Diagnose gebruiken in de Samsung Members-app op je Galaxy

Controleer de prestaties van je toestel met Samsung Members. Werkt een specifieke functie van je telefoon niet naar behoren? Wil je je huidige batterijniveau weten? Voordat je naar een servicecentrum gaat, kun je de prestaties van je telefoon controleren met zelfdiagnose-instrumenten. De diagnosefunctie van de Samsung Members-app kan een zelfdiagnose geven en kan meer dan 24 verschillende kenmerken en functies van je telefoon analyseren, waaronder batterij, NFC, simkaart, mobiel netwerk, sensor, luidspreker, camera, aanraakscherm, bedrade headset, gezichtsherkenning, Bluetooth etc.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Samsung Members-app

In de Samsung Members-app vind je antwoorden op veelgestelde vragen en tips en trucs voor je Galaxy. Voordat je naar je lokale Samsung Electronics Service Center gaat, kun je de app bekijken die handige diensten biedt en ondersteunt, zoals diagnose, foutrapportage, ondersteuning op afstand, OS-upgrades, feedback over vragen en problemen, etc. Het is standaard geïnstalleerd op je Galaxy en kan worden gedownload via de onderstaande link.

Klik hier om de Samsung Members-app te downloaden.

Zelfdiagnose met de Samsung Members-app

Controleer de status van je telefoon met de Samsung Members-app diagnose-tool. Je kunt de afzonderlijke categorieën selecteren die je wilt diagnosticeren of een volledige diagnose uitvoeren. Nadat de diagnose is voltooid, kun je het overeenkomstige pictogram selecteren om de resultaten en de status van je telefoon te zien. Volg de onderstaande stappen om de diagnose te starten.

Samsung Members-app ondersteuning Samsung Members-app ondersteuning

Stap 1. Start de Run Samsung Members-app en selecteer Ondersteuning in de onderste helft van het scherm.

Bekijk de tests onder Diagnoses Bekijk de tests onder Diagnoses

Stap 2. Tik op Testen weergeven tests onder Diagnoses.

Test alle diagnoses Test alle diagnoses

Stap 3. Als je alle Diagnoses(P)-controles wilt doorlopen, tik dan op Alles testen.

galaxy loopt door de controles galaxy loopt door de controles

Stap 4. Je Galaxy-telefoon zal dan de controles uitvoeren.

de controles uitvoeren de controles uitvoeren

Stap 5. Volg de instructies op het scherm om de controles te voltooien.

Nabijheidsherkenning stap 1 Nabijheidsherkenning stap 1

Stap 6. Het kan nodig zijn de overeenkomstige functie handmatig uit te voeren of te gebruiken.

Nabijheidsherkenning stap 2 Nabijheidsherkenning stap 2

Stap 7. Indien gewenst, kun je specifieke diagnoses kiezen om uit te voeren.

specifieke diagnoses specifieke diagnoses

Stap 8. Voor individuele diagnostische controles kun je je resultaten bekijken nadat de controle is voltooid.

Als je tijdens het gebruik van je Galaxy op een onverwacht probleem stuit, kun je proberen een foutenrapport in te dienen via de Samsung Members-app. Het bijvoegen van een logbestand zal enorm helpen bij het analyseren van de oorzaak van het probleem. Nadat we het logbestand hebben geanalyseerd en de oorzaak van het probleem hebben bevestigd, sturen we een antwoord via de Samsung Members-app.

Ondersteuning van de Samsung Members-app Ondersteuning van de Samsung Members-app

Stap 1. Start de Run Samsung Members-app en selecteer Ondersteuning in de onderste helft van het scherm.

foutenrapport stap 1 foutenrapport stap 1

Stap 2. Scrol en selecteer Foutenrapporten.

foutenrapport stap 2 foutenrapport stap 2

Stap 3. Selecteer in de lijst het apparaat waarmee je problemen ondervindt.

foutenrapport stap 3 foutenrapport stap 3

Stap 4. Kies de frequentie van het probleem dat je ondervindt en druk op het vliegtuigpictogram om je rapport in te dienen.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.