Hoe gebruik je Samsung Hulp op Afstand?

Heeft je problemen met je Samsung tv? Gelukkig is er een manier om snel en gemakkelijk hulp te krijgen. Samsung Hulp op Afstand kan de problemen van je tv oplossen en diagnoses stellen door op afstand naar de tv te kijken. We hebben de basisindeling ervan als volgt.

Wat is Hulp op Afstand / Remote Support?

Hulp op Afstand is een functie om je tv op afstand te bekijken door te bellen of te chatten met Samsung Care experts. Met behulp van een netwerkaansluiting kunnen onze speciaal opgeleide technici je tv op afstand bekijken en een nauwkeurige diagnose stellen. De technici krijgen via een beveiligde server toegang tot de tv om de problemen op te sporen.

Hulp op Afstand achtergrond

Let op:

• Hulp op Afstand is alleen beschikbaar op de volgende modellen: ES5500, F5500 en hoger (met uitzondering van F6100)

• Zorg dat je tv is aangesloten op het internet. Zo niet, dan krijg je een bericht dat je geen verbinding kunt maken met Hulp op Afstand.

Hulp op Afstand services

Laat technici toegang krijgen tot je tv via Hulp op Afstand, je kunt software-gerelateerde problemen vinden of instellingen herstellen die problemen kunnen veroorzaken op je tv. Technici hebben volledige toegang tot je tv, zodat ze jouw huidige instellingen kunnen bekijken en de juiste aanpassingen kunnen doen.

De specifieke diensten die beschikbaar zijn via Hulp op Afstand zijn zoals hieronder weergegeven.

• Diagnoseproblemen die je zou kunnen hebben met de tv.

• Pas de tv-instellingen voor je aan. (Beeld, geluid, Smart Hub-instellingen, enz.)

• Maak een back-up en herstel je voor jou aangepaste instellingen.

• Zet je tv terug naar de fabrieksinstelling.

• Installeer de nieuwste firmware.

• Beheer de Smart Hub-instellingen.

• Configureer en installeer Smart Hub-apps.

• Optimale beeld- en geluidskalibratie.

Let op: Disclaimer en algemene voorwaarden dienen te worden geaccepteerd voordat deze functie wordt gebruikt.

Hoe gebruik je Hulp op Afstand

Stap 1. Bel onze Samsung klantenservice.

Stap 2. Selecteer in het menu Support. Selecteer vervolgens Remote Management en activeer het.

Support Remote Management

Stap 3. Selecteer Bekijk voorwaarden.

Let op: Voor deze functie is een internetverbinding nodig.

Stap 4. Bekijk de algemene voorwaarden van de online remote service voor beheer op afstand en selecteer vervolgens Sluiten.

Stap 5. Het systeem wordt verbonden met jouw netwerkserver en wanneer je verbinding maakt, ontvang je een 8-cijferige PIN-code.

PIN-code voor ondersteuning op afstand

Stap 6. Geef de PIN-code aan onze servicevertegenwoordiger. Het zorgt ervoor dat onze Samsung Care experts jouw tv op afstand kunnen bedienen.

Beveiliging van Hulp op Afstand

Beveiliging voor Hulp op Afstand

Tijdens het gebruik van Hulp op Afstand zou je je zorgen kunnen maken over de veiligheid van je persoonlijke gegevens, omdat de technici in jouw Smart tv kijken. Het is echter niet nodig om je zorgen te maken, want Hulp op Afstand is zeer veilig.

Wanneer je de Hulp op Afstand service gebruikt, zijn jouw toestel en technici verbonden door een beveiligde server en wordt alle informatie opgeslagen op de Samsung-server. Er is geen derde partij die toegang heeft, dus je informatie kan niet worden gelekt.

Bovendien kan zelfs Samsung op geen enkel moment toegang krijgen tot je toestel. Met Hulp op Afstand kan Samsung voor slechts één sessie verbinding maken met jouw toestel. Nadat de verbinding is verbroken, kan Samsung geen verbinding meer maken zonder de nieuwe PIN-code die jij zelf genereert.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.