tai alle 0 °C:n lämpötilassa voi heikentää akun suorituskykyä ja lyhentää sen kestoa.
  • Älä käytä korkean lämpötilan ympäristössä, kuten saunassa tai suoraan auringonpaisteeseen pitkäksi ajaksi pysäköidyssä autossa, äläkä jätä tällaiseen ympäristöön. Myös alhaiset ulkolämpötilat, kuten pakkaslämpötilat talvella, voivat vaikuttaa akkuun haitallisesti.

Vara-akun turvallinen käyttö

• Kun vara-akku tai liitetty laite on latautunut kokonaan, irrota USB-kaapeli tuotteesta ja laitteesta.
  • Vara-akku ja laturi voivat kuumentua vara-akun lataamisen aikana. Jos lämpötila kohoaa liian korkeaksi, tuote voi lopettaa lataamisen turvallisuussyistä.
  • Älä altista tuotetta voimakkaille iskuille, esimerkiksi putoamiselle. Tuotteen tai akun käyttöikä voi lyhentyä tai vaurioita tai vikoja saattaa aiheutua.
  • Kun akkua ei käytetä pitkään aikaan, laita se säilöön viileään ympäristöön, jossa ei ole kosteutta, varauksen ollessa 50–70 % akun ja sen suorituskyvyn suojaamiseksi.
  • Lataa akku alkuperäisellä Samsung-laturilla purkautumisen ehkäisemiseksi.
  • Älä aseta tuotetta lämmitetylle lattialle tai sähköhuovalle, sillä riskinä on ylikuumentuminen. Lämpö voi vaurioittaa akkua, mikä voi saada sen ylikuumenemaan tai aiheuttaa vamman.
  • Älä aseta tuotetta lämpenevien laitteiden, kuten ruoanvalmistuslaitteiden (hellat, mikroaaltouunit jne.), tai suurpainesäiliöiden lähelle tai sisälle.

Mitä tehdä, jos vara-akku ei toimi

• Jos LED-valo vilkkuu nopeasti vara-akun lataamisen aikana, tämä voi tarkoittaa, että akun sisällä on syntynyt lämpöä tai tapahtunut syväpurkaus. Jos näin tapahtuu, lopeta lataaminen välittömästi. Jos näin tapahtuu uudelleen, vie tuote tarkastettavaksi lähimpään huoltokeskukseen.
  • Vara-akku ja laturi voivat kuumentua lataamisen aikana. Jos lämpötila nousee liikaa, irrota laturi ja anna tuotteen jäähtyä ennen uudelleenlataamista.
  • Jos vara-akun latausliitin kuumenee merkittävästi, on mahdollista, että liitetty latauskaapeli on vaurioitunut. Vaihda se tässä tapauksessa uuteen alkuperäiseen kaapeliin ennen käyttöä.

Vara-akun turvallinen hävitys

• Noudata paikallisia akkujen turvallista hävittämistä tai kierrättämistä koskevia ympäristömääräyksiä.
  • Älä hävitä akkuja sekajätteen mukana.
  • Älä sekoita akkutyyppejä hävittäessäsi niitä.
  • Älä hävitä mitään akkua polttamalla.

Huomaa: On tärkeää noudattaa laitekohtaisia akun lataamista ja käsittelyä koskevia ohjeita.