Zo werkt ondertiteling op Smart TV | Samsung NL

Introductie van toegankelijkheidsvoorzieningen voor blinden en slechthorenden. Bij het bekijken van tv-programma's kan de cc-functie (closed captions) gesloten ondertiteling worden ingeschakeld en naar een gewenste positie op het scherm worden verplaatst.

Alle Samsung Smart TV-modellen hebben ingebouwde toegankelijkheidsfuncties, waardoor ze inclusiever zijn, wat de Samsung Smart TV voor iedereen aangenamer maakt

Wat is een toegankelijkheidsvoorziening?

Een toegankelijkheidsvoorziening biedt aanvullende ondersteuning voor diegenen met een visuele beperking of slechthorenden. Samsung Smart TV's hebben diverse ingebouwde toegankelijkheidsfuncties, waaronder Voice Guide (spraakbesturing), Video Guide (videogids), Hoog contrast, Vergroten (focusvergroting), lerende afstandsbediening, ondertitelinstellingen, enz.

Deze innovatieve inspanningen zijn door het RNIB (Royal National Institute of Blind People) erkend als een primeur op het gebied van consumentenelektronica. Samsung Smart TV heeft RNIB's beproefd-accreditatie gekregen.

Toegankelijkheidsvoorzieningen weergegeven op tv

Opmerking:

• De beschikbare functies kunnen verschillen per model en softwareversie.
  • De ondertitelfunctie kan alleen worden gebruikt met programma's die uitzendsignalen van ondertiteling bevatten.

Toegankelijkheidsvoorzieningen kunnen worden ingesteld voor eenvoudige toegang. Volg de onderstaande instructies voor uw specifieke type afstandsbediening.

Optie 1. Samsung Smart afstandsbediening

Houd de toets Volume of Mute ingedrukt voor het menu Toegankelijkheidssnelkoppelingen .

Optie 2. Voor algemene afstandsbedieningen

Druk op de Caption-toets voor het menu Accessibility Shortcuts (Toegankelijkheidssnelkoppelingen).

Voice Guide geselecteerd in het Toegankelijkheidsmenu

Opmerking: Stembegeleiding (voice guide) voor Toegankelijkheidssneltoetsen wordt geleverd, zelfs als de instelling Voice Guidance (stembegeleiding) is uitgeschakeld of gedempt.

Volg de onderstaande stappen voor een eenvoudige installatie.

Stap 1. Druk op de afstandsbediening op de Home-toets en navigeer naar Settings > General.

Stap 2. Selecteer Accessibility > Caption Settings.

Ondertiteling geselecteerd in het toegankelijkheidsmenu

Stap 3. Selecteer Caption en activeer de instelling.

Caption (ondertiteling) geselecteerd in het Toegankelijkheidsmenu

De ondertitels kunnen naar een gewenste positie op het scherm worden verplaatst.

Volg daarvoor de onderstaande instructies.

Stap 1. Druk op de afstandsbediening op de Home-toets en navigeer naar Settings.

Stap 2. Selecteer General > Accessibility > Caption Settings.

Digital Caption (digitale ondertiteling) geselecteerd in het Toegankelijkheidsmenu

Stap 3. Navigeer naar Digital Caption Options en selecteer Position.

Selecteer de positie waar je jouw ondertitels wilt laten verschijnen - vulling boven, vulling onder, originele verhouding boven, of originele verhouding onder.

Positie geselecteerd in menu Digitale ondertitelingsopties

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar bij programma's die ondertiteling ondersteunen.

Als de ondertitels te klein zijn of als je meer contrast wilt tussen de ondertiteling en de schermachtergrond, kun je de grootte of de kleur van het lettertype aanpassen.

Stap 1. Druk op de knop Home van de afstandsbediening en navigeer naar Settings>.

Stap 2. Selecteer General > Accessibility > Caption Settings.

Digital caption (digitale ondertiteling) geselecteerd in het menu ondertiteling

Stap 3. Selecteer Digital Captions Options (digitale ondertiteling-opties) om de grootte, de achtergrondkleur van de ondertiteling en de letterkleur van de ondertiteling te wijzigen.

Formaat geselecteerd in menu Digitale ondertitelingsopties

Overlapt de gesloten en open ondertiteling van de omroeporganisaties elkaar of storen ze je kijkervaring? Volg de onderstaande stappen om de positie van de twee ondertitelingen te scheiden.

• Open ondertiteling Vooringevoerd in de inhoud. Je kunt dit niet aan- of uitzetten.
  • Gesloten ondertiteling: Deze kun je aan- of uitzetten.

Stap 1. Druk op de afstandsbediening op de Home-toets en navigeer naar Settings.

Stap 2. Selecteer General > Accessibility > Caption Settings

Stap 3. Schakel Separate Closed Caption in.

Positie geselecteerd in menu Digitale ondertitelingsopties

Opmerking: Deze functie can alleen worden geactiveerd als digitale ondertiteling wordt ondersteund.

De instellingen van gesloten ondertiteling is eenvoudig terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1. Druk op de afstandsbediening op de Home-toets en navigeer naar Settings

Stap 2. Selecteer General > Accessibility > Caption Settings

Stap 3. Vanaf Digital Caption Options, selecteer je Return to Default.

Zet terug naar standaard in het menu Digitale ondertitelingsopties

Opmerking:

• Als je problemen hebt met je Samsung Smart TV, moet je altijd controleren of er software-updates beschikbaar zijn, omdat deze jouw problemen op kunnen lossen.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.