Ulkoisen äänilähteen yhdistäminen optisella kaapelilla

Ulkoinen äänilähde voidaan yhdistää televisioon usealla eri tavalla. Yksi suosittu tapa on käyttää optista kaapelia, joka voi lähettää korkealaatuista ääntä. Jos valitse tämän yhdistämistavan äänijärjestelmällesi, lue lisää alta. Meillä on artikkeli optisen kaapelin yhdistämisestä.

Mikä on optinen kaapeli?

Optinen kaapeli on fyysinen yhteys, joka siirtää digitaaliset äänisignaalit valona. Siirtämisessä valo kulkee optisen kaapelin läpi ja valoimpulssi muunnetaan sähköimpulsseiksi, jotka sisältävät äänitiedot. Sähköimpulssit  muunnetaan analogiseksi signaaliksi yhteensopivalla kohdelaitteella ja vahvistetaan niin, että voimme kuulla ne.

Optisen kaapelin etuna on, että lähetyshävikki on pienempi kuin metallikaapeleilla, mikä on eduksi pitkän etäisyyden siirroissa, ja sitä voidaan käyttää lähes pysyvästi.

Huomautus: Alla on lueteltu yleisimmät menetelmät. Katso muut mahdolliset mallikohtaiset yhteyden muodostamistavat tuotteesi mukana toimitetuista käyttöohjeista.

Yhdistäminen optisella kaapelilla

Vaihe 1.
 Kytke digitaalinen optinen äänikaapeli television DIGITAL AUDIO OUT -porttiin.

Optisen kaapelin kytkeminen televisioon

Vaihe 2. Kytke digitaalisen optisen kaapelin toinen pää ulkoisen kaiuttimen DIGITAL AUDIO IN -porttiin.

Optisen kaapelin kytkeminen äänilaitteeseen

Vaihe 3. Paina kaukosäätimen Home-painiketta ja valitse Asetukset.

Asetusvalikko

Vaihe 4. Avaa Ääni-valikko ja valitse Äänilähtö.

Äänilähtö

Vaihe 5. Valitse Äänilähtö/Optinen.

Valitse Äänilähtö/Optinen

Ero HDMI-kaapeliin

Sekä optinen kaapeli että HDMI-kaapeli tuottavat hyvän äänenlaadun. Haluat ehkä kuitenkin tietää, mitä eroa niissä on.

Ensinnäkin äänessä ei ole eroa. Kumpikin kaapelityyppi tuottaa saman äänen. Molemmat siirtävät monikanavaista ääntä, joka on laadukkaampi kuin analoginen signaali.

Suurin ero optisen kaapelin ja HDMI-kaapelin välillä on tuettujen äänimuotojen määrä. Optinen kaapeli tukee 5.1 Dolby Digital- ja DTS-ääntä HDMI tukee 5.1 Dolby Digital- ja DTS-ääntä sekä Dolby Digital Plus-, Dolby True HD-, DTS-HD Master Audio-, Dolby Atmos- ja DTS:X-ääntä.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ovat englanninkielisiä esimerkkejä. Ne ovat saatavana myös oman maasi kielellä.