Hoe start je de nieuwe Game Bar functies

De Samsung-tv die in 2021 werd gelanceerd, introduceert de Game Bar die alle informatie weergeeft die je nodig hebt om je gamingprestaties te monitoren, waaronder invoervertraging, FPS (Frames Per Second), HDR (High Dynamic Range), VRR (Variable Refresh Rate), en Sound Output en biedt eenvoudige toegang voor het optimaliseren van de gamingfuncties. Gamers kunnen genieten van verschillende opties voor alle spelvoorkeuren.

Hoe start je de Game Bar?

Als de spelmodus AAN of AUTO is, houdt je de toets Afspelen/Pauzeren op de Samsung Smart Remote ingedrukt om de Game Bar te starten.

Druk op afspelen/pauze op de afstandsbediening.
Nieuwe game bar-functies.

Je kunt de spelinstellingen, het toezicht en de spelverbeteraar gemakkelijk bedienen met behulp van de Spelbalk.

① Invoervertraging

Toon de invoervertraging van het spel. Wanneer Game Motion Plus is uitgeschakeld of VRR is ingeschakeld of 4K@120Hz-spellen, werkt het spel met een minimale invoervertraging.

② FPS (Frames Per Second)

Toon de beeldsnelheid per seconde in real time. De beeldsnelheid verandert wanneer VRR actief is.

③ HDR (High Dynamic Range)

Wordt weergegeven wanneer een HDR-spel wordt gespeeld. Om HDR in te schakelen, moet de gebruiker HDR inschakelen in het spelapparaat, zoals op de spelconsole of de pc.

④ VRR (Variable Refresh Rate)

Toon de corresponderende waarde wanneer de Freesync of VRR functie actief is. De tv is klaar voor Freesync of de VRR-functie. De tv ondersteunt Freesync Premium Pro, Freesync Premium, Freesync en VRR. Om Freesync of VRR aan te zetten, moet de gebruiker Freesync/VRR aanzetten in het spelapparaat, zoals op spelconsole, of pc.
VRR/Freesync wordt gedeactiveerd wanneer Game Motion Plus is ingeschakeld.

⑤ Geluiduitvoer

Toont het audio-apparaat waarin geluid wordt uitgevoerd. (b.v. tv-lLuidspreker, Sound Bar, koptelefoon, enz)

⑥ Schermverhouding

JeU kunt de schermverhouding wijzigen van de standaardinstelling 16:9 in Ultra breed (21:9 of 32:9).

⑦ Schermpositie

Wanneer je Ultra breed (21:9 of 32:9) gebruikt, kunt je op de richtingsknop Omhoog/Omlaag op de afstandsbediening van de tv drukken om het scherm omhoog of omlaag te bewegen.

⑧ Game-modus instellingen

• Game-modus: Toon Game-modus. De game-modus wordt automatisch ingeschakeld wanneer een console wordt gedetecteerd.
  • Surround sound: Verbeter het spelgeluid voor intelligent, op scènes gebaseerd 3D-surroundgeluid voor een zeer meeslepende gameplay.
  • Dynamische zwarte equalizer: Identificeer snel vijanden en hints op het scherm door objecten die op de loer liggen in het donker beter zichtbaar te maken. Gebaseerd op real time scene analyse, verbetert het zwarte details en helderheid. Regel de zwartdetailniveaus met 5 stappen.
  • Game Motion Plus instellingen: Verbeter de vloeiendheid van het scherm om snel bewegende spellen, zoals RPG- en avonturenspellen, te optimaliseren. Wanneer Game Motion Plus aan staat, gaat VRR/Freesync uit. Wanneer VRR/Freesync is ingeschakeld vanaf een extern apparaat, staat Game Motion Plus uit.
    Invoervertraging wordt geminimaliseerd wanneer Game Motion Plus uit staat. Als Game Motion is ingeschakeld, wordt de vloeiendheid van het spel verbeterd door extra frames te interpoleren.

⑨ Problemen oplossen

Als er een probleem optreedt bij het gebruik van de Game Bar, kunt je de gids Problemen oplossen raadplegen en een oplossing vinden.

Gebruik Ultrawide GameView™ op je pc (Ultra Wide Game)

2021 Samsung-tv's ondersteunen Ultrawide GameView bij pc-spellen.
Gamers kunnen de beeldverhouding eenvoudig wijzigen van 16:9 naar 21:9 of 32:9 via de Game Bar. De Game Bar van Samsung ondersteunt snel en eenvoudig Ultrawide GameView™ in 2021 tv's.
Ultrawide GameView™ biedt een breder gezichtsveld dat onzichtbaar was in een conventionele beeldverhouding van 16:9. Ultrawide GameView biedt een meeslepender, informatiever beeld van het spel, zodat men de periferie van een slagveld kan zien waar vijanden op de loer kunnen liggen.

Ultrawide GameView wordt vaak genoemd als een geweldige functie die gamers de vrijheid geeft om het gevoel van de resolutie van de games aan te passen aan het spelgenre en persoonlijke voorkeuren. Gamers scoren vaak hoger wanneer ze first person shooter-spellen spelen in ultrabrede beeldverhoudingen en ervaren meer voldoening.

Super Ultrabreed GameView™

Tv-schermverhouding.

Je kunt gemakkelijk genieten van Super Ultrawide GameView™ op je pc door de onderstaande instructies te volgen.
De instructies hieronder beschrijven hoe je een 21:9 resolutie krijgt. 32:9 resolutie heeft dezelfde instructies.

Stap 1. Start de Game Bar door lang op de Afspelen/Pauze toets te drukken.

Stap 2. Zet de knop op de afstandsbediening eenmaal op de schermverhouding om de schermverhouding van de Game Bar te wijzigen in 21:9.

Stap 3. De Game Bar toont de volgende pop-up melding om de schermverhouding van de Game Bar aan te passen zodat de resolutie goed wordt weergegeven.
"Als je de schermverhouding wijzigt in 21:9, kunt je de schermresolutie van de pc eenmalig instellen op 21:9 op 2560x1080 of 3840x1600.”

Stap 4. Volgens de pop-up melding van de Game Bar, verander de pc resolutie naar de aanbevolen resolutie. De pc resolutie kan worden aangepast in het Weergave-menu van de pc door op de rechter muisknop te klikken.

Als je de resolutie op je pc voor de eerste keer wijzigt, kunt je de volgende keer de schermverhouding wijzigen via de Game Bar op je tv.

De ondersteunde resoluties kunnen verschillen, afhankelijk van het model of de HDMI-poort die op de pc is aangesloten.

Table 1
Game Bar Scherm Ratio
Resolutie ingesteld in pc
 21:9

3840x1600 (60 Hz)

2560x1080 (60 Hz)

2560x1080 (120Hz)

32:9

3840x1080 (60 Hz)

3840x1080 (120Hz)

Stap 5. U kunt de 21:9 schermverhouding op je pc zien.

21:9 schermverhouding op pc.

Stap 6. Start een spel dat 21:9 ultrawide resolutie ondersteunt en geniet.

Spel gelanceerd op 21:9 scherm.

Opmerking: Super Ultrawide GameView wordt alleen ondersteund op pc-spellen en wordt alleen ondersteund in Ultrawide ondersteunde spellen.

Gamers kunnen de schermpositie naar boven en beneden bijstellen, zodat deze overeenkomt met hun ooghoogte, met behulp van de knoppen voor omhoog of omlaag op de Samsung Smart-afstandsbediening.

Problemen oplossen als de schermverhouding niet automatisch verandert

Voor sommige spellen moet je de resolutie wijzigen in de spelinstellingen die je speelt om deze aan te passen aan de schermverhouding. Sommige spellen veranderen de schermverhouding automatisch, maar sommige spellen veranderen de schermverhouding niet automatisch, waardoor het nodig is de schermverhouding in het spel te veranderen.

Opmerking: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.