Stap eenvoudig over
met Smart Switch

Met Smart Switch zet je snel, eenvoudig en veilig data
over naar je nieuwe Samsung smartphone of tablet.

Direct naar 'Hoe wil je switchen?'

Wat is Smart Switch?

Heb je een nieuwe Samsung smartphone of tablet en wil je je gegevens van je oude toestel overzetten? Geen probleem. Met Smart Switch zet je snel, eenvoudig en veilig je gegevens over. Het is makkelijker dan je denkt.

Met Smart Switch update je bovendien de software van je toestel, of maak je een back-up van je data.

Hoe update ik mijn telefoon

Wat kun je switchen?

Met Smart Switch kun je bijvoorbeeld alle telefoonnummers van je vrienden, waardevolle foto’s, video’s en zelfs al je muziek snel, eenvoudig en veilig overzetten.

Iconen van content die je kan overzetten met Smart Switch.

Hoe wil je switchen?

Je kunt op vier verschillende manieren switchen, afhankelijk van je oude toestel.

via iCloud
IOS

Zet je data van je oude iPhone of iPad over naar je nieuwe Samsung smartphone of tablet met behulp van een back-up in de iCloud.

iOS 4.X of lager

Dit besturingssysteem wordt niet ondersteund door Smart Switch.

iOS 5.0 of hoger

Zet snel, eenvoudig en veilig je gegevens over

Onderneem de volgende stappen voordat je begint

1. Zet iMessage uit.
  2. Creëer een Google account.
  3. Download Smart Switch op je nieuwe Samsung smartphone of tablet uit de Play Store.
  1. Open de Smart Switch-app op je nieuwe Samsung smartphone of tablet en druk op 'START'.
  2. Selecteer je oude toestel in het menu. Let op: als je meerdere back-ups hebt, selecteer dan het juiste toestel.
  3. De data op je oude toestel worden nu geanalyseerd.
  4. Selecteer de inhoud die je wilt overzetten (misschien wil je bepaalde inhoud later overzetten).
  5. Selecteer 'Import from iCloud' en voer het wachtwoord van je Apple ID in.
  6. Het overzetten van je data begint na de data analyse.
Android naar Android
Android

Zet je data van je oude Samsung toestel over naar je nieuwe Samsung smartphone of tablet met behulp van de Smart Switch app.

Android versie 4.2 of lager

Dit besturingssysteem wordt niet ondersteund door Smart Switch.

Klik hier om je data over te zetten
met Samsung KIES

Android versie 4.3 of hoger

Zet snel, eenvoudig en veilig je gegevens over

Onderneem de volgende stappen voordat je begint

1. Zorg dat de batterijen van je toestellen opgeladen zijn.
  2. Download Smart Switch op je oude en nieuwe toestel uit de Play Store.
  3. Open de app op beide toestellen en leg ze naast elkaar.
  1. Open de Smart Switch-app op je nieuwe Samsung smartphone of tablet en druk op 'START'.
  2. Selecteer 'Android device' op beide toestellen.
  3. Selecteer 'Sending device' op je oude toestel.
  4. Selecteer 'Receiving device' op je nieuwe Samsung smartphone of tablet.
  5. De data op je oude toestel worden nu geanalyseerd.
  6. Selecteer de inhoud die je wilt overzetten (misschien wil je bepaalde inhoud later overzetten).
  7. Selecteer 'SEND' op je oude toestel.
  8. Selecteer 'OK' op je nieuwe Samsung smartphone of tablet om te beginnen met overzetten.
  9. Het overzetten van je data begint na de data analyse.
via OTG-kabel
IOS | Android

Zet je data van je oude toestel over naar je nieuwe Samsung smartphone of tablet met behulp van de micro-usb-connector.

Vraag hier je OTG kabel aan

iOS
iOS 4.X of lager

Dit besturingssysteem wordt niet ondersteund door Smart Switch.

iOS 5.0 of hoger

Zet snel, eenvoudig en veilig je gegevens over

Onderneem de volgende stappen voordat je begint

1. Zorg dat je je micro-usb-connector, ofwel je OTG kabel hebt; vraag hem hier aan.
  2. Zorg dat de batterijen van je toestellen opgeladen zijn.
  3. Zet iMessage uit.
  4. Sluit de micro-usb-connector van de OTG kabel aan op de Apple-usb-kabel.
  5. Koppel beide toestellen aan elkaar.
  6. Installeer de Smart Switch app op je nieuwe Samsung smartphone of tablet.
  1. Open de Smart Switch-app op je nieuwe Samsung smartphone of tablet en druk op 'START'.
  2. Selecteer 'TRUST' op je oude toestel.
  3. Selecteer 'Smart Switch' en 'JUST ONCE' op je nieuwe Samsung smartphone of tablet.
  4. De data op je oude toestel worden nu geanalyseerd.
  5. Selecteer de inhoud die je wilt overzetten (misschien wil je bepaalde inhoud later overzetten).
  6. Selecteer 'IMPORT' na de data analyse.
  7. Het overzetten van je data begint.
Android
Android versie 4.2 of lager

Dit besturingssysteem wordt niet ondersteund door Smart Switch.

Klik hier om je data over te zetten
met Samsung KIES

Android versie 4.3 of hoger

Zet snel, eenvoudig en veilig je gegevens over

Onderneem de volgende stappen voordat je begint

1. Zorg dat je je micro-usb-connector, ofwel je OTG kabel hebt; vraag hem hier aan.
  2. Zorg dat de batterijen van je toestellen opgeladen zijn.
  3. Download Smart Switch op je oude en nieuwe toestel uit de Play Store.
  4. Open de app op beide toestellen en leg ze naast elkaar.
  1. Open de Smart Switch-app op je nieuwe Samsung smartphone of tablet en druk op 'START'.
  2. Selecteer 'Android device' op beide toestellen.
  3. Selecteer 'Sending device' op je oude toestel.
  4. Selecteer 'Receiving device' op je nieuwe Samsung smartphone of tablet.
  5. De data op je oude toestel worden nu geanalyseerd.
  6. Selecteer 'SEND' op je oude toestel.
  7. Selecteer 'OK' op je nieuwe Samsung smartphone of tablet om te beginnen met overzetten.
  8. Het overzetten van je data begint na de data analyse.
via Computer
IOS | Android
| BlackBerry | Windows Phone

Zet je data van je oude toestel over naar je nieuwe Samsung smartphone of tablet via de computer.

Selecteer het besturingssysteem van jouw oude toestel.

iOS
iOS 4.X of lager

Dit besturingssysteem wordt niet ondersteund door Smart Switch.

iOS 5.0 of hoger

Zet snel, eenvoudig en veilig je gegevens over

Onderneem de volgende stappen voordat je begint

1. Zorg dat de batterijen van je toestellen opgeladen zijn.
  2. Zet iMessage uit.
  3. Sluit je oude toestel aan op je pc of Mac.
  4. Maak een back-up met het back-upprogramma.
  5. Zorg dat je de Smart Switch-software op je pc of Mac installeert voordat je data gaat overzetten.
  6. Download Smart Switch op je nieuwe Samsung smartphone of tablet uit de Play Store.
  1. Open de Smart Switch-app op je nieuwe Samsung smartphone of tablet en druk op 'START'.
  2. Selecteer je oude toestel in het menu. Let op: als je meerdere back-ups hebt, selecteer dan het juiste toestel.
  3. De data op je oude toestel worden nu geanalyseerd.
  4. Selecteer de inhoud die je wilt overzetten (misschien wil je bepaalde inhoud later overzetten).
  5. Selecteer 'Start transfer' na de data analyse.
  6. Het overzetten van je data begint.
Android
Android versie 4.2 of lager

Dit besturingssysteem wordt niet ondersteund door Smart Switch.

Klik hier om je data over te zetten
met Samsung KIES

Android versie 4.3 of hoger

Zet snel, eenvoudig en veilig je gegevens over

Onderneem de volgende stappen voordat je begint

1. Zorg dat de batterijen van je toestellen opgeladen zijn.
  2. Sluit je oude toestel aan op je pc of Mac.
  3. Maak een back-up met het back-upprogramma.
  4. Zorg dat je de Smart Switch-software op je pc of Mac installeert voordat je data gaat overzetten.
  5. Download Smart Switch op je nieuwe Samsung smartphone of tablet uit de Play Store.
  1. Open de Smart Switch-app op je nieuwe Samsung smartphone of tablet en druk op 'START'.
  2. Selecteer je oude toestel in het menu. Let op: als je meerdere back-ups hebt, selecteer dan het juiste toestel.
  3. De data op je oude toestel worden nu geanalyseerd.
  4. Selecteer de inhoud die je wilt overzetten (misschien wil je bepaalde inhoud later overzetten).
  5. Selecteer 'Start transfer' na de data analyse.
  6. Het overzetten van je data begint.
BlackBerry
BlackBerry versie 5 of lager

Dit besturingssysteem wordt niet ondersteund door Smart Switch.

BlackBerry versie 6 of hoger

Zet snel, eenvoudig en veilig je gegevens over

Onderneem de volgende stappen voordat je begint

1. Zorg dat de batterijen van je toestellen opgeladen zijn.
  2. Sluit je oude toestel aan op je pc of Mac.
  3. Maak een back-up met het back-upprogramma.
  4. Zorg dat je de Smart Switch-software op je pc of Mac installeert voordat je data gaat overzetten.
  5. Download Smart Switch op je nieuwe Samsung smartphone of tablet uit de Play Store.
  1. Sluit je nieuwe Samsung smartphone of tablet aan op je pc of Mac.
  2. Start Smart Switch op je computer.
  3. Selecteer de naam van je oude toestel.
  4. De data op je oude toestel worden nu geanalyseerd.
  5. Selecteer de inhoud die je wilt overzetten (misschien wil je bepaalde inhoud later overzetten).
  6. Selecteer 'Start transfer' na de data analyse.
  7. Het overzetten van je data begint.
Windows Phone
Windows Phone versie 6 of lager

Dit besturingssysteem wordt niet ondersteund door Smart Switch.

Windows Phone versie 7 of hoger

Zet snel, eenvoudig en veilig je gegevens over

Onderneem de volgende stappen voordat je begint

1. Zorg dat de batterijen van je toestellen opgeladen zijn.
  2. Sluit je oude toestel aan op je pc of Mac.
  3. Maak een back-up met het back-upprogramma.
  4. Zorg dat je de Smart Switch-software op je pc of Mac installeert voordat je data gaat overzetten.
  5. Download Smart Switch op je nieuwe Samsung smartphone of tablet uit de Play Store.
  1. Sluit je nieuwe Samsung smartphone of tablet aan op je pc of Mac.
  2. Start Smart Switch op je computer.
  3. Selecteer de naam van je oude toestel.
  4. De data op je oude toestel worden nu geanalyseerd.
  5. Selecteer de inhoud die je wilt overzetten (misschien wil je bepaalde inhoud later overzetten).
  6. Selecteer 'Start transfer' na de data analyse.
  7. Het overzetten van je data begint.